100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 61 t/m 70

Ontdek hoe geweldig je écht bent

100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 61 t/m 70
100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 61 t/m 70

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 61 t/m 70

Vandaag ontvang je weer 10 nieuwe tips van me voor persoonlijke groei. Want allemaal leuk en aardig, maar hoe pak je zoiets nou goed aan? Met deze 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 61 t/m 70 kun jij direct vooruit – en ben je weer wat wijzer!


100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 61 t/m 70

Oef, we kruipen naar het einde van deze lijst toe. Maar zonder tips 61 t/m 70 kom je niet bij de 100, natuurlijk.

Cruciaal dus dat we deze niet overslaan 😉

Voor iedereen die bezig is met persoonlijke groei of ontwikkeling en zich daar een beetje verloren in voelt (want hoe doe je dat dan allemaal??), is deze lijst een uitkomst.

Lees dus snel verder naar de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 61 t/m 70:
White Noise ;)

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 61 t/m 70

61: Wees Gemotiveerd

“Oké, ik ga het proberen. Maar ach, waarschijnlijk lukt het me toch niet” – Als dit je instelling is, dan is er grote kans dat je inderdaad niet slaagt in je opzet, wat je opzet ook is. Zonder motivatie geen persoonlijke prestatie. Zet je dus volledig in voor je eigen persoonlijke groei! En vind je iets moeilijk om te proberen? Noem het dan geen “proberen” maar “experimenteren”. Daar is je brein namelijk dol op! Bovendien kun je bij “proberen” eventueel falen, maar bij “experimenteren” heet dat simpelweg “1 mogelijke uitkomst van vele”. Dus: wees gemotiveerd om aan jezelf te werken, dan groei je het hardst.

62: Denk Niet In Problemen, Maar In Mogelijkheden

Alles waar je op focust, groeit. Kijk jij naar je problemen, dan worden die alleen maar groter. In je hoofd en in je leven. Focus je je in plaats daarvan op mogelijke oplossingen, dan zorg je ervoor dat die op de voorgrond treden – en je problemen niet groter groeien dan ze zijn. Voor elk probleem is een oplossing, dat geloof ik heilig. En vaak zijn er zelfs meerdere oplossingen voor één probleem te vinden. Zie je hoe de oplossingen zelfs in een zin al groeien als je erop focust? Je hoeft nooit naar problemen te zoeken, die vinden jou wel. Zoek je echter naar oplossingen, dan groeien je problemen kleiner en jij als persoon sterker.

63: Doe Niet Alles Tegelijk

100 tips is veel. En ook al zijn we “pas” bij de 70 (of eigenlijk 63), ook dat is al behoorlijk wat. Als je alle tips tegelijk gaat uitvoeren, dan zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Less is more, dus! Kies de tips waar jij nu mee aan de slag wilt en leg de rest voorlopig weg. Als je het fijn vindt kun je een overzichtje maken van welke tips jij het handigst vindt en welke minder handig en werk je vervolgens dat lijstje af (iets met pragmatisch zijn, weet je nog? 😉). Hoe dan ook: ga niet helemaal los door alles tegelijk aan te willen pakken. Dat werkt niet vóór je, maar juist tegen je.

64: Het  H O E  Is Niet Belangrijk

Sommige mensen (*kuch kuch*) hebben de neiging om over alles 100x na te denken voor ze eraan beginnen. Hier is een geheimpje waar ik onlangs zelf (*kuch kuch*) achterkwam: het HOE is niet belangrijk! Hoe jij bij je doel komt is bijzaak, veel belangrijker is dat jij eraan begint! Denk dus niet te veel na over wat je wilt doen, maar DOE HET GEWOON. Begin er simpelweg aan, ook als je nog niet helemaal weet welke stappen je voor je hebt. Die worden vanzelf duidelijk. Het allerbelangrijkste is dat jij gewoon begint.

65: Maak Bewuste Keuzes

Nee, dit is niet in tegenstrijd met #64. Integendeel! In plaats van jezelf gek te maken door geen knopen door te hakken of jezelf te verliezen in een oceaan van keuzes: maak elke dag minstens 1 bewuste keuze. Dit kan van alles zijn: wat je vanavond wilt eten, bijvoorbeeld, of welke film je opzet. Ga bij jezelf te rade wat jij wilt en doe dat dan. Denk niet verder, ga niet in discussie, laat jezelf niet ompraten en vóór enige twijfel kans krijgt om je te grijpen, zeg jij tegen jezelf: dit is wat IK wil, daarom doe ik het. En daarom is het goed. Punt.

