120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 101 t/m 110

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 101 t/m 110
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 101 t/m 110

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 101 t/m 110

Bijna aan het einde van deze lijst… Maar natuurlijk niet voordat we ook deze week aftrappen met 10 wijze levenslessen. Wat zou je anders op je maandagmiddag moeten doen? 😉 Lees (en leer) dus snel verder met de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 101 t/m 110

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 101 t/m 110

Nog maar 10 te gaan hierna.

Snel gaat dat stiekem hè, zo’n lijst?

Maar goed, elke einde is ook een begin.

Stond die er al tussen?

Nee? Nou, dan krijg je die er als bonus bij 😉

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 101 t/m 110

101: Wat Je WILT Is Niet Altijd Wat Je NODIG Hebt

Ik heb weleens iemand toegewenst dat ze alles zou krijgen wat ze wilde. Ik was namelijk boos op haar – zij was blij met mijn wens. Maar denk er eens over na: als jij mocht kiezen, had je dan liever alles wat je wilde of alles wat je nodig hebt? Wij dénken vaak dat we precies weten wat we nodig hebben, omdat wij óók denken dat wat we nodig hebben gelijk is aan wat we willen. Dit is echter niet altijd zo. In plaats van boos te zijn dat je niet kreeg wat je wilde, wees dankbaar dat je kreeg wat je op dat moment nodig had.

102: Je Gezondheid Is Je Allergrootste Rijkdom

Om even terug te komen op dingen willen: op het moment dat je ziek bent, wil je maar één ding en dat is beter worden. Mijn Master scriptie deed ik over het effect van geld op geluk. Als extra controle op dit effect voegde ik de variabele gezondheid toe aan mijn onderzoek. Wat bleek? Geld maakt ons zeker gelukkiger, maar niets heeft zoveel invloed op ons geluksgevoel als gezondheid. Zonder goede gezondheid ben je écht een armer mens, zowel fysiek als mentaal. Zorg dus goed voor jezelf.

103: Jaloezie Is De Meest Nutteloze Emotie OOIT

Jaloezie (of eigenlijk afgunst) is compleet zinloos: je bent overstuur omdat iemand anders iets heeft dat jij wilde hebben. Of omdat jij iets (of iemand) verliest aan iemand anders. Een eretitel, bijvoorbeeld. Of je partner. En ja, dat is klote, maar zeker niet het einde van de wereld. Jaloezie NEEMT alleen maar en levert je NOOIT iets op. Behalve kopzorgen, hartkloppingen en paniekaanvallen. En laten we nou net #102 hebben gehad, dus beter laat je je jaloezie los. Kom er op eigen kracht, focus je op jezelf. Daarmee kom je het verst.

104: Magie Bestaat

Magie zit niet in zwaaiende toverstokjes en jongetjes met ronde brillenglazen die in kastelen wonen. Echte magie zit in héle kleine “toevalligheden”. Prachtige ongelofelijkheden die daadwerkelijk bestaan. Ongeneeslijk zieken die 6 maanden krijgen en na 12 jaar nog steeds fit en actief zijn. 5 minuten je website af hebben en je eerste klantmail ontvangen. Planten waarvan je denkt dat ze aan het afsterven zijn die opeens nieuwe scheuten krijgen. Het ongelofelijke bestaat. Echt. Je hoeft er alleen maar in te geloven om het te zien.

105: Als Iets Té Mooi Klinkt Om Waar Te Zijn…

…Dan is het dat waarschijnlijk ook. Dit is met stip het beste advies dat ik ooit heb gekregen. Het houdt me scherp, alert en heeft er in de afgelopen 20 jaar voor gezorgd dat ik mezelf heb weten te behoeden voor heel veel (extra) tegenslagen. Wees op je hoede als je een aanbod wordt gedaan die te mooi klinkt om waar te zijn. Hoewel magie bestaat, bestaat het vaker niet dan wel. Zeker als er andere mensen mee gemoeid zijn die mogelijk een (financieel) voordeel halen uit jou oplichten. Klinkt het té mooi in jouw oren? Luister er dan niet naar.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 101 t/m 110

