120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 31 t/m 40

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die e Niet Leert Op School • Les 31 t/m 40
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 31 t/m 40

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 31 t/m 40

We waren er even tussenuit, want elke 1e maandag van de maand vind je hier geen lijstje maar een recept.  Vandaag pikken we het echter weer op met de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 31 t/m 40!

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 31 t/m 40

Na even een korte pauze vorige week zijn we weer extra scherp voor de lessen van vandaag.

Want we gaan natuurlijk gewoon door met de 120 Levenslessen Die Je Niet Op School Leert totdat de lijst af is!

Daarom lees je hieronder Les 31 t/m 40:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 31 t/m 40

31: Het  H O E  Is Niet Belangrijk

Zo, dat is een binnenkomer! Als jij een overdenker bent, dan schudt deze les je flink in de war. Want de vragen die jij het liefste stelt beginnen vaak met waarom of hoe. Alleen… In termen van persoonlijke groei is het HOE niet belangrijk! Staar jezelf niet dood op hoe je ergens komt waar je nu nog niet bent. Veel belangrijker is dat je stappen zet en in beweging komt. Dan komt die “hoe” vanzelf.

32: Zorg Goed Voor Jezelf

Je kunt heel veel dingen willen, maar ze moeten ook kunnen. Daarmee bedoel ik dat je jezelf niet voorbij hoeft te rennen, fysiek uit hoeft te putten of op een andere manier je eigen behoeftes zou moeten negeren. Wat heb jij NU nodig? Geef jezelf dat, als dat mogelijk is. Want voor jezelf zorgen is ALTIJD véél belangrijker dan het halen van welk doel dan ook. Dit zou jouw nummer 1 prioriteit moeten zijn, elke dag weer.

33: Je Hebt Verstandig En Verstandelijk

Ik heb de slimste mensen in mijn omgeving de domste dingen zien doen… Werkelijk! Volgens mij zei Einstein ooit dat er slechts een dunne lijn tussen genialiteit en idiotisme zit. Laat je niet misleiden door hoe slim iemand anders zich voordoet. Kennis is alleen bewonderenswaardig als het ook op de juiste manier wordt benut. Niemand is 100% puur geniaal of 100% idioot, we zweven er allemaal tussenin. En soms zijn we meer verstandig en soms… wat meer verstandelijk.

34: Geniet Elke Dag

In élke dag zit een genietmoment verscholen. Hoe klein ook: hij is er. Een positiviteitsexperiment is om 48 uur op het positieve te focussen. Opeens merk je veel meer complimentjes op, ontvang je meer lieve dingen en krijgt de schoonheid van de natuur een vrolijke make-over in je brein (experiment uit “E2” van Pam Grout). Elke dag biedt iets moois, maar je moet het wel willen zien. 

35: Je Kunt Alles Aan Als Je Jezelf Vertrouwt

Ik word bloednerveus als ik (alleen) ergens heen moet rijden in de auto. Helemáál als dat een plek ik waar ik nog nooit eerder ben geweest. Alleen… Ik weet dat ik, ook als ik bloednerveus ben, er kom. Ja, ik rijd standaard 1x verkeerd. En ja, ik moet áltijd plassen als ik in de auto zit. Dat geeft niet. Want ik kom er hoe dan ook. Omdat ik weet dat ik in goed gezelschap ben bij mezelf. Vertrouw op jezelf, dan kun je alles aan.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 31 t/m 40

36: Wees Altijd Respectvol

Respect is een van mijn belangrijkste waarden. Het maakt mij niet uit hoe iemand eruit ziet, waar ze vandaan komen, hebben meegemaakt of wat hun cultuur zegt dat “normaal” is (normaal bestaat niet, weet je nog? ;)). Ik ben net een Backstreet Boy-liedje, haha! Zolang mensen mij met respect behandelen, krijgen ze dat ook van mij. Het gaat er niet om dat iedereen het met elkaar eens is, het gaat erom dat iedereen elkaar in zijn/haar waarde laat.

37: Zeg Dankjewel

Dankbaarheid is de krachtigste emotie die je kunt ervaren. Het brengt namelijk niet alleen jou veel goeds, maar ook de ander. Wees dus dankbaar voor alles in je leven wat jou vreugde brengt. Dit hoeven niet altijd mensen te zijn, want het kunnen ook (huis)dieren zijn, voorwerpen, planten of gewoon een mooie ervaring. En vergeet jezelf niet. Want je mag ook dankjewel tegen jezelf zeggen als je moeite voor jezelf hebt gedaan!

38: Zeg Sorry

Misschien is dit wel het allermoeilijkste woord om in de mond te nemen, maar doe het toch maar. Strooi er niet mee rond alsof het pepernoten zijn in november, maar wees hierin gewoon oprecht. Zeg altijd sorry als je ergens spijt van hebt. Ook al is die ander nog zo boos, dit simpele kleine woordje kan meer verzachten dan je vermoedt. Als is het maar voor je eigen gemoedsrust. Enne… Als het nodig is, mag je ook “sorry” zeggen tegen jezelf 😉 Soms is dat gewoon even nodig.

39: Het Is Oké Om Iets Niet Te Weten

Er is te veel informatie op de wereld voor één persoon om over te beschikken. Je kunt simpelweg niet álle informatie over álle onderwerpen bezitten. Daarom hebben we ook voorkeuren: zodat we onze kennis kunnen opdoen in de hoeken die wij het meest interessant vinden. Als je dus een keer iets niet weet, is dat niet het einde van de wereld. Ook niet als het op je werk is of je studie: je mag blijven bijleren. En dan weet je het straks wél 🙂

40: Wees Kort En Krachtig

Mijn moeder kan geen ‘nee’ zeggen tegen verkopers. Ik wel. Omdat ik me realiseer dat juist door naar hun praatje te luisteren, ik hun tijd verspil. Want ik weet dat ik niets koop, maar zij denken dat ze beet hebben. Wees kort, bondig en duidelijk in wat je wilt. Daar doe je uiteindelijk veel meer mensen een plezier mee dan uit “goed fatsoen” te luisteren naar iets of iemand die je niet boeit. En natuurlijk kun je dit met respect doen (of ben je nu al #36 vergeten?).White Noise ;)

Het enige wat nog ontbreekt is een schoolbel die ik kan laten rinkelen.

Want de lessen voor vandaag zitten erop!

Wat zeg ik: dit waren de lessen alweer voor deze week.

Maar volgende week gaan we verder.

Dan vind je hier weer 10 nieuwe levenslessen die de moeite waard zijn om te weten.

Ook al leer je ze niet op school 😉

Fijne week allemaal!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]


2 Comments

  1. meninggever 15 februari 2022at09:34

    Aan wie schrijf je deze lessen eigenlijk? IK zie weinig reacties voorbij komen terwijl je er wel veel tijd aan besteedt en ook aandacht want er zitten zeker goede en slimme tips tussen voor hen die daar iets mee kunnen. Zeker het nadenken over en invullen van de eigen persoonlijke wensen en behoeftes is een goede. Want zonder van jezelf te houden is het lastig om dat over te dragen aan anderen. De belangrijkste persoon in je leven ben jij zelf. Zonder jou geen leven. Dus verwennen mag. Op welke wijze ook, mits je maar niet aan de drugs gaat of elke dag laveloos in de hoek van de kamer ligt. Dan helpt zelfs sorry zeggen niets meer…..

    1. Samantha 16 februari 2022at10:44

      Ouch. Ik merk dat ik meteen “blog promoten” hoger op mijn actielijst heb gezet na deze reactie, haha. Mijn abonnees groeien overigens nog steeds gestaag, maar reageren is een stapje verder dan lezen, vrees ik. Geeft niks, alles op zijn tijd 🙂 Dankjewel voor het compliment (dat ik er even brutaal tussenuit vis).