120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 91 t/m 100

Ontdek hoe geweldig je écht bent

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 91 t/m 100
120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 91 t/m 100

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 91 t/m 100

Met vandaag erbij tikken we de drie getallen aan, want hieronder lees je alweer de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 91 t/m 100. Opnieuw 10 nieuwe levenslessen, handig in een overzichtje, voor jou. Wacht niet langer en lees jezelf snel een wijzer mens.

Lees Alle Levenslessen


120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 91 t/m 100

Wederom na een korte onderbreking ben ik weer terug met de 120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School • Les 91 t/m 100.

Heb je ze gemist? 😉 Lees dan snel verder:

White Noise ;)

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 91 t/m 100

91: Over 10 Jaar Is Dit Voorbij

Waar jij je nu druk om maakt, dat ben je over 10 jaar vergeten. Dan is het ergens in een donker hoekje van je brein beland, waarschijnlijk, waar je nooit komt. Punt is: maak je niet te druk om dingen die er over enkele jaren niet meer toe doen. Alles gaat voorbij. Hoeveel pijn het nu ook doen mag: over 10 jaar voel je er vaak helemaal niets meer van. En voel je nog wél wat, dan nooit meer dan een speldenprikje.

92: Emoties Willen Erkend Worden

Mensen die bang zijn om te voelen… Auw! Ooit was ik er één van, tot ik de magische woorden hoorde: emoties willen erkend worden, dat is alles. En weet je wat? Het is waar! Als je vecht tegen je emoties, wordt het een strijd. Als je ze de ruimte geeft om gewoon te zijn, dan verdwijnen ze vanzelf. We hebben emoties omdat we geen robots zijn. Wat het ook is dat je voelt – ook al wíl je het niet voelen – geef het lekker de ruimte. Dan zit het jou ook niet in de weg, omdat het vrij mag bewegen. En omdat je er niet aan vasthoudt, kan je emotie ook eerder verdwijnen.

93:  Zeg Wat Je Te Zeggen Hebt, Vóór Het Te Laat Is

“Cin, ik snap niet hoe je het deed, maar had ik net lekker mijn muurtje een extra plamuurlaag gegeven, draai ik me om en sta jij daar. En je ging gelukkig niet meer weg ook!” Huilend omarmden we elkaar: ik en mijn “illegale zusje”. Zij ging sterven en ik wist: als ik haar dit NU niet zeg, dan kan het nooit meer. Maak je hart vrij voor het te laat is, want tijd komt met een limiet. Niets is erger dan spijt, dus deel wat jou bezighoudt. Helemáál met de mensen om wie het draait.

94: Niet Alles Is Mogelijk, Maar Ook Niet Alles Is Onmogelijk

Mijn oudste nichtje speelt nooit met haar speelgoed zoals het ervoor bedoeld is. Barbiekleertjes gaan naar de LOL-poppen (DOODENG die dingen!) en de accessoires van de grootogige popjes belandt bij de Barbies. Mijn nichtje is namelijk een KEI in thinking outside the box: zij ziet mogelijkheden waar anderen onmogelijkheden zien. Het is echter belangrijk om te weten waar de grenzen liggen. Zo hapte iemand op TV gretig in een giftige plant omdat ze daar zin in had. Het werd haar bijna fataal. Dus denk vooral lekker buiten de doos, maar vergeet nooit dat die ruimte daarbuiten niet ongevaarlijk is: er zitten altijd en overal échte grenzen aan.

95: Alleen Toegepaste Kennis Heeft Waarde

Je kunt alles wel weten, maar als je niets met die kennis doet is hij waardeloos en omgekeerd. Kennis gaat pas leven als je het in de praktijk gebruikt. Zie het als je theorie-examen halen waarna je ook daadwerkelijk de weg op mag. Alle kennis die je hebt opgedaan uit de spreekwoordelijke boeken, kun je dan gebruiken om je veilig in het verkeer te begeven. In het leven is het net zo: wat je ook leert heeft geen echte waarde, tot je er iets mee doet. Dus voor alle denkers: ga doen.

