120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 81 t/m 90

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 81 t/m 90
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 81 t/m 90

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 81 t/m 90

Vandaag gaan we de laatste 4 weken in met de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 81 t/m 90. Zoals altijd deel ik weer 10 nieuwe levenslessen met je, die jou hopelijk het inzicht, de wijsheid en de moed en kracht geven om er deze week tegenaan te gaan!

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 81 t/m 90

Nog maar 4 weken deze lijst! Zou het me lukken hem vol te krijgen tot de 120?

Het antwoord is: natuurlijk 😉

Sterker nog: de hele lijst is al af!

Maar omdat ik wil dat je alle lessen ook voelt en inziet, bied ik je deze week gewoon “slechts” de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 81 t/m 90:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 81 t/m 90

81: Jouw Manier Is Niet De Énige Manier

Mijn moeder en ik hebben andere opvattingen over de was doen. Toch hebben we allebei altijd schone kleding. Hoe kan dat? Omdat er altijd méér manieren zijn om iets voor elkaar te krijgen, dan enkel die van jou. Leg anderen dus nooit jouw manier op, maar beter laat je ze hun eigen manier ontdekken. Dan kun je meteen ook het meeste leren van elkaar 🙂 Want als de ene manier niet (meer) werkt, dan is het fijn als er andere manieren zijn om op terug te vallen.

82: Vecht Voor Jezelf

Vecht voor je eigen gezondheid en een goed leven. Het zal je veel brengen, want jij bent het waard om voor te vechten. Geef de moed nooit op, ook niet als je hele omgeving dat wél doet. Zo heb ik jarenlang strijd geleverd met zowel mijn hormonen als mijn artsen (en specialisten). Geen medicus wilde me helpen. Met behulp van mijn moeder, Google én homeopathie (en mezelf!) heb ik al mijn klachten onder controle gekregen. Misschien werkt dit niet in alle gevallen, maar het punt is dat je nooit moet opgeven voor jezelf te vechten. Al ben je de enige: jij bent jouw energie waard.

83: Ook De Besten Onder Ons Hebben Weleens Een Slechte Dag

Ja, zelfs Churandy Martina zal weleens huilen en zich verdrietig voelen. Misschien minder vaak dan ik, maar daar gaat het niet om. Je mag je best eens down voelen, zolang je onthoudt dat we dat allemaal weleens ervaren. Je bent niet de enige, je hoeft niet perfect te zijn. Teveel glimlachen geeft ook kaakkrampen, dus als je af en toe wat van je af moet chagrijnen, huilen of schreeuwen, dan mag dat. Het hoort bij het mens-zijn. Morgen kun je je zomaar weer een stuk beter voelen.

84: Complimenten Accepteren Is Makkelijker Dan Je Denkt

Echt wel! Weet je hoe je dat doet? Oefenen! Mijn psycholoog van toen legde mij de truc uit: “Als iemand je een compliment maakt, dan bedank je die persoon. Daarna geef je een complimentje terug.” Zo werkt het! Dit is de gouden formule van het ontvangen van complimenten: ontvang, bedank en deel. Een compliment is een cadeautje. Als jij iemand een cadeau geeft, dan wil je ook niet dat die ander het wegwuift, toch? Neem complimentjes dus altijd aan en wees er dankbaar voor – ook al voelen ze niet waar voor jou. Ze zijn dat wel voor degene die ze geeft.

