120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 61 t/m 70

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 61 t/m 70
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 61 t/m 70

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 61 t/m 70

Vandaag gaan we officieel de helft over met deze 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 61 t/m 70. Want na een korte onderbreking vorige week pakken we de draad natuurlijk weer gewoon op! Lees snel verder en begin je week goed met deze tien nieuwe levenslessen.

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 61 t/m 70

Na wederom een weekje zelfbeeld koken is het tijd om de draad op te pakken wat betreft wijze levenslessen.

Dus lees je hieronder de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 61 t/m 70:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 61 t/m 70

61: De Buitenkant Is Net Zo Belangrijk Als De Binnenkant

“Ware schoonheid zit van binnen,” luidt de uitspraak. En dat klop zeker, want hoe jij je gedraagt zegt veel meer over wie jij bent dan hoe je eruit ziet. Toch is de buitenkant óók belangrijk, want als jij lekker in je vel zit, straal je dat uit. En andersom. Plus, je voelt je ook lekkerder in een gezond lichaam, toch? Wees dus niet alleen een gezonde geest in een gezond lichaam, maar ook een prachtig mens in een goed verzorgd lichaam. Zo ben je altijd mooi van binnen én buiten.

62: Iets Opgeven Is Oók Sterk Zijn

Misschien heb je het hier al gelezen, maar voor het geval van niet (of wanneer je het vergeten bent) herhaal ik mezelf gewoon even: opgeven is niet zwak, het is soms je beste optie. Jouw welzijn hoort altijd prioriteit nummer 1 te zijn. Immers, als jij je goed voelt, ben je in vorm om ook anderen te helpen. Wat houdt jou tegen in jouw leven om te zijn wie je wilt zijn? Geef dat op. Zo heb ik vriendschappen losgelaten die mij niets brachten behalve hoofdpijn. En hoe moeilijk dat ook was, wat ervoor in de plaats kwam was die moeite waard!

63: De Wereld Is Groot Genoeg Voor Ons Allemaal

“Mensen denken in tekorten, terwijl er overal een overvloed van is,” las ik een tijdje geleden in “Vraag en het wordt gegeven” (E. & J. Hicks). De wereld is een grote plek en ieder van ons heeft zijn/haar/diens stukje ervan gekregen bij geboorte. Als de één iets heeft, wil niet zeggen dat een ander dat niet óók kan hebben. Talenten, bijvoorbeeld. Of geld. Schoonheid. Aanzien. Invloed. Fans. Noem maar op. Wat jij wilt, is er voor jou zonder dat een ander daardoor wordt benadeeld. Geef jouw geluk dus niet zomaar op voor een ander, want er is genoeg voor iedereen.

64: Gedrag Is Het Makkelijkst Te Veranderen

Mijn online yogalerares (lees: HELDIN) zegt in een filmpje: “Als je je lichaam iets opdraagt, dan volgt je geest vanzelf.” Met gedrag is het eigenlijk net zo: als jij je gedrag aanpast, dan volgt de rest vanzelf. Dan komt de verandering die jij wilt naar je toe. Dan gaan mensen je anders behandelen. Dan ga jij je anders voelen en anders nadenken. Gedrag is het makkelijkst aan te passen, want daar heb jijzelf bewust invloed op. Wees de persoon die jij wilt zijn, dan wordt je dat vanzelf!

65: Jezelf Vergelijken Met Anderen Heeft Geen Zin

“Een zonnebloem kan nog zo zijn best doen, maar het zal nooit de mooiste roos worden die er bestaat.” En ja, ook deze wijsheid komt van een lerares, die van mijn coachopleiding dit keer. Punt is: als jij jezelf vergelijkt met anderen, dan zul je altijd ongelukkig zijn. Want alles wat jij doet om net zo goed (of beter) te worden, is nutteloos. Een zonnebloem kán geen roos worden, laat staan de mooiste roos. En jij kúnt niet iemand anders worden, want jij bent jezelf. Wil jij jezelf per se vergelijken met iemand, doe dat dan met de persoon die je gisteren was. En dan mag je je daarover beter voelen.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 61 t/m 70

