120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 71 t/m 80

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 71 t/m 80
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 71 t/m 80

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 71 t/m 80

Ook deze week heb ik weer tien wijze lessen voor je op een rijtje gezet in deze 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 71 t/m 80. Want met deze kennis en inzichten word je niet alleen een wijzer mens, maar kom je ook makkelijker je week (en je leven) door.

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 71 t/m 80

Ben je al een beetje bekomen van de eerste 60 levenslessen?

Mooi!

Dan ben je helemaal klaar voor de tweede helft, die we natuurlijk aftrappen met 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 71 t/m 80:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 71 t/m 80

71: Het Gaat Om Vertrouwen, Liefde En Dankbaarheid

Dit zijn de drie krachtigste emoties die je kunt ervaren, in deze volgorde. Heb vertrouwen in jezelf, in jouw wereld, in dat het goed komt – zo hoef je je nooit meer zorgen te maken. Voel liefde voor jezelf, voor jouw wereld en alles wat je daarin tegenkomt – zodat je altijd verbonden blijft. En voel je dankbaar dat je hier bent, in jouw wereld, dat je meemaakt wat op jouw pad hoort – zodat je overal kracht uit kunt putten en je je nooit meer zwak voelt.

72: Doe Moeite Voor Jezelf

Mijn oma zei weleens: “Waarom zou je deze moeite wél voor een ander doen, maar niet voor jezelf?”. Kortom: waarom heb je voor andere mensen dingen over, die je voor jezelf aan de kant schuift? Dat is eigenlijk best wel onlogisch, toch? “Als jij het niet doet, doet een ander het niet vóór jou,” zei mijn oma ook. Doe moeite voor jezelf, laat jezelf merken dat jij jezelf waardeert. Want als een ander jouw moeite waard is, dan ben jij dat toch zeker ook!?

73: Mensen Vertellen Altijd Over Hun Succes, Zelden Over Hoe Ze Dat Hebben Bereikt

Ik schreef al dat je moet stoppen met jezelf vergelijken met anderen (#65) en deze les, 73, is een manier HOE je dat kunt doen. Besef je dat andere mensen enkel hun succesverhaal met je delen, maar niet de weg die zij al ploeterend hebben afgelegd om daar te komen. Hierdoor lijkt het alsof het hen allemaal is aan komen waaien, alsof zij iets doorzien wat jij niet snapt. Maar niets is minder waar. Laat je dus niets wijsmaken en volg lekker je eigen pad naar je eigen succes.

74: Je Bereikt Het Meest Met Vriendelijkheid En Kalmte

Negativiteit is besmettelijker dan positiviteit. Zelfs besmettelijker dan corona! Zo heb ik jaren geleden eens een klant expres lang laten wachten op de stofzuigerzakken waarvoor ze me vreselijk bot het magazijn in had gecommandeerd. Uiteraard heeft ze geen zak van (of aan) me gehad. Was ze iets vriendelijker geweest dan had ik haar met liefde en plezier dozen vol meegegeven. Punt is: wie je ook bent, wat je ook doet, vriendelijkheid kost je niets, maar levert je altijd veel meer op. De beste investering van je leven is vriendelijkheid.

75: Afscheid Nemen Hoort Bij Het Leven

Afscheid bestaat in veel vormen. Zo kun je afscheid moeten nemen van een levensfase (als je bijvoorbeeld gaat studeren of juist afstudeert), van iets of iemand waar je veel van houdt of van voorwerpen die een bepaalde waarde voor je hebben (zoals je eerste autootje). Het einde van het één, hoort bij het begin van iets anders. Hoe pijnlijk het soms ook is, afscheid nemen is een verplicht onderdeel van het leven. Maar: “soms is het beter iets te verliezen, dan om het nooit te hebben gehad” (onbekend).

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 71 t/m 80

76: Luister Naar Je Lichaam

Mijn rug heeft afgelopen week een nieuwe bureaustoel gekocht. Knap hè? 😉 Wel met wat hulp van mijn handen en mijn hoofd, maar mijn rug riep erom. Heel hard, ook nog. Er is maar één iemand de baas over jou en dat is je lichaam. Ja, je kunt je geest trainen om je lichaam te beïnvloeden. Maar als puntje bij paaltje komt, bepaalt je lichaam wat er gebeurt. “Jammer van dat online overleg met je werk, nu we corona hebben en willen slapen. Oh, je gaat er gewoon voor zitten want je wilt dit per se doen? Oké, maar dan lig je vanaf morgen 2 dagen plat, want IK heb rust nodig.” I rest my case…

77: Wees Dankbaar In Plaats Van Ontevreden

Ik moet schaamtevol toegeven dat ik bekend ben met het begrip “ontevredenheid”. Hoe vaak ik niet heb gedacht: “Oh, had ik maar een eigen praktijkruimte/grotere auto/groter huis/een hoger inkomen/een rechtere neus/etc.” Alleen… Ontevreden gedachtes brengen je geen tevredenheid, alleen maar méér frustraties. Wees blij met wat je wél hebt! Een dak boven je hoofd. Een boterham op je bord. De zon die op je huid schijnt, drinkbaar water uit de kraan. Wees dankbaar voor wat er al is en sta open voor wat er nog komt.

78: Behandel Een Ander Zoals Je Door Hen Behandeld Zou Willen Worden

Sorry voor eenieder die ik nu kwets, maar dit vind ik persoonlijk het énige goede van de Bijbel: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Behandel een ander zoals jijzelf op dat moment behandeld zou willen worden. En heb je daar geen antwoord op, dan kun je het altijd vragen aan die ander: “Wat kan ik nu voor je doen?”. Wees het goede voorbeeld. Niet omdat het moet, maar omdat jij het kunt.

79: Vergeef…

“Vergeven is niet: wat jij mij aandeed was oké. Vergeven is: wat jij mij aandeed was NIET oké, maar ik kies ervoor om verder te gaan.” Dit las ik eens op iemands blog (jaren geleden, ik weet niet meer van wie – sorry!). Deze definitie van vergeving opende mijn ogen, want tot op dat moment dacht ik dat vergeving dat eerste was: het accepteren van het kwaad dat een ander je deed. Alsof het goed is, zand erover. Echter, vergeven doe je niet voor de ander, maar voor jezelf. Zodat JIJ verder kunt met je leven en dat wat je is overkomen kunt loslaten. Een ander vergeven is jezelf vrijlaten.

80: …Maar Leer Van Je Ervaringen

Als je partner vreemdgaat en je vergeeft hem/haar en het gebeurt opnieuw, wat doe je dan? In mijn geval gooide ik hem buiten 😉 “Maar je hebt me toch vergeven?” Ja, dat klopt. Maar ik leer ook bij. En vergeven is niet gelijk aan vergeten. Het scheelt maar één letter, maar het maakt een wereld van verschil. Vergeef anderen, vergeef jezelf, maar leer altijd bij van alles wat je ervaart en doet. Want leren = groei. En daarvoor ben je hier 🙂White Noise ;)

En roetsj! Zo zijn we weer 10 lessen verder.

Gaat snel hè 😉

Gelukkig vind je hier volgende week gewoon weer nieuwe levenslessen, zodat onze lijst lekker blijft groeien.

En jij als persoon natuurlijk ook!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]