Bouwsteenrijk • 7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Bouwsteenrijk
Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Bouwsteenrijk

Bij het idee aan een familievakantie naar Legoland in Denemarken gingen mijn nekharen overeind staan. En niet van blijdschap. Toch ging ik mee en ontdekte dat ik méér gemeen heb met deze hoekige bouwstenen dan ik altijd dacht. Zeven dingen meer gemeen, welteverstaan. Je leest ze alle zeven in Bouwsteenrijk • 7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen.

Bergen overwonnen: 🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️


Bouwsteenrijk
7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen

Zie je geen video? Klik dan hier

7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen
Ongelofelijke Missie

Geloof

Ik geloof niet dat ik dit leuk ga vinden, denk ik bij mezelf terwijl ik mijn moeder verbaasd aankijk.

Een week naar Denemarken?

Naar Legoland?

Met de hele familie?

Oké, Denemarken lijkt me leuk.

Ik ben er nog nooit geweest, maar geloof alle goede verhalen erover in een hartslag.

Lego heeft me nooit echt geboeid, dus een heel park ervan waarschijnlijk ook niet. Denk ik.

En met de hele familie op vakantie? De laatste keer werd het chaos – en ik hou van orde 🙈

Toch geef ik zuchtend toe.

Want ik geloof dat het voor mijn moeder heel belangrijk is.

White Noise ;)

Missie

Mijn doel is niet zozeer om een geweldige tijd te hebben in Denemarken.

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat alles goed is geregeld en dat iedereen – met name mijn moeder – het naar zijn zin heeft.

Dus help ik met liefde mee met de huurauto regelen, het verblijf vastleggen en een plan de campagne maken.

Mijn zwager regelt de kaartjes naar Legoland en houdt de route ernaartoe in de gaten – zo missen we gelukkig een lang oponthoud bij Apeldoorn en lopen we maar 10 minuten vertraging op in plaats van 2 uur.

Tot zover Missie Geslaagd! 💪

White Noise ;)

Life is a gift, but it’s
more than just that.
Life is a challenge.

• Ole Kirk Christiansen •

White Noise ;)

7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen
Visie Vol Ideeën

Visie

Als een visie is “zoals je de wereld ziet”, dan is hoe ik de Legowereld om mij heen zie niet te beschrijven.

Het is vrijdag 12 augustus en we staan in de rij voor Legoland.

Zojuist heb ik mijn moeder vereeuwigd onder de wereldberoemde Legoland Billund welkomboog.

En op dit plein – vóór het eigenlijke park – is mijn mening over de hoekige bouwsteentjes in één klap veranderd.

WAUW!

Ik ben onder de indruk.

Dat zelfs iemand als ik, die 0 affiniteit heeft met Lego, zich thuis kan voelen binnen de visie van dit speelgoed… Lego is écht “voor iedereen.”

White Noise ;)

Idee

In Legoland vertelt mijn moeder een verhaal dat ze al jaren bij zich draagt, maar ik naar mijn idee nooit eerder heb gehoord:

“Ik las vroeger altijd de boeken van Pinkeltje, en die was zo klein dat hij in een heel klein huisje kon slapen. Dus bouwde ik van mijn Lego een huisje en dan ging ik elke dag kijken of Pinkeltje erin zat! Grappig he? Daarom heb ik altijd al eens naar Legoland gewild, om al die mooie dingen te zien die je ermee kunt bouwen.”

De miljoenen Legostenen om me heen krijgen opeens een heel andere lading.

White Noise ;)

White Noise ;)

7 Kernwaarden Om Op Te Bouwen
Waardige Beloften

Waarden

Ik wilde mijn moeder bedanken voor de reis met een mooi cadeau, maar wat geef je iemand die niets hebben wil? 🤷🏼‍♀️

Na de openhartige ontboezeming van mijn moeder over haar liefde voor Lego en hoe blij ze is toch nog een keertje in haar leven Legoland bezocht te hebben, draai ik me naar mijn zwager toe (je weet wel, van de kaartjes 😉).

“Zullen we…” begin ik.

Hij begrijpt me direct en knikt. Iedereen is het ermee eens: dit bezoek doen we mijn moeder cadeau.

Iets krijgt ten slotte pas waarde als je er waarde aan hecht.

White Noise ;)

Beloften

Mijn moeder is ziek.

En hoewel het goed met haar lijkt te gaan, zal ze nooit meer beter worden.

Toen ze de eerste keer ziek werd heb ik mezelf beloofd zo goed mogelijk voor haar te zorgen, wat er ook gebeurt.