66: Wij Maken Onze Eigen Waarheid

Het zit hem in de spreekwoordelijke bril die je opzet waarmee jij de wereld om je heen bekijkt. Wat de één een geweldige ervaring vindt, kan voor de ander een vreselijke gebeurtenis zijn. Wij geloven wat we onszelf vertellen. En gaan daarnaar leven. Wat ik geloof, daar kan iemand anders een totaal andere mening over hebben en andersom. Dat is helemaal oké! “Wat erg dat jij het zo ervaren hebt,” kun je dan zeggen, “Want ik zie het zelf anders.” Dit is dé waarheid: er is niet één verhaal dat klopt. Er zijn net zoveel waarheden als dat er mensen zijn die daarin geloven.

67: Geloof Altijd In Jezelf, Ook Als Anderen Dat Niet Doen

Je hebt maar één iemand nodig op deze hele wereld die onvoorwaardelijk in jou gelooft en dat ben jijzelf. Punt. Als jij achter jezelf staat, in je dromen gelooft en je niet van de wijs laat brengen door wat andere mensen daarvan vinden, dan ben je onstopbaar. Ook als achteraf blijkt dat jouw plannen toch niet zo slim waren, mag je erin geloven dat jij het beste met jezelf voorhebt. En dat je alles in je hebt om te worden wie je wilt zijn én alles bijleert wat je nodig hebt op je weg daarnaartoe. Geloof in jezelf. Dat deed Jezus ook 😉

68: Iedereen Groeit. Soms Groei Je Uit Elkaar

Mensen met wie ik eerst 1.000 dingen gemeen had, leken jaren later opeens vreemden voor mij. Waarom? Omdat ik de ene kant op was gegroeid en zij een andere. Ook waren er mensen die mij kleiner probeerden te houden dan ik ondertussen was. Tsja, ook dat hoort bij groei. Soms ontgroei je mensen of dingen nu eenmaal. Groei gaat altijd rechtdoor, maar soms slaat de één linksaf en de ander gaat een andere kant op. Dat is niet erg, dat is natuurlijk. Want voor iedereen die je loslaat, komt ruimte vrij voor nieuwe mensen.

69: Er Is Een Verschil Tussen Eerlijk Zijn En Bot Zijn

Vaak durven mensen niet eerlijk hun mening te uiten uit angst dat ze de ander kwetsen. Maar er is een groot verschil tussen eerlijk zijn en bot. Ik ben zo iemand die tijdens het kleding passen duidelijk aangeeft of ik het mooi vindt of niet. Ik lach niemand uit (behalve mezelf) en zet niemand voor schut (ook mezelf niet), maar ik geef wél mijn eerlijke mening. Die begint altijd met: “Ik vind…” en eindigt met acceptatie van de keuze van de ander. Want uiteindelijk is het niet aan mij om iets met mijn advies te doen. En eerlijk gezegd vind ik dat prima 😉

70: …En Soms Is Liegen Oké

Als eerlijkheid in het midden staat met aan het ene uiteinde bot zijn, dan staat beleefdheid aan de andere kant ervan. Ik ken iemand die dementie heeft. Als die persoon mij een verhaal voor de 10e keer opnieuw vertelt en vervolgens vraagt of ik het al ken, zeg ik steevast: “Nee, dit is nieuw voor mij.” Op dat moment vind ik het namelijk belangrijker dat die persoon zich goed voelt, dan dat ik eerlijk ben. Een leugentje om (iemand anders’) bestwil mag best. Want uiteindelijk maken deze leugentjes ons niet tot een slechter mens, maar tot een betere. White Noise ;)

Het zit er alweer op voor deze week.

Maar met deze 10 nieuwe levenslessen kun jij weer flink aan de slag!

Welke levensles heeft bij jou een belletje (of meerdere) doen rinkelen?

Laat het me weten in een reactie ⬇

Volgende week vind je hier weer 10 nieuwe levenslessen.

Tot dan!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]