Doen & Laten • 10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden

Jezelf leuker gaan vinden is de basis van meer zelfvertrouwen krijgen. Daarom lees je in deze Doen & Laten • 10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden


Doen & Laten
10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden

10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden
Doen & Laten Op Donderdag • 10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden

White Noise ;)

Jouw zelfvertrouwen staat of valt met hoe je naar jezelf kijkt.

Hoe leuker jij jezelf vindt, des te sneller je zelfverzekerder wordt.

Kan jouw zelfbeeld wel een boost gebruiken? De onderstaande 10 manieren helpen je op weg:

White Noise ;)Doen en Laten Top image

10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden

1: Zet Jezelf Op 1

Nee, het is geen toeval dat deze op #1 staat 😉 Want jij zou bij jezelf op nummer 1 moeten staan. Daarmee bedoel ik niet dat je de baas moet gaan spelen of de eeuwige egoïstisch moet uithangen, maar wel dat je ten eerste en altijd goed voor jezelf moet zorgen. Stel grenzen, zeg nee, doe wat goed is voor jou. Want als jij je goed voelt, kun je ook beter voor een ander zorgen, niet andersom.

2: Zorg Dat Je Uitgerust Bent

Slaap wordt onderschat, maar een uitgerust mens telt voor twee. Want als jij voldoende rust hebt gehad, voel je je niet alleen beter, maar gaat ook je fysieke en mentale weerstand omhoog. Zo wordt het opeens stukken makkelijker om bijvoorbeeld innerlijke stemmetjes te negeren of aan jezelf te werken. Zoek je naar een magisch wondermiddel om jezelf leuker te vinden? Voldoende slaap. Dat is de makkelijkste “truc”.

3: Beweeg Voldoende

Nadat je bent uitgerust is een andere supersnelle manier om jezelf leuker te vinden voldoende bewegen. Want wees eens eerlijk: bij hoeveel van ons schort het aan een positieve mening over ons uiterlijk? Dat dacht ik ook (als je rond de 90% zat, zitten we op één lijn). Misschien zul je nooit een goddelijk lichaam hebben, maar dat is niet je doel. Je doel is jezelf leuk vinden en door te bewegen kom jij sneller bij dat resultaat.

4: Eet Gezond

Volg je deze manieren in volgorde, dan zul je merken dat als je voor jezelf kiest, uitgerust bent en beter beweegt, gezonder eten opeens geen mission impossible meer is, maar simpelweg een logische volgende stap. Eet gevarieerd en probeer eens wat nieuwe recepten uit. Voor iedereen is wat wils, of je nu vlees en vis eet of niet. Experimenteer eens en kijk wat bij jou past. Zo kies je opnieuw voor jezelf en vind je jezelf meteen nóg een stukje leuker.

5: Maar Zondig Af En Toe 😉

Wees gerust: ik ben geen gezond-eten-nazi. Ik hou te veel van chocolade en gebak om alles wat ongezond is af te zweren. Bovendien helpt jezelf dingen ontzeggen niets als het gaat om jezelf leuker vinden. No need to turn bitch on yourself. Dus: eet gezond. En zondig af en toe. Want het mag. Echt. Lief zijn voor jezelf werkt niet als je jezelf alleen maar dingen toegeeft of ontzegt. Zoek dus de gulden middenweg.
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

White Noise ;)Doen en Laten Top image

10 Manieren Om Jezelf Leuker Te Vinden

6: Geef Jezelf Aandacht (Uiterlijk)

Luister, uiterlijk is een van de makkelijkste dingen om aan te pakken. Ben jij ontevreden over hoe je eruit ziet, ga dan eens voor een makeover. Want wanneer jij vindt dat je er goed uitziet, straal je namelijk meteen meer zelfvertrouwen uit. Je omgeving pikt dit op en kijk nou! Opeens meer complimentjes die jouw kant opkomen. Daardoor neemt je zelfvertrouwen nóg meer toe en zo kom je in een positieve cirkel terecht 👍

7: Geef Jezelf Aandacht (Innerlijk)

Jij mag er zijn zoals je bent. Van buiten én van binnen! Volg je eigen dromen en wensen, niet die van een ander, door bij jezelf na te gaan wat jou gelukkig maakt. Waar klopt jouw hartje sneller door? Je gaat jezelf meteen een stuk leuker vinden als je stopt met denken in “kan niet” en start met denken in “ik ga het proberen.” DOEN is namelijk de snelste manier om te veranderen. Ga dus doen wat jij wilt, wat jouw hart verlangt.

8: Focus Je Op Je Successen

De allersnelste manier om jezelf helemaal klote te voelen over jezelf is door te kijken naar al die dingen die je fout doet. Draai dat eens om en begin je successen te tellen (zoals ik hier ook doe). Zo krijgt je verleden opeens een veel leukere lading, jij een beter gevoel over jezelf en ga je jezelf meteen leuker vinden. Nee, je bent niet perfect (wie wel?) maar je doet écht heel veel dingen goed. Ga je successen maar eens tellen en je ziet dat ik gelijk heb.

9: Geef Jezelf Regelmatig Een Compliment

Nog een tip: jezelf afkraken heeft 0 nut. Als je dat óók omdraait en je geeft jezelf eens wat vaker een compliment, dan… hé! Zie je nou wel dat je een leuk mens bent! Door jezelf te waarderen voor je inzet en inspanning, ook als dingen niet lukken, blijft jouw focus op het positieve liggen. En kun jij jezelf leuk blijven vinden. Want iedereen maakt fouten. Maar iedereen doet ook zijn best. Net als jij.

10: Zeg JA Tegen Jezelf!

No way dat jij jezelf leuker gaat vinden als jij jouzelf constant blijft vergelijken met anderen. Maar een ander is jou niet en andersom, dus kap daar nou eens gewoon mee! Zeg volmondig JA tegen jezelf en jouw leven. Want alles wat er op je pad komt, of het nu goed is of slecht, hoort bij jou. Ga ontvangen wat voor jou is en leer van je tegenslagen. Zo zeg je JA tegen jezelf – en word je elke dag nóg leuker dan je al bent ❤
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

Bovenstaande 10 manieren helpen je op weg om jezelf in een ander daglicht te zien.

Want je moet het je hele leven met jezelf stellen, of je dat nu leuk vindt of niet…

Door elke dag een klein beetje moeite te doen voor jezelf, zul je inzien dat je het waard bent.

En dat je stiekem stukken leuker bent dan je dacht 😉White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest