120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 21 t/m 30

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die e Niet Leert Op School • Les 21 t/m 30
120 Levenslessen Die e Niet Leert Op School • Les 21 t/m 30

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 21 t/m 30

De derde ronde alweer van deze lijst. Met vandaag uiteraard 10 nieuwe levenslessen voor je. Want je kunt best leren van een ander en wijzer word je elke dag. Daarom lees je hier vandaag de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 21 t/m 30

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 21 t/m 30

Heb je er naar uitgekeken? Of is dit je eerste keer hier?

Wat het ook is, wie je ook bent: welkom bij deze prachtige lijst van wijze levenslessen!

120 dingen die héél fijn zijn om te weten, maar die je niet op school leert.

Met vandaag alweer het derde hoofdstuk uit deze lijst.

1, 2, 3 hier komt ‘ie!

De 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 21 t/m 30:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 21 t/m 30

21: Jij Bent De Baas Over Jouw Leven

Misschien voelt het niet zo, maar het is écht waar: alleen jij kunt jouw keuzes maken. Natuurlijk kunnen anderen invloed op jou uitoefenen (of in de ergste gevallen zelfs druk), maar de échte keuzes in jouw leven neem je zelf. Ook als je ervoor kiest je keuzes uit handen te geven, is dat jouw beslissing. Uiteindelijk weet niemand hoe het is om jou te zijn, behalve jijzelf. En weet niemand anders dan jijzelf beter wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Jij bent dus de baas!

22: Tegenslagen Zijn Er Om Je Sterker Te Maken

Soms doe je alles goed, gaat alles lekker, en dan opeens gebeurt er iets onverwachts. En vaak ook nog iets naars. Ondertussen weet je dat je altijd iets kunt doen (#20), maar waarom overkomt het je überhaupt? Tegenslagen zijn leermomenten. Net als een bokszak in een sportschool zijn tegenslagen instrumenten die jou helpen groeien. Jij hebt immers de keuze: je er zwakker door voelen of je er sterker door laten worden. Kies je voor het laatste, dan kies je voor jezelf (#1).

23: Successen Moeten Gevierd Worden!

Wat heb je aan een succes als je eraan voorbij gaat? He-le-maal niets. Vieren dus die hap! Elk succes is er één, of het nu een klein stapje is naar jouw doel of een hele grote: sta er eens bewust(er) bij stil. Zwelg eens niet in schaamte, zelfmedelijden of onzekerheid, maar in trots, daadkracht en gelukzaligheid! JIJ hebt keihard voor jezelf gewerkt! Dan mag je ook keihard genieten van wat je hebt bereikt. Daar is niets verkeerds aan – in tegendeel! We doen het namelijk beter op beloningen dan op verwijten. Vier dus altijd je successen.

24: Doe Nooit Iets Zonder Erover Na Te Denken

Ik heb eens iemand gekend die elke week wel aan 10 nieuwe dingen leek te beginnen. Net waar die persoon zin in had, werd gedaan. Daar was ik best afgunstig op, tot me iets opviel: er werd nooit iets afgemaakt. Wie altijd zomaar in het diepe springt, verdringt uiteindelijk. Beter is het om na te denken over je opties. Dan vergeet je bijvoorbeeld niet je zwemvest aan te doen of een opblaasboot mee te nemen het diepe in.

25: Denk Nooit Ergens Over Na Zonder Te Doen

Doen zonder denken is dan niet zo slim, maar denken zonder doen ook niet! Wie alleen maar nadenkt, zal nooit iets bereiken. Oké, jij verdrinkt dan misschien niet in het diepe, maar dat komt omdat jij niet eens tot aan het zwembad komt! Als er ergens een gulden middenweg is die iedereen het beste zou bewandelen, dan is het die van “denken en doen in balans hebben”. Het één werkt niet zonder het ander. Bereid je voor, ja. Weeg je opties af, zeker. En DOE het dan. Want zonder uitvoering zijn de beste plannen waardeloos.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 21 t/m 30

26: Volg Je Dromen

Weet je wat het verschil is tussen de mensen die je bewondert en jij? Zij volgen hun dromen. Maar… dat kun jij natuurlijk ook! Dromen, wensen, “ik zou graag nog eens…”-gedachten helpen om een richting aan je leven te geven. Natuurlijk is werken, wonen en vakantie heel leuk. Maar als jij je weleens afvraagt of er méér in het leven is dan dat, dan wordt het tijd om je dromen te volgen. Want het antwoord op die vraag is JA. Pak een beetje #21, een vleugje #24 en een mespuntje #25 en ga de dingen doen die jij écht wilt.

27: Vind Je Eigen Structuur

Ik ben van de lijstjes, plannen en plannen maken. Taakjes afvinken. Orde scheppen in de mentale chaos die het soms is in mijn hoofd. Misschien ben jij meer van het ondernemen: eerst starten en dan pas invullen hoe je alles gaat doen. Of werkt het voor jou lekker als je per dag kijkt wat er mogelijk is. Misschien is jouw tempo sneller of langzamer dan die van mij. Dat is allemaal oké. Vind een structuur, een manier van werken die bij jou past. Want jij moet er mee aan de slag.

28: Geluk Wordt Méér Als Je Het Deelt

Nog aanstekelijker dan corona is een glimlach. Alles wat je deelt wordt minder, behalve geluk. Een vriendelijk woord, een lief gebaar kan het verschil maken voor de ander. Misschien hoef je enkel maar te luisteren naar iemand of kun je hem of haar een schouderklopje geven. Als jij een ander gelukkig maakt, maak je ook jezelf gelukkig. En andersom.

29: Vraag Om Wat Je Wilt Hebben

Kindjes die vragen, worden overgeslagen. Ken je die? Ik wel! Het duurde ongeveer 30 jaar voor ik erachter kwam dat juist het tegenovergestelde waar is: als je iets wilt hebben, is de snelste weg om het te krijgen: erom vragen. Of het nu gaat om dat grote stukje chocolade, een extra kopje thee, korting op je vakantie of een salarisverhoging: wie niet vraagt, die klaagt. Want dan gaat het naar iemand anders – die er wél om vroeg.

30: Emoties Zijn Je Leidraden

“Wat doen emoties nou eigenlijk?” vroeg iemand me ooit. Emoties zijn onze mentale leidraden. Zij geven aan hoe we ons voelen én wat we graag zouden willen. Volgens het Geweldloos Communiceren (meer info hier) zijn emoties verbonden aan behoeftes. Wat je voelt, geeft dus weer of je behoeftes voldaan zijn of juist niet. Emoties zijn als antennes: zij pikken het snelste op hoe het met ons welzijn staat. Vaak nog voor wij dat zelf doorhebben. Luister dus naar je gevoel: het probeert je wat te zeggen.White Noise ;)

En dat is alweer een kwart van deze lijst af en behandeld.

(Ik hoor je rekenen 😉 – deed ik zelf ook.)

Dat betekent dat je nog driekwart tegoed hebt!

We houden er voorlopig dus ook nog niet mee op, met deze lijst.

Maar voor deze week wel.

Ik wens je een hele fijne week, met veel wijsheid en mooie inzichten.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]