85: Doe Altijd Wat Je Belooft – Ook Aan Jezelf

“Wanneer vertrouw ik iemand?” Dat vroeg ik mezelf jaren terug af. Mijn antwoord was: “Als die persoon doet wat hij/zij belooft, afspraken nakomt en eerlijk is. Dat is betrouwbaarheid voor mij.” Wil jij meer zelfvertrouwen? Leer dan op jezelf vertrouwen zoals je bij een ander zou doen. Maak niet alleen plannen, maar voer ze ook uit. Beloof jij jezelf dingen? Kom je beloftes na! Doe voor jezelf wat je voor een ander zou doen om diens vertrouwen te winnen. Driemaal raden wat jij dan bij jezelf wint en vindt 😉

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 81 t/m 90

86: Hou Een Dagboek Bij

Feit (ook al bestaan die niet): mensen zijn geneigd nare ervaringen langer te onthouden dan positieve ervaringen. Hou je echter een dagboekje bij waarin je de focus legt op je positieve ervaringen en successen van je leven, dan kun je altijd teruglezen hoe geweldig jij stiekem écht bent. We vergeten namelijk óók vaak alle stappen die we hebben gezet om ergens te komen. Een dagboekje helpt je om terug te kijken naar de weg die je hebt afgelegd om jezelf te zijn.

87: 70% Is Ook Goed

Deze is voor alle perfectionisten: jouw 70% is gelijk aan de volle 100% van niet-perfectionisten. 70% is dus “goed genoeg”. Vooral als je merkt dat je vastloopt in je werkzaamheden, doe er dan niet een tandje BIJ, maar haal er eentje AF. 100% kans dat de mensen om je heen het niet eens opmerken, want die beseften sowieso al nooit dat er méér dan 100 “normale” procenten in te zetten waren. Doe jezelf een lol en adem uit. En weer in. En ga wat anders doen. Ook op 70%. Dan mag je jouw overgebleven 30% lekker aan jezelf besteden 🙂

88: Denken Voedt Angst, Voelen Voedt Motivatie

Wist jij dat al die beren op de weg die jij misschien wel ziet, daar alleen maar lopen omdat jij aan ze denkt? En wist jij ook dat ze vaak spontaan verdwijnen als jouw motivatie om de weg over te steken maar groot genoeg is? Passie leeft in je hart. Als het vuurtje maar heet genoeg is, verspreidt de vlam zich met elke hartslag door je hele lijf en kun je GAAN! Je kunt je gedachten misschien niet uitzetten, maar je kunt wel je innerlijke vuurtje opstoken door de focus op je gevoel te leggen. Als jij maar hard (of hart) genoeg wilt, dan verdwijnen die beren vanzelf.

89: Er Is Een MEGA Groot Verschil Tussen Zelfvertrouwen En Arrogantie

Vroeger was ik bang dat zelfvertrouwen hebben hetzelfde was als arrogant zijn, maar dat is niet zo. Om arrogant te worden, heb je járenlange training nodig! Arrogantie is namelijk méér dan alleen veel zelfvertrouwen hebben. Het is óók jezelf boven anderen plaatsen, jouw mening altijd van een gouden lintje voorzien en jezelf blind houden voor eventuele fouten die je maakt. Zelfvertrouwen hebben is juist weten wat je kunt – en wat je nog kunt leren. Het is weten dat jij oké bent, net zo oké als de ander. En dat jouw mening even waardevol is als alle andere meningen.

90: Het Leven Is Geen Wedstrijd

Wat zou eigenlijk de prijs zijn voor “beste leven”? Ga je dan eerder dood, of mag je langer door? Ik weet het niet. Ik weet wél dat iedereen zijn eigen leven leidt. Mijn buren pakken het anders aan dan ik, maar lijken zich daar prima bij te voelen (en ik ook). Ook binnen onze familie zijn verschillen en ook dat is oké. Ieder zijn ding. Er is niet één manier om het leven te leiden. Je kunt het niet beter of slechter doen dan een ander. Alleen anders. En anders is hier: op jouw manier. White Noise ;)

Dat waren ze alweer, de levenslessen voor deze week.

Heb jij zelf nog een les die je hier nog niet tussen hebt zien staan, maar die je wel graag wilt delen? Deel het met me in een reactie!

(Geen nood: mijn lijstje is al af dus ik kopieer niks van je 😉)

Volgende week knal ik er weer 10 nieuwe levenslessen uit voor je.

Tot dan!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]