100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 71 t/m 80

Ontdek hoe geweldig je écht bent

100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 71 t/m 80
100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 71 t/m 80

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 71 t/m 80

Wis en waarachtig: we zijn al bij de 80! Althans, na vandaag dan, want de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 71 t/m 80 vind je natuurlijk hieronder. Want waar zijn maandagen anders voor? 😉 Ontdek snel hoe jij weer een stukje kunt groeien deze week door met onderstaande tips aan de slag te gaan.


100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 71 t/m 80

Persoonlijke groei houdt nooit op.

Stel je voor dat jij een computer zou zijn, dan is je persoonlijke groei een programma dat altijd aanstaat, of je het nu doorhebt of niet.

Zonder functioneer je namelijk niet, want jij bent als “mens-computer” altijd aan het leren en verbeteren – en laat dat nou net het hele ding zijn van persoonlijke groei: beter worden.

Dus ook als je er niet bewust mee bezig bent, ben je aan het groeien.

En als je er wél bewust mee bezig bent, kunnen onderstaande tips je helpen om nóg meer, sneller en sterker te groeien!

Scroll dus snel verder naar de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 71 t/m 80:

White Noise ;)

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 71 t/m 80

71: Ga Nooit Voor “2e Keus”

Ten eerste ben jijzelf altijd 1e keus. Als mensen je bijvoorbeeld aan de kant schuiven omdat ze dan tijd hebben voor iemand die ze leuker vinden… dan kun je die mensen missen. Geloof mij! Ten tweede: don’t settle for anything less than what you really want. Als jij een roze fiets wilt kopen, maar er zijn alleen paarse fietsen: laat je dan niet overhalen alsnog die paarse te kopen. Als je per se een roze fiets wilt, ga dan ook voor een roze fiets. Die andere fietst misschien nét zo lekker, maar geeft je niet zoveel voldoening als degene die je écht wilt hebben.

72: Sluit Vrede Met Je Verleden

We hebben allemaal een rugzakje. En die zit bij ons allemaal vol. Dingen die me meedragen uit ons verleden. Soms zijn ze te tillen, vaak zijn ze onnodig zwaar. Ik weet dat het makkelijker klinkt dan dat het soms is (je mag gelukkig altijd om hulp vragen), maar blijf niet vechten met je verleden. Die strijd hoef je niet meer te voeren, want je hebt hem al gewonnen. Anders was je niet hier. Vergeef jezelf voor alles wat je denkt dat je verkeerd deed, hou van jezelf omdat je al je moeilijke momenten te boven bent gekomen en sluit vrede met je verleden. Daarmee sluit je namelijk ook vrede met jezelf.

73: Maak Je Hoofd Regelmatig “Leeg”

Mediteren, dingen op papier zetten, over je zorgen praten met een partner/familielid/goede vriend(in): doe wat je moet doen om regelmatig je hoofd leeg te maken. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je hoofd overloopt. Zo heb ikzelf maandenlang slaapproblemen gehad door te veel stress – iets dat ik niemand aanraad! Zorg dat je, als je ’s avonds naar bed gaat, niet alleen fysiek moe bent, maar ook mentaal. Dat doe je door genoeg rustmomenten op een dag in te plannen zodat je hoofd je gedachten rustig kan ordenen – en verwerken. Beter voor je hoofd = beter voor jou.

74: Kies Niet Voor Je Gelijk, Maar Voor Je Geluk

Ben je bekend met de term self-fulfilling prophecy? Dat is een overtuiging over het verloop je leven waar je zó erg in gelooft, dat je (onbewust) alles doet om hem uit te laten komen. Hoe kom je daar vanaf? Door te kiezen voor je geluk in plaats van je gelijk. Je hoeft niet altijd gelijk te hebben, maar je mag je wél altijd gelukkig voelen. Of in ieder geval je geluk boven je gelijk plaatsen. Geniet van wat je meemaakt, sta open voor nieuwe dingen (#66, remember?) en hou niet vast aan overtuigingen die je niet dienen. De toekomst staat niet vast, waarom jij dan wel?

75: Vecht Niet Tegen Je Emoties

Emoties horen erbij en je hoeft je daarvoor nooit te schamen. Als mensen raar reageren omdat jij emotioneel wordt, dan is dat omdat zij niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, niet omdat jij niet mag huilen.  Emoties willen erkend worden. Wees dus niet bang om te voelen of om dat gevoel te uiten: het hoort erbij. Zonder emoties was je een robot. Laat ze dus komen zoals ze komen, ervaar ze zoals bij jou past en ga er nooit mee in gevecht. Weer zo’n strijd die je niet kunt winnen. Beter gebruik je die voor energie andere dingen. Zoals je persoonlijke groei 😉

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 71 t/m 80

76: Vraag Om Tips Van Anderen

Als je eventjes door de bomen het bos niet meer ziet, vraag dan tips aan iemand anders. Soms voelt het hebben van een probleem als vastzitten in een doolhof: je ziet niet meer hoe je eruit komt. Andere mensen vaak wel, want zij kijken anders naar jouw situatie. Om tips vragen kan geen kwaad: als je niets met het advies kunt, dan laat je het los. Maar vaak helpt sparren over een probleem jou op weg naar een oplossing die 100% bij jou past – ook al komt de inzet dan misschien van iemand anders.

77: Omring Jezelf Met De Juiste Mensen

We krijgen altijd mensen op ons pad die ons verder kunnen helpen. Soms is dat in de vorm van vrienden of goede collega’s, een andere keer is het juist net die ene vervelende persoon die je hele dag verpest. Nare mensen geven altijd een goed voorbeeld: hoe iets NIET moet! Omring jezelf zoveel mogelijk met positieve, leuke, energie-gevende mensen en probeer alle energie-vreters zoveel mogelijk te mijden. Wie genoeg energiegevers om zich heen heeft, kan met meer gemak alle energievreters aan.

78: Vind Positieve Affirmaties

Een affirmatie is een positief zinnetje over jezelf. Het helpt je om je meer te focussen op je goede kanten. Bovendien brengt het een proces in je brein op gang waardoor je minder down bent, eerder meer zelfvertrouwen opbouwt en positievere energie uitstraalt. Wie positiviteit uitstraalt, trekt nóg meer positiviteit aan! Kies 2-3 affirmaties om dagelijks enkele keren te herhalen – het liefst hardop. Inspiratie nodig? Vorige maand postte ik 30 Positieve Affirmaties Voor Een Beter Zelfbeeld op Pinterest. Inspiratie genoeg dus!

79: Maak Fouten!

De beste manier om iets nieuws te leren, is om het helemaal fout te doen. Want dan weet je hoe iets niet moet. Ga dus als een razende idioot fouten maken, want alleen door die te verbeteren wordt jij óók beter! Fouten maken is dus goed! Wees niet bang om te falen, want een fout is pas een fout als je er niets van leert. Eigenlijk maak je dus geen fouten, maar creëer je leermomenten, want van elke fout kun je leren. Leren = beter worden. En beter worden = persoonlijke groei.

80: Welke Onderwerpen Raken Jou?

Misschien ben jij op zoek naar een passie in je leven en vraag je je af wat je écht wilt. Een makkelijke manier om erachter te komen wat jou raakt is om het nieuws te kijken. Volg een week lang het nieuws en schrijf de onderwerpen op die jou raken. Waar werd je boos van? Of juist blij? Wat ontroerde je? Zo kom je vanzelf tot een lijst van onderwerpen die jou raken. En ben je een hele stap dichter bij meer zelfinzicht en dus, jaja: persoonlijke groei 😉

White Noise ;)

En daarmee zijn we tot 80 tips gekomen binnen deze Persoonlijke Groei-lijst.

Hopelijk helpen ze jou (weer) verder op je levenspad, groei je hiermee nóg sneller uit tot de persoon die je écht wilt zijn (en stiekem al bent van binnen).

Ik wens je veel succes en zie je volgende week maandag, 16.01u, hier terug voor de volgende 10 tips!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]


2 Comments

  1. meninggever 22 december 2021at09:50

    Goede en nuttige tips. Ik wens jou en de jouwen alvast heel fijne feestdagen toe en veel wijsheid in het nieuwe jaar. Ik ben benieuwd hoe je verder gaat met deze adviezen. Zullen vast ook wel opnieuw nuttig en handig zijn.

    1. Samantha 23 december 2021at14:07

      Dankjewel! Ik wens jou en iedereen die je liefhebt ook een mooie kersttijd toe. Dat je er, ondanks de opgelegde maatregelen, tot het uiterste mag en kunt genieten van elkaar 🙂