Doen & Laten • 10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering

Welkom bij een nieuwe rubriek: Doen & Laten Op Donderdag (omdat het kan 😉). Hierin deel ik elke week iets anders met je. Vandaag starten we met 10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering.


Doen & Laten
10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering

10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering
10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering

White Noise ;)

Het is tijd.

Om aan je zelfwaardering te werken. Want daar heb je nog wat te weinig van, gok ik zomaar 😉

Daarom help ik je op weg met deze 10 mooie zinnen:

White Noise ;)Doen en Laten Top image

10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering

Ik Ben Genoeg

Ik hoef niet méér te zijn dan wie ik ben. Want ik ben nu al goed genoeg. Mijn tekortkomingen vullen mijn talenten aan en andersom. Ik kan alleen maar nog meer groeien.

Ik Mag Er Zijn

Ik heb een plaats op deze wereld, want alles in de natuur heeft een functie. En ik ben onderdeel van de natuur. Door alleen al hier te zijn, heb ik bestaansrecht.

Ik Ben Trots Op Wie Ik Ben

Alles wat ik heb meegemaakt heeft mij gevormd tot wie ik ben. En ik ben trots op waar ik nu sta. Want alles wat slecht was, heb ik overwonnen. En alles wat goed was, heeft me kracht gegeven.

Ik Doe Ertoe

De wereld is net als een machine: geen enkel onderdeel is nutteloos. Ik doe ertoe, alleen al door te leven. Want wat ik te bieden heb kan niemand anders bieden.

Ik Ben Dankbaar Dat Ik Mij Ben

Er is maar één mij op deze wereld en dat ben ik. Ik ben de enige juiste mij. Ik zou nooit een ander kunnen zijn en niemand anders kan mij zijn. Ik ben blij dat ik mij ben, want ik ben de beste mij die er is.

Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

White Noise ;)Doen en Laten Top image

10 Positieve Affirmaties Voor Meer Zelfwaardering

Ik Accepteer Mezelf Zoals Ik Ben

Ik ben niet perfect, maar dat geeft niet. Dat maakt mij juist mooi en interessant. Het maakt me mens. Ik omarm mezelf voor wie ik nu ben, omdat dat de enige manier is om verder te groeien.

Ik Doe Mijn Best

Mijn best is goed genoeg, want wat ik doe komt uit een goed hart. Ook al faal ik soms, dat is niet erg. Falen hoort bij het leven. Mijn best doen is iets wat ik altijd kan doen. Het is een keuze.

Ik Ben Mooi

Mooi of lelijk bestaat niet, het is een mening. Ik kies ervoor om mooi te zijn, omdat dat de juiste keuze is. En die gun ik mezelf. Ik ben mooi omdat ik mezelf mooi vind.

Ik Geef Om Mezelf

Ik gun mezelf een fijn leven, omdat ik het verdien om gelukkig te zijn. Ik zorg goed voor mezelf. Dat is de snelste weg naar geluk. Het heeft de grootste invloed op mijn eigen welzijn.

Ik Mag Voor Mezelf Kiezen

Ik heb grenzen om mij gezond en gelukkig te houden. Daarom eer ik hen koste wat kost. Ik help graag anderen en dat mag, maar ik geef niet méér dan ik wil geven. Zo verlies ik nooit mezelf.

Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

Lekker hè, deze affirmaties?

Bewaar ze, maak er een screenshot van, kopieer ze of print ze uit. Maak er je eigen mantra’s van.

Laat deze zinnen voor jou werken. En jouw zelfwaardering zal als vanzelf toenemen ❤

White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


5 Comments

 1. Lalune 12 maart 2023at13:01

  Heerlijke affirmaties ❤️
  Ik mag voor mijzelf kiezen….. die is hedendaags erg in the picture bij mij. Mensen willen je aandacht, en nu snel en direct. Ik betrap mijzelf er ook wel eens op, dat ik een antwoord sneller dan snel wil hebben alleen als ik het probleem dan ‘afpel’ ligt het aan de ijzige leegte waar ik niet in wil vertoeven. Die andere affirmaties zijn mij welbekend en ik streef daar elke dag naar. Het geeft een hoop rust en voldoening. Zo heb ik de laatste tijd geaccepteerd dat ik mij begeef ik een ‘kleine’ wereld. Ik hoef mij niet werelds te gedragen om erbij te mogen horen. Gewoon mijzelf zijn, is al werelds genoeg.

  1. Samantha 13 maart 2023at16:00

   Dankjewel. Ik merkte dat ik er zelf ook enorm aan toe was, haha, en ik zit weer helemaal in de flow van het delen en schrijven en dat lekker combineren. Fijn dat je er iets aan had ❤ Daar doe ik het voor 🙂

   1. Lalune 13 maart 2023at16:40

    En zo inspireren we elkaar. Mooi toch! Dat is zo waardevol.

 2. Tess 11 maart 2023at14:41

  Wat een super mooi lijstje. En ja, idd dingen die ik nog weleens vergeet. Vooral als het druk is en de tijd me weet in te halen.

  1. Samantha 13 maart 2023at15:57

   Dankjewel. En heel herkenbaar 😉 Dus daarom een herinnering, haha. Die kunnen we allemaal weleens gebruiken, dacht ik zo ❤