120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 1 t/m 10

Ontdek hoe geweldig je écht bent

White Noise ;)

120 Levenslessen Die e Niet Leert Op School • Les 1 t/m 10
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 1 t/m 10

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 1 t/m 10

Nee, ik ben niet tegen onderwijs – integendeel juist! Ik hou van kennis opdoen. Maar sommige dingen die belangrijk zijn om te weten, leer je niet op school. Daarom starten we vandaag met een nieuwe lijst: 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 1 t/m 10.


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 1 t/m 10

Nu je weet waarom je geweldig bent en hoe je persoonlijke groei aanpakt, is het tijd geworden om je wat wijzer te maken over het leven en jezelf in het algemeen.

Vanaf vandaag deel ik de 120 meest wijze levenslessen die ik leerde (tot nu toe, want er is natuurlijk altijd méér om te leren 😉) door er elke week 10 uit te lichten.

Want als kennis macht is, dan is kennis over jezelf en je leven een superkracht!

Laten we dus snel beginnen aan deze leuke nieuwe lijst met de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 1 t/m 10:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 1 t/m 10

1: Jij Bent De Belangrijkste Persoon In Jouw Leven

Zonder jou is er geen jij. Het is geen hogere wiskunde (gelukkig – daar weet ik namelijk niet zoveel van), maar pure logica. Jij moet je hele leven met jezelf doorbrengen. Er is niemand wiens gedrag, gedachten of acties méér impact hebben op jouw leven dan die van jezelf. Want jij bent er altijd bij, bij alles wat je meemaakt. Ga jezelf dus belangrijk voelen, want je bent écht de meest belangrijke persoon in jouw leven. Bij uitstek.

2: Een Ander Kan Zich Ook Aanpassen Aan Jou

Je hoeft je niet altijd aan te passen aan een ander, een ander mag, kan en wil dat ook best weleens voor jou doen. Het enige dat je ze daarvoor moet geven is de ruimte. Ook helpt het als je duidelijk maakt wat jij wilt. Wil iemand afspreken op donderdag, maar komt jou zaterdag beter uit? Uit dit dan. Jezelf constant aanpassen aan een ander kost energie en eigenwaarde. Win dat terug door de ander ook eens het plezier te gunnen zich aan te passen aan jou. Dan krijg je een eerlijkere uitwisseling – en oprechtere contacten.

3: Nee Zeggen Is Oké

Vaak zijn we bang dat als we nee zeggen tegen iemand, we die persoon kwetsen of onszelf impopulair maken. Maar we doen anderen juist een veel groter plezier als we onze grenzen duidelijk aangeven – het vergroot je betrouwbaarheid en oprechtheid, 2 kwaliteiten die wij doorgaans heel erg waarderen in mensen. Onszelf doen we er natuurlijk ook een plezier mee, want hoewel grenzen verleggen heel goed is, is over je grenzen laten lopen dat absoluut niet. Nee is dus oké.

4: Anders Zijn Maakt Je Interessant

We verliezen onze uniekheid in de wens om ergens bij te horen. Maar als iedereen altijd deed wat anderen vóór hen deden, dan veranderde er nooit wat in de wereld. Anders = goed! Anders = vernieuwend. Anders = verandering. Anders = een hele mooie eigenschap, want wat jou anders maakt, kan nét datgene zijn waar de wereld op zit te wachten.

5: Er Bestaan Geen Feiten, Alleen Meningen

Gras is groen. Dat is een feit, toch? Alleen… Wie heeft dat bedacht? Kortom: iemand heeft ooit besloten dat gras groen is. Maar als die persoon had gezegd “gras is paars”, dan hadden we dát geloofd. Alles is een mening. Je kunt het met een mening eens zijn of niet, of er zelf geen mening over hebben. Maar feiten bestaan niet. Geloof dus niet zomaar alles, maar ga altijd na wat jouw mening ergens over is.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 1 t/m 10

6: De Wereld Draait  A L T I J D  Door

Die ene rampzalige fout die je hebt gemaakt? Die blunder die je gisteren in de supermarkt deed? Het maakt niet uit. De wereld draait gewoon door. De natuur leeft voort, de seizoenen blijven veranderen en alles gaat voorbij. Ook jouw stommiteiten, blunders, fouten of zorgen. We geloven vaak dat onze fouten een immense impact hebben op onze omgeving, maar in de praktijk valt dat meestal 100% mee. Herpak jezelf en draai verder. Dat doet de wereld ook.

7: Je Bent Nooit Uitgeleerd

Er is te veel informatie over te veel onderwerpen op de wereld om alles over alles te weten. Er valt dus altijd wat bij te leren! Of het nu in jouw hoekje is of juist totaal buiten je comfortzone: je bent nooit uitgeleerd. Elke dag liggen er nieuwe (levens)lessen voor je klaar, de een groter dan de ander, de een leuk, de ander minder plezierig. Maar ze zijn er – overal.

8: Vandaag Is De Belangrijkste Dag Uit Jouw Leven

Gisteren is voorbij, daar kun je niets meer aan veranderen. Morgen is er nog niet en misschien heb je allerlei plannen voor morgen, je weet nooit wat er écht gebeuren zal. Het verleden mag je loslaten en de toekomst staat niet vast. Maar vandaag… vandaag kun je veel doen, bedenken, vieren of bereiken. Vandaag lééf je! En daarom is vandaag de belangrijkste dag uit jouw leven. Omdat het de enige dag is waarop je iets kunt doen.

9: Je Mag Het Altijd Op Jouw Manier Doen

Over doen gesproken: doe alles op jouw manier. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, kies er één die bij jou past. Mijn moeder en ik hebben bijvoorbeeld verschillende opvattingen over hoe het beste de was te doen. Maar het resultaat is wél hetzelfde: een schone was. De knopjes die je indrukt op de machine of de keuze voor wasmiddel maakt daarin niet zoveel uit. Doe alles op een manier die bij jou past, dan kom je er ook – en met meer plezier.

10: Kwaliteit > Kwantiteit

Iedereen die ooit vrienden heeft verloren door tegenslagen, weet dit: je kunt beter 1 goede vriend hebben dan 100 vage kennissen. Vrienden, bij uitstek, is het beste voorbeeld voor wanneer kwaliteit boven kwantiteit gaat. Meer is immers niet altijd beter. Maar beter is wél altijd meer (waard)! Staar je dus niet dood op het hebben van meerdere dure auto’s, 10 luxueuze vakanties per jaar of een netwerk die dwars door alle tijdzones gaat. De inhoud is altijd belangrijker dan de omvang van iets.White Noise ;)

We kunnen het onszelf onnodig moeilijk maken in het leven.

Dan loop je tegen van alles aan, maar tegen jezelf nog het meest.

Ik ken dat. Want ik ben jarenlang tegen mezelf aan blijven lopen.

Op mijn zoektocht om de strijd met mezelf te winnen heb ik veel geleerd. Over mijzelf, maar ook over het leven.

En hoewel ik natuurlijk nog lang niet ben uitgeleerd (ben je nu al #7 vergeten?!), deel ik wel graag de wijsheden die ik tot nu toe opdeed met jou.

Misschien heb je niet aan alle 120 levenslessen evenveel, maar dat geeft niet.

Soms heb je er maar één nodig om verder te kunnen.

Hopelijk stond die er vandaag voor jou tussen.

En anders krijg je er volgende week gewoon nog 10 meer van me 😉

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]