106: Door Te Ontspannen Kom Je Verder

Mijn online yogalerares (ja, deze ja) verwoordt het mooi: “Je komt niet verder door te rukken en te trekken aan je lijf, maar juist door te ontspannen”. En het is waar! Bovendien geldt dit niet alleen voor je lijf, maar voor alles in je leven. Want wanneer je meer ontspant, krijg je meer rust. Met meer rust komt meer overzicht. Meer overzicht = meer focus. En meer focus staat gelijk aan gerichter iets doen. Ontspan dus, zoveel je kunt. Daar loop je veel lekkerder op dan wanneer je jezelf forceert.

107: Het Leven Zit Vol Tegenstrijdigheden

Was het maar simpel: dit is de manier om je leven te leiden. Dit is de manier waarop het allemaal goed gaat. Helaas biedt het leven die garantie niet, want ze zit vol tegenstrijdigheden. Wat voor de één werkt, werkt een ander tegen en andersom. Kwaad is opeens goed, goed is gek en normaal is uit den boze. Er is niet maar één remedie voor alles, er zijn net zoveel goede manieren om iets te doen als dat er mensen zijn op deze planeet.

108: We Zijn Allemaal Hypocriet

Aansluitend op #107 volgt logischerwijs: we zijn allemaal hypocriet. In wezen doen we allemaal weleens iets waarvan we het bij een ander afkeuren. Hypocriet zijn is dus niet verkeerd. Maar het is ook niet goed. Dit komt omdat het leven soms tegenstrijdig kan zijn. Daardoor kun je (ongewild) af en toe iets moeten doen wat je van een ander finaal zou afkeuren. Wees dus minder zwart-wit in hoe je naar dingen kijkt. Want gedrag is één, maar de reden erachter is een tweede.

109: Achter Elke Allergie Schuilt Een Kwaliteit

Snap je de titel niet? Lees dan dit bericht eens 😉 Wat ik hiermee wil zeggen is: achter elk negatief gedrag, schuilt een positieve kwaliteit van iemand. Krijg jij de kriebels van opscheppers? Het positieve achter “opscheppen” is “trots zijn op wat je kunt”. Krijg jij huiduitslag van arrogantie? Tsja, zelfverzekerdheid is wél een mooie kwaliteit… Kortom: alles waarin je doorschiet wordt te veel en kan nare bijsmaken opleveren. Kijk je echter naar wat voor positiefs er achter jouw “allergieën” zit, dan zie je dat nare gedrag opeens in een heel ander licht…

110: Er Is Genoeg Voor Iedereen

Mensen denken in tekorten, maar we zouden moeten denken in overvloed. Deze les komt uit de Law Of Attraction, een wet die stelt dat je alles kunt ontvangen wat je wilt, want “er is méér dan genoeg voor iedereen!” De promotie die jouw collega kreeg betekent dus niet dat jij niet óók promotie kunt maken. Misschien alleen niet nu (maar dan heb jij nog iets om naar uit te kijken). Hou op met denken in tekorten en start met denken in overvloed. Dat voelt niet alleen beter, maar levert je ook daadwerkelijk meer op. Alles wat je wilt (of nodig hebt 😉) zelfs.White Noise ;)

Zo, met deze nieuwe levenslessen kun jij weer een stuk wijzer aan je week beginnen.

Wil je direct nog meer impact maken in je leven? Ga deze lessen dan doorvoeren in de praktijk.

Want alleen toegepaste kennis heeft waarde (#95) 😉

Volgende week ontvang je van mij de laatste 10 levenslessen.

Tot dan!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]


2 Comments

  1. Marie-Louise 23 april 2022at15:42

    Ooo, hoe waar is dit! Het doet me ineens aan dat liedje van Jan Ten Hopen denken, zeer de moeite waard om eens naar te luisteren. De titel is; ” je bent alles”