120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 111 t/m 120

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 111 t/m 120
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 111 t/m 120

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 111 t/m 120

Het is ons gelukt! De 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 111 t/m 120 is voltooid! Met de laatste lessen die je hier vindt, ronden we deze lijst vandaag af. In stijl, natuurlijk. En met nieuwe lessen die jou hopelijk nieuwe inzichten geven – en je een stukje verder op weg helpen in je leven.

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 111 t/m 120

De laatste serie uit deze lijst!

Ben jij er klaar voor?

Lees dan snel de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 111 t/m 120:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 111 t/m 120

111: Leed Is Onvergelijkbaar

Vaak vegen we wat ons eigen hart pijn doet onder het kleed, omdat “anderen het veel zwaarder hebben.” Misschien is dat zo. En misschien ook niet. Het ene leed is het andere niet en daardoor is het altijd onvergelijkbaar. Twee mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, kunnen daar heel anders over denken. En hoewel er oorlogen woeden, armoede is en hongersnood, wil dat niet zeggen dat jij je niet rot mag voelen omdat je bijvoorbeeld een promotie bent misgelopen. Jij voelt wat jij voelt. En dat mag.

112: Jij Bent Oké En Ik Ben Oké

Dit is dé levensles voor alle mensen met een minderwaardigheidscomplex: we zijn allemaal oké. Op onze eigen, unieke manier mogen wij er zijn. Onze meningen en gevoelens tellen net zo mee als die van een ander. En die van een ander zijn op hun beurt niet minder dan die van ons. Je hoeft jezelf dus niet constant aan te passen aan een ander, want jij bent al oké zoals jij bent. En die ander zoals die is. Zijn er mensen die dit nog niet begrijpen en jou iets anders willen doen geloven? Dan mag je die loslaten. En ook dat is oké.

113: Tijd Komt Nooit Meer Terug

Een uur besteed aan het één kun je niet óók nog besteden aan iets anders. Daarom is tijd ook het meest waardevolle cadeau dat je iemand kunt geven (of was je #43 alweer vergeten? 😉). Prioriteiten stellen is een must, kies altijd eerst voor jezelf. Zorg ervoor dat jij genoeg rust en tijd hebt om ook klaar te kunnen staan voor een ander. Want voor je heet weet is de dag om en daarmee ook weer 24 uur. Elke dag telt, elke dag is belangrijk. Wat vandaag is, is morgen verleden tijd. Make the most of NOW.

114: Uit De Naarste Ervaringen Ontstaan De Mooiste Dingen

Overleven. Dat is wat de meeste mensen gemeen hebben. En de mensen die daarin een tandje verder gaan, gebruiken hun overlevingservaringen en -kennis om anderen die ook worstelen te helpen. Want het mooiste wat kan ontstaan uit het meest nare wat jou is overkomen, is dat je sterker groeit. Immers: als je dit hebt overleefd, dan kun jij alles aan! En als jij uit die negativiteit kracht weet te putten en dit ook nog kunt, wilt en mag delen met anderen, dan ben je onoverwinnelijk.

115: Jij Bent Jouw Eigen, Unieke Mix Van Genen

Iedereen heeft ouders. Velen hebben broers of zussen. Ooms, tantes, grootouders, noem maar op. Met iedereen in onze familie hebben we genen gemeen. It’s in your DNA. Maar wat mensen je nou nooit vertellen, is dat jij jouw eigen unieke mix hebt. Ja, je kunt op mensen lijken of “iets hebben van je vader/moeder/opa/oma/etc.”. Maar jij bent JIJ. En die opa van je (of eender welk ander familielid waar je mee wordt vergeleken) had weer een andere samenstelling van genen. En ook al heb je allemaal genen van allemaal anderen, de samenstelling ervan is van JOU.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 111 t/m 120

116: Je Kunt Je Innerlijke Kind Nooit Kwijtraken

Je kunt haar wel negeren. Wegstoppen. Opsluiten zelfs. Maar je kunt je innerlijke kind NOOIT verliezen! Het gaat gewoon niet, want ze is onderdeel van jouw zijn. En op een dag, als je haar nodig hebt, dan is ze er gewoon weer voor je. Ons innerlijke kind is belangrijk voor ons, omdat daarin onze wensen, dromen en verbeeldingskracht huizen. Het is onze kern. En die kern kun je nooit kwijtraken, want dat is jouw basis waaromheen je de rest van je zijn hebt opgebouwd.

