120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 11 t/m 20

Ontdek hoe geweldig je écht bent

White Noise ;)

120 Levenslessen Die e Niet Leert Op School • Les 11 t/m 20
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 11 t/m 20

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 11 t/m 20

Een nieuwe maandag betekent een nieuwe lijst! Of nou ja, een uitbreiding van een lijst in dit geval. Want vandaag lees je hier 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 11 t/m 20. En ja, we hebben nog even te gaan, maar elke les is nodig om bij de uiteindelijke 120 te komen.

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 11 t/m 20

“Wijsheid komt met de jaren,” wordt weleens gezegd.

Dat is zeker waar. Want hoe ouder je wordt, des te meer ervaringen je opdoet in je leven.

En van elke ervaring kun je leren, waardoor je dus inderdaad telkens een wijzer mens wordt.

Gelukkig kun je óók leren van anderen.

Want wat is wijsheid nou écht als je er niets mee doet? 😉

Daarom vind je hier voorlopig elke week 10 wijze levenslessen. Die je niet op school leert, maar die wel de moeite waard zijn om te weten.

Lees dus snel de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 11 t/m 20:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 11 t/m 20

11: Het Resultaat Is Minder Belangrijk Dan De Weg Ernaartoe

Een beetje boeddhistisch maar daarom niet minder waar. Jouw inzet is belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Zolang jij aan het einde van de dag kunt zeggen: “Ik heb mijn best gedaan,” weegt dat veel zwaarder dan dat je de door jou gewenste resultaten hebt geboekt. Toegegeven: het is leuk om je doelen te behalen, maar het doel mag nooit zwaarder wegen dan al het moois wat je onderweg tegenkomt ernaartoe. Geniet van je reis, dan is het einddoel sowieso prachtig.

12: “Normaal” Bestaat Niet

Die ongeschreven normen waaraan jij wilt voldoen, die goedkeuring die je van anderen nodig denkt te hebben… Is dat normaal? Nee. Want “normaal” bestaat niet. Er is geen wet die jou vertelt hoe jij jouw leven moet leiden. Wat jij normaal vindt, vindt een ander raar en andersom. Dat maakt het leven juist zo mooi! Want waren we allemaal hetzelfde, dan was het maar een saaie boel. Nu kunnen we elkaars leven verrijken met onze “normalen”.

13: Ieder Mens Vertelt Zijn Eigen Verhaal

Wat jij meemaakt in je leven is uniek. Misschien zijn er anderen die soortgelijke ervaringen hebben gehad zoals die van jou, maar de complete mix aan ervaringen en hoe jij daarmee omging, is uniek voor jou. Elk mens is zijn eigen hoofdpersoon in zijn eigen boek. De één leeft een drama, de ander een roman en weer een ander een komisch stuk. Soms overlappen onze verhalen elkaar, maar nooit zijn ze precies hetzelfde.

14: De Mening Van Een Ander Is Nooit Die Van Jou

(Lekker dubbel deze, haha.) Ik bedoel: de mening van een ander is de mening van een ander. Jouw mening is die van jou. Soms komen ze overeen, soms niet. Dat is helemaal prima. Niet alle neuzen staan altijd dezelfde kant op. En gelukkig maar, anders hadden we niets meer om over te klagen 😉 Dit betekent ook dat als iemand van mening is dat jij een naar mens bent, dat niets meer of minder is dan een mening. En niet eens die van jou! Laat hem dus zo snel mogelijk los.

15: Je Kunt Leren Van Andermans Fouten

Ook apen doen dit: leer ze een bepaald gedrag aan door ongewenst gedrag te “straffen”, zet er nieuwe apen bij en voor je het weet leren de oude apen de nieuwe wat wel en niet mag. Kortom: de jonge apen leren van de “fouten” van de oude apen. Want “fouten” bestaan niet echt, natuurlijk. Dat noemen wij leermomenten. Ook al is zo’n moment voor iemand anders bedoeld, dat betekent niet dat jij daar niet óók wijzer van kunt worden. Leer dus vooral van andermans fouten, dan hoef je ze zelf niet meer te maken!

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 11 t/m 20

16: Verantwoordelijkheid Nemen Maakt Je Sterker

Altijd weglopen voor je verantwoordelijkheden maakt je laf en zwak. Juist door te zeggen: “Ja, dit was mijn keuze/fout/actie” laat je zien dat je sterk genoeg bent om voor jezelf te staan. Dan laat je zien wie je écht bent. En daar is kracht voor nodig. Moed ook. Niet zo gek, aangezien je verantwoordelijkheid draagt voor iets. Train je schouders dus en draag je eigen verantwoordelijkheid vanaf nu. Je zult merken dat die last steeds lichter wordt, omdat jij sterker wordt.

17: Niets Duurt Eeuwig

Alles komt en gaat in golven. Nare ervaringen? Die gaan voorbij. Houd moed en hoop. Goede ervaringen? Ook die gaan voorbij, maar dat maakt ze wél extra waardevol. Geniet van de mooie momenten in je leven en weet dat de nare momenten zullen ophouden. Misschien niet vandaag, maar wellicht morgen. Of volgende week. Koester wat goed is en hou vol als het tegenzit: ook dit gaat voorbij.

18: Doe Waar Je Het Meest Bang Voor Bent

Eén van mijn favoriete citaten ooit is er een van Jack Canfield: “Alles wat je wilt, bevindt zich aan de andere kant van angst.” Jack heeft helemaal gelijk, want alles wat je nu nog niet hebt, maar wel wilt hebben, bevindt zich buiten je comfortzone. Om te krijgen wat je wilt zul je daar dus uit moeten stappen. En dat kán eng zijn of zo lijken… Toch is het de enige manier om te krijgen wat jij wilt: ervoor gaan. Niet nadenken dus. Doen!

19: Eerlijkheid Brengt Je Het Verst

Ik ken iemand die altijd liegt. Want tsja, als je daar eenmaal mee begint, kun je niet meer ophouden. Dan heb je leugen op leugen nodig om je verhalen te kunnen blijven vertellen. Liegen kost moeite, de waarheid vertellen niet. Als je de waarheid vertelt, hoef je niet te onthouden wat je tegen wie zei. Dan is je verhaal altijd hetzelfde. Je hoeft geen smoesjes te verzinnen of het Spaans benauwd te krijgen als iemand je ergens op aanspreekt. Wees dus altijd eerlijk; het brengt je het verst en kost je het minste moeite.

20: Je Kunt Altijd Iets Doen

Soms overkomt je iets. Iets waar je niet om hebt gevraagd, maar wat je leven enorm beïnvloedt. Een ziekte bijvoorbeeld, of een overlijden. Wat het ook is, hoe hulpeloos jij je misschien ook voelt: weet dat je altijd iets kunt doen. Wellicht kun je wat jou is overkomen niet terugdraaien of ongedaan maken, maar je kunt wel kiezen hoe jij ermee omgaat. Jouw gedrag, jouw houding… daar heb je wél invloed op. Maya Angelou zei het prachtig: “Als je iets niet leuk vindt, verander het dan. Kun je het niet veranderen, verander dan je houding.” Zo is het maar net!White Noise ;)

Met deze 10 levenslessen begin je deze week hopelijk weer goed!

Allemaal hele mooie dingen die zeker de moeite waard zijn om te leren… Maar die je helaas niet op school meekrijgt.

Gelukkig hebben we dit blog nog 😉

Ik wens je een hele fijne week toe.

En volgende week vind je hier gewoon weer 10 nieuwe levenslessen.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]