En hoewel ik daar niet altijd even goed in slaag (want ik ben ook maar een mens), doe ik mijn best.

Ook als dat betekent meegaan op een familietrip waar ik niet bijzonder veel zin in had.

Of een attractiepark bezoeken waar ik niet warm voor liep.

Want de belofte dat we dit altijd nog later hadden kunnen doen, is er niet.

White Noise ;)

Lego Values
De 7 hoofdwaarden van LEGO

• LEGO •

White Noise ;)

Spirit

Zoals je ondertussen vast wel doorhebt, is dit bericht geschreven aan de hand van de zeven kernwaarden van Lego.

Dankzij mijn zwager (nog steeds die ene van de kaartjes 😉) mochten we een bezoekje brengen aan het Lego Museum.

En daar kom je als normale toerist niet!

Mijn familie is gelukkig echter allesbehalve normaal 😇

Met dit bezoek kreeg mijn moeder een kersje op haar Legoland-avontuur-taart en wij ieder zeven unieke Legosteentjes.

Het torentje van rode steentjes met witte letters kijkt me nu bemoedigend aan.

“Geef nooit op,” zingen ze in koor, “Want je hebt ons in je.”

Ik voel dat het waar is.

And that’s the spirit!

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

Welke Lego-waarden herken jij in jezelf?Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

White Noise ;)

White Noise ;)

6 Comments

 1. meninggever 25 september 2022at11:40

  Hoewel ik nooit zelf in Legoland verkeerde, was ik wel into Lego. Al was het maar omdat die lui al heel vroeg erg aardige modelauto’s leverden die bedoeld waren voor gebruik op de door jezelf gebouwde straten met huizenblokken daar langs die vooral hoekig van vorm waren omdat je toen niet veel anders kon krijgen. Ik droomde wel eens van door mijzelf gebouwde vliegveldgebouwen toen ik daarmee (diorama-bouwen vond ik erg leuk als jong mens) bezig was. Maar het kwam er nooit van. Maar….Zeer onlangs nog kreeg ik van mijn schoonmoeder een 3D bouwpakket van Lego in handen. De Empire State Building. Zij kreeg het ding niet in elkaar en was na het eerste zakje gestopt. Wist ik veel. Er zaten wel 20 zakjes vol stenen in de langwerpige doos. Maar na een week of twee ploeteren had ik het ding af. Vond het wel weer een overwinning. Van geduld op ongeduld, van inzicht op gebrek aan overzicht. Zoals ik vroeger ook mijn management deed. Nadenken, goed naar de plannen kijken en dan bouwen. Het bleek een prachtige ervaring…. En nu staat de toren in mijn mancave….En af en toe kijk ik er even trots naar….mijn werk….

  1. Samantha 27 september 2022at14:16

   Haha, ja, heerlijk zoiets. Grappig hoe het op een later moment in je leven dan alsnog op je pad komt. Ik vind Lego heel leuk om samen met mijn neefje bijvoorbeeld zijn bouwsets in elkaar te zetten. Stapje voor stapje, het kan bijna niet overzichtelijker (daar kan IKEA nog wat van leren, haha). Heerlijk over een bijna neurotische gepland iemand zoals ik. Maar ja, en dan… Wat doe je dan met zo’n set? Ik vind het altijd even leuk, maar dan is het wel weer op.
   Mocht je ooit in Legoland komen, verbaas je dan over die miljoenen stenen die daar gebruikt zijn om al die prachtige bouwwerken te maken. En ja, de steentjes zitten vastgelijmd (want ja, dat heeft yours truly dan toch echt even geprobeerd, haha).

 2. Annelies 23 september 2022at07:35

  Mooi dit! Ikzelf ben wel een grote Legofan en wij zijn met ons gezin in mei ook een week naar Legoland in Billund geweest.
  Geweldig, die steentjes met de kernwaarden, wees er zuinig op, ze zijn heel uniek.

  1. Samantha 23 september 2022at16:33

   Hoe vonden jullie Legoland? Ik als niet-Lego-gek vond het al helemaal geweldig, dus dan moet jij er toch helemaal extreem van genoten hebben? 😀 (Btw, dat hele park ook ZO SCHOON! Ik was echt super onder de indruk).
   Ja, ik ben zo blij met die steentjes, haha. Onzinnig eigenlijk he, het is maar plastic. Maar waar ze voor staan en dat ik ze mocht ontvangen vind ik heel waardevol. Dus ik koester ze zeker!

   1. Annelies 24 september 2022at17:41

    Wij hebben inderdaad enorm genