100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 91 t/m 100

Ontdek hoe geweldig je écht bent

100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 91 t/m 100
100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 91 t/m 100!

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 91 t/m 100

Ja, je leest het goed: dit zijn de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • Tips 91 t/m 100! Met natuurlijk een fan-tas-ti-sche timing, want wat is nou een betere manier om aan het nieuwe jaar te beginnen dan met 100 tips om lekker én goed aan jezelf te werken? 😉


100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 91 t/m 100

Ik was even vergeten dat ik enthousiast word van digitale glitter – en dat graag en zo vaak mogelijk toepas… 😉

(Maar het is stukken beter dan echte glitter, toch? Het geeft immers net zo’n leuk effect en 0 rommel!)

Wat een gedoe over glitter, denk je misschien, maar…

*tromgeroffel*

We vieren vandaag natuurlijk dat we bij de 100 Tips Voor Persoonlijke Groei • 91 t/m 100 zijn aangekomen!

Want met onderstaande 10 tips maken we de lijst compleet:

White Noise ;)

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 91 t/m 100

91: Blijf Ademhalen

Mijn opa zei altijd: “Gewoon blijven doorademen, dan komt alles vanzelf goed” (op zijn plat Brabants ♥♥♥). Hij is er 92 mee geworden. Soms, als we het moeilijk hebben, gaan we in ons hoofd zitten. We verliezen onze focus in onze problemen en de paniek groeit. We overzien niet meer waar we mee bezig zijn en dreigen te verdrinken in onze angsten. We durven niet meer verder. Je ademhaling is altijd bij je. Zonder kun je immers niet leven. Heb je het even moeilijk, focus je dan op je ademhaling – en zet door.

92: Doe Iets Waar Je Direct Resultaat Van Ziet

Een van de beste adviezen die ik ooit kreeg was: doe iets waar je direct resultaat van ziet. Omdat persoonlijke groei een achtergrondproces is wat je vaak niet ziet. En we willen juist wél heel graag zo snel mogelijk resultaat zien van onze inspanningen! Ga iets doen waarbij je meteen resultaat ziet. Breien, bijvoorbeeld. Of kleuren, tekenen, schilderen, opruimen, klussen, knutselen… de mogelijkheden zijn eindeloos! En de resultaten dus ook 😉. Kies een hobby met direct resultaat en maak daarmee je brein blij. Dan hoef jij niet ongeduldig te worden over je persoonlijke groei. Je brein blij = jij blij.

93: Ga Wandelen

Sowieso is naar buiten gaan, frisse lucht en zonlicht opdoen een aanrader. Wandelen is een beweging die vaak weinig moeite kost en toch heel wat kan opleveren! Zo zet je beide hersenhelften aan het werk (want de linkerhelft beïnvloedt de rechterkant van je lichaam en andersom), wat je helpt om dingen sneller in een ander daglicht te zien en op een rijtje te krijgen. Daarnaast is bewegen natuurlijk ook fysiek gezond! Je hoeft niet meteen uren weg te blijven: een kwartiertje per dag is voldoende.

94: Plant Een Boom

Ongeacht hoe jij je voelt, gaat de natuur om jou heen gewoon zijn gang. Als mijn appelboom (hij heet Donny, naar Donald Duck) voor mijn gevoel te weinig appels geeft, kan ik daar zo boos over worden als ik wil. Maar hoe nijdig het me ook maakt, ik zal hoe dan ook een jaar moeten wachten op een nieuwe oogst. En die wetenschap geeft me rust: de natuur doet wat de natuur doet. Plant eens een zaadje en hou bij hoe het groeit. Uit het kleinste zaadje kan namelijk de grootste boom groeien – en als zo’n zaadje dat in zich heeft, dan jij ook! Want jij bent óók een prachtig stukje natuur.

95: Breng Jezelf In Kaart

De meest waardevolle kennis waarover je kunt beschikken is kennis over jezelf. Weet jij wie jij bent? Wat jij wilt? Hoe jij je in bepaalde situaties gedraagt? Wat jou bijzonder maakt? Of wanneer jij juist jezelf verliest? Breng jezelf in kaart door op zoek te gaan naar antwoorden op deze en andere vragen over jou als persoon. Want persoonlijke groei is verandering. En je kunt niet veranderen als je niet weet WAT je wilt veranderen. Bepaal dus eerst wie jij nu bent. Dat helpt je beslissen wie je wilt zijn.

100 Tips Voor Persoonlijke Groei
Tips 91 t/m 100

96: Doe De “Gekke 5 Minuten”

Probeer eens wat anders dan je tot op heden gewoon bent te doen. Kook een compleet nieuw recept, bijvoorbeeld, ga (als het straks weer mag) op vakantie naar een land waar je nog nooit bent geweest of probeer een nieuwe hobby uit. Dat bedoel ik met de “gekke 5 minuten”: niet nadenken, gewoon doen. Achteraf bepaal je of het beviel of niet. We “moeten” al zoveel van onszelf op een dag, dan mag je best eens 5 minuten uit de band springen. Dus doe eens gek! Je zult zelf merken hoe 5 “gekke” minuten je verder kunnen brengen dan 5 uur “normaal doen”.

97: Blijf Doorgaan

(Ik hoor altijd Barrie Stevens’ stem als ik dit lees/type). Je wilt niet weten hoeveel mensen nét niet hun doelen behalen omdat ze opgeven. Niet omdat ze het niet kunnen, want met een klein beetje meer inzet, een iets langere adem, hadden ze het gewoon gehaald. Wees niet één van die mensen, maar zet door! Hoe dan ook. Wordt het even moeilijk, neem dan een momentje rust. Zie je het helemaal niet meer zitten? Neem een rustdag! Maar verlies nooit je groei uit het oog! Fouten kun je altijd herstellen, maar als je opgeeft is het echt voorbij (Bodo Schäfer). De winst is binnen handbereik. Grijp hem door door te zetten!

98: Ook Jij Kan Dit!

Er is maar één iemand op de hele wereld die in jou zou moeten geloven en dat ben jijzelf. Zolang jij gelooft dat jij iets kan, dan kun jij het ook. Hoe lang het misschien ook duren mag: met een beetje geloof in jezelf kom je werkelijk een heel eind. Wankelt jouw zelfvertrouwen toch nog een beetje? Lees dan ook eens de 100 Redenen Waarom Jij Geweldig Bent (of download de PDF). Persoonlijke groei is iets wat iedereen kan bereiken. Jij dus ook.

99: Geduld, Geduld

#92 staat er niet voor niets tussen, want van nature zijn wij mensen doorgaans wat… ongeduldig. We doen iets en willen het liefst gisteren al resultaat ervan hebben. Persoonlijke groei is (helaas) vooral een achtergrondproces wat in jouw binnenste keihard aan het werk is. Omdat het binnenin jou zit, duurt het soms wat langer voor je veranderingen aan de buitenkant waarneemt. Laat je niet ontmoedigen door het uitblijven van resultaten: die zijn onderweg. HEUS! Heb geduld. Berust je met #91 en doe in de tussentijd een #92je 😉

White Noise ;)

Reden 100 gif

Kijk Eens Achterom…

Wordt de frustratie van het “geen resultaten zien” je toch teveel? Kijk dan eens achterom… Bekijk de weg die je tot hier al hebt afgelegd. Stond je hier gisteren ook al? Of vorige maand? Vorig jaar? Toen was je veel verder verwijderd van je doelen dan nu. Elke stap die je zet op je pad naar persoonlijke groei telt mee. Elke keuze die je maakt, elke poging die je doet, elk stukje (zelf)kennis dat je verzamelt… Het heeft je allemaal al tot hier gebracht. Wees trots op jezelf. Je bent al begonnen, je bent al onderweg! Blijf doorzetten, doorstappen en… doorgroeien
White Noise ;)

Dat waren ze. Alle 100 Tips Voor Persoonlijke Groei.

Plus wat extra e-glitter 😉

Heb jij er iets aan gehad? Welke tip was je favoriet?

Of heb je zelf nog een tip die hier best tussen had gekund?

Je mag het me laten weten in een reactie 😊

Ik wens je heel veel succes (en plezier!) met jouw persoonlijke groei.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]


2 Comments

  1. meninggever 4 januari 2022at10:29

    Van de week, we wandelden tegen een fikse nieuwjaarstorm in en moesten de petten en mutsen goed vasthouden, bedacht ik me dat het al weer lang geleden is dat we een orkaan meemaakten in NL. Opgezocht thuis en verdraaid, inspiratie voor een verhaal over wat wij indertijd met die enorme storm meemaakten. In de dagen voor de Kerst maakte ik een 3D Architectuur puzzel van Lego. The Empire State Building. Mijn schoonmoeder had het na het grondstuk al opgegeven, ik vond het een eer om dat ding af te bouwen. Doel, middelen, reden (het regende veel) en dus geslaagd. En dat terwijl ik nooit eerder zoiets in elkaar zette of ook maar iets met Lego doe. Gewoon leuk…. Gelukkig heb ik zoveel liefhebberijen en interesses dat ik me nooit verveel een ook het idee heb dat mijn uiteindelijke leven veel te kort is om alles te doen wat ik nog wil doen. En dus blijven we maar doorademen. Goed advies….

    1. Samantha 4 januari 2022at10:57

      Ja, mijn opa was stiekem een wijs man. Hij is al… 21 jaar dood. Maar die mantra van hem spookt nog regelmatig door mijn hoofd. Gewoon blijven doorademen. Kom je heel ver mee. Mooi hoe je in je verhaal eigenlijk meerdere van mijn tips combineert 😉 Doorzetten, blijven ademen, en een nieuwe hobby uitproberen die ook nog direct resultaat geeft. Dat klinkt als win-win-win-win, haha.