120 Levenslessen Die Je Niet Leert Op School
Les 91 t/m 100

96: In Tijden Van Nood Leer Je Vooral Jezelf Kennen

Ja, die ene met in tijden van nood en iets met vrienden klopt óók als een bus. Maar waar die uitdrukking (en veel mensen) aan voorbij gaat, is dat je vooral jezelf leert kennen als de nood aan de man is. Wist je dat ik superkalm blijf in stressvolle situaties? Ik ook niet! Totdat ik meemaakte dat er iemand werd aangevallen in de sportschool en ik doodkalm bleef. Je weet nooit wat je in hebt, tot je wordt gedwongen het te laten zien. En je hebt altijd méér in je dan je denkt.

97: Jouw Schouders Zijn Niet Gemaakt Voor Andermans Problemen

“Deze tissuedoos is mijn probleem. Ik geef hem nu aan jou. Wat doe jij ermee?” Mijn psycholoog keek me 12 jaar geleden nieuwsgierig aan. 3 gehakkelde verhaaltjes verder wilde ik hem teruggeven, maar ze nam hem niet aan. “Moet ik er nu mee blijven rondlopen?” vroeg ik geschrokken. Ze haalde haar schouders op en zei: “Ja. Of je zet hem neer op het tafeltje.” Als andere mensen hun probleem bij jou dumpen, hoef je het niet aan te nemen. Jouw schouders dragen al genoeg lasten en je mag altijd een probleem van een ander weigeren te dragen.

98: Je Kunt Het Onmogelijk IEDEREEN Naar De Zin Maken…

1/3 van de mensen die je tegenkomt in je leven vindt jou leuk. 1/3 vindt jou niet leuk. En 1/3 interesseert zich geen bal voor jou. Wat je ook doet of probeert, er zal altijd 2/3 zijn die niet positief is over jou. Waarom zou je daar dan op focussen? Richt je aandacht liever op die 1/3 die jou WEL leuk vindt, dan krijg je er ook veel meer liefde, energie en aandacht voor terug. Zij zijn het waard en zij vinden jou het waard. Win-win dus!

99: …Maar Ook Jij Hoeft Niet Iedereen Leuk Te Vinden

Deze bedacht ik me laatst, toen ik me uit alle macht probeerde redenen probeerde te bedenken waarom ik iemand leuk moest vinden. Excuses voor de ander, zeg maar (kent iemand het?). Alleen… Opeens bedacht ik me dat ik die ander helemáál niet boeiend vind! Dat ik voor hen bij die 1/3 hoorde die hen niet leuk vindt! En dat mag, want je HOEFT niet iedereen aardig, leuk of interessant te vinden. Give yourself a break, dacht ik. Het is oké als je iemand niet leuk vindt. Het hoort er simpelweg bij.

100: Je Verleden Bestaat Om Van Te Leren, Niet Om In Te Verdwalen

We maken mee wat we meemaken, zodat we ervan kunnen leren. En als we die nieuwe kennis dan ook meteen toepassen (jaja, ik ben scherp 😉), groeien we als mens. En worden we slimmer, sterker en wijzer. Het “archief” waarin alles wat we geleerd hebben is opgeslagen, heet ons verleden. Dat is er niet om in te verdwalen of lang in rond te blijven zwerven. Het is er om de nodige informatie uit op te halen die ons vandaag dient.

White Noise ;)

Woohoo! Weer 10 levenslessen rijker!

Voel jij je al wijzer? Of heb je zelf een les die je wilt delen?

Laat een reactie achter en vertel het me 😊

Ik wens je een mooie week toe met veel wijsheid, kracht, energie en succes!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

Author Bio Box Samantha Spijkers
Volg me ook via:
PinterestWordPress

Ben jij eigenlijk wel onzeker?

[maxbutton id=”5″]