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 61 t/m 70

66: Sta Open Voor Nieuwe Ervaringen, Mensen & Dingen

Groei gaat gepaard met verandering. Daarom is het belangrijk dat jij openstaat voor nieuwe ervaringen, mensen en dingen. Want als jij gaat groeien, verander je in zekere zin. En als jij verandert, doet je omgeving dat ook. Je zult andere mensen aantrekken misschien, of andere dingen ervaren. Wat het ook is: sta ervoor open. Als je bang bent voor verandering, komt je persoonlijke groei nooit op gang. Is het een verandering die je niet leuk vindt? Dan hoef je die niet te accepteren, maar je kunt je er wél door laten inspireren hoe je iets niet wilt. Want ook dat is persoonlijke groei.

67: Geniet Van Elke Dag

Even heel diep: onze tijd hier op aarde is tijdelijk. Misschien word je wel heel oud, maar hoe dan ook houdt het leven op een dag op. Geniet daarom van elke dag, want vandaag gaat voorbij en komt nooit meer terug. Ben je net als ik pragmatisch? 😉 Schrijf dan bijvoorbeeld elke dag een genietmomentje in je dagboek, zodat je altijd terug kunt lezen hoe zelfs op de minst leuke dagen je tóch nog ergens van kon genieten. Dit is overigens ook een mooie oefening mooi experiment om jezelf te trainen op positieve dingen te focussen. Win-win dus! En daarmee groei-groei.

68: Blijf Gefocust

Dat je eens een keer een minder leuke dag hebt, dat kan. Dat je een rustdag inplant om op te laden is ook normaal. Maar hou je focus altijd bij je persoonlijke groei. Glijdt die focus weg, dan is namelijk het einde zoek en val je in no time weer terug in oud gedrag – gedrag waar je juist vanaf wilde! Jouw groei mag je dus altijd centraal zetten in jouw leven. Werk je doelen uit en zorg dat je daar altijd weer bij terug kunt komen om verder te groeien. Want jij bent het waard, maar zonder focus boek je geen resultaten.

69: Wat Hebben Jouw “Voorbeelden” Gemeen?

Een tijd geleden blééf ik maar over een bepaalde artiest dromen, het werd bijna vervelend. Ik las ergens dat dit betekent dat er kwaliteiten zijn die jij die persoon toeschrijft die je zelf ook graag zou willen hebben. Of al hebt, maar niet ziet van jezelf. Daarop heb ik een lijstje gemaakt van kwaliteiten die ik óók heb of wil ontwikkelen. Mijn dromen hielden op. Wat jij in andere mensen bewondert, kan een richting zijn voor je eigen groei. Misschien bewonder jij iemands creativiteit, eerlijkheid, daadkracht of moed. Bepaal wat jouw idolen gemeen hebben en ga dan op zoek naar dat stukje in jezelf. Want ook jij hebt dat in je!

70: Wees Niet Bang, Maar Nieuwsgierig

Het verschil tussen angst en nieuwsgierigheid is dat angst je vaak doet verstijven of verstoppen, en nieuwsgierigheid je juist vooruit helpt. Wees dus niet bang voor je eigen groei, maar nieuwsgierig naar wat jij nog allemaal gaat ontdekken, leren, ervaren én voor elkaar gaat krijgen! Wees nieuwsgierig naar wat anderen doen en trek daar voor jezelf lessen uit. Ga op zoek naar hoe dingen werken, zonder vast te lopen op de vraag hoe jij het beste daarnaar op zoek kunt gaan (ja, die moet je misschien even 2x lezen 😉). Kortom: wees nieuwsgierig, dat brengt je veel meer op dan je angst je ooit bracht en het kost je minder energie.
White Noise ;)

Zo, dat waren er weer 10. Voor deze week zit het er alweer op!

Maar de aankomende 3 maandagen vind je hier nog telkens 10 nieuwe tips voor persoonlijke groei.

Veel succes met uitgroeien tot de beste versie van jezelf!

Hopelijk helpen deze tips je weer een eindje verder op weg.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]