117: Ga Van Hard Voor Jezelf Naar Hart Voor Jezelf

Als lief zijn voor jezelf net zo makkelijk was als hard zijn voor jezelf, dan had ik geen werk meer. En waren we allemaal als mens een stuk relaxter en gelukkiger. Maar lief zijn voor jezelf is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! Soms hoef je maar een klein beetje moeite te doen voor jezelf en voel je je meteen stukken beter (lees ook eens dit bericht). Zie jezelf als je beste vriend(in) en praat ook eens zo tegen jezelf. Je merkt meteen verschil! Als je de keuze hebt tussen jezelf afsnauwen en opbeuren, waarom kies je dan nog voor het eerste?

118: Het Meest Belangrijke Dat Je Voor Jezelf Kunt Doen, Is Genieten

Positiviteit trekt positiviteit aan. Heb jij er moeite mee om positief te blijven ergens over, onthoud dan dat genieten het beste is wat je voor jezelf kunt doen. Als jij ergens van geniet, hoe kort of vluchtig dan ook, komen je lijf en hoofd meteen in een positievere staat van zijn. Je hoeft jezelf niet wijs te maken dat alles goed komt als je daar niet in kunt geloven, maar geloof er wél in dat alles eerder goed komt als je NU meer geniet. Je vindt op dit blog genoeg tips en trucjes om jezelf op te vrolijken. Maak je minder zorgen en geniet meer. Dan trek je ook meer positiviteit aan en komt alles (echt!) eerder goed.

119: Het Is Allemaal Véél Minder Erg Dan Je Denkt

Als ik zenuwachtig was omdat ik iets moest doen wat ik spannend vond, stelde ik me in mijn hoofd de situatie voor zoals ik hem wilde hebben en zei ik deze zin hardop: “Alles is veeeeeeeeeeeeeeeeeel minder erg dan je denkt.” En wat denk je? Al die beren in mijn hoofd verdwenen als bij toverslag en alles gíng ook makkelijker dan ik had gevreesd. Het gaat altijd om het verhaal dat je jezelf vertelt. Gebruik deze mantra telkens als je hem nodig hebt en je zult merken dat alles inderdaad véél minder erg is dan je denkt.

 

120 Levenslessen Die Je niet lEert Op School Glitter
Je Bent Nooit “Af”

(Hier is ook zo’n heerlijk liedje over! Je vindt dat nummer als Opsteker hier.) Moet ik hier veel aan toevoegen? Jij bent een meesterwerk in wording. Je bent nog lang niet “af” en hoeft jezelf dus ook niet wijs te maken dat je er al bent. Dat je geen fouten mag maken, alles al moet weten of moet begrijpen is onzin. Jij bent nog aan het leren en aan het groeien. Daarom ben je ook hier! Ja, op dit blog, maar ik bedoel op aarde. Dat is je levensdoel: persoonlijke groei. De dag dat je “af” bent is de dag dat je dit leven verlaat. Geniet dus van alle tijd die je hier nog hebt en gun jezelf de ruimte om te groeien. Jij komt er wel. Je bent immers al een tijdje onderweg ❤White Noise ;)

Dat waren ze, alle 120 levenslessen!

Ik kan je vertellen: het was een heleboel werk om ze hier op mijn blog te krijgen, maar ze zijn het dubbel en dwars waard om gedeeld te worden.

Bovendien blijf ook ik natuurlijk bijleren en groeien, dus wellicht komen er in de toekomst gewoon meer bij 😉

Voor nu is deze lijst afgerond.

Ik hoop dat je een wijzer, mooier, slimmer, beter en sterker mens bent geworden.

En dat ik daar met deze lessen een héél klein beetje aan heb mogen bijdragen.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]


2 Comments

  1. meninggever 26 april 2022at09:36

    Maar je gaat toch niet stoppen nu?? Dat zou wel zonde zijn hoor….:)

    1. Samantha 27 april 2022at14:14

      Haha, no way! Maar het wordt weer eens tijd voor een nieuwe lijst, vind je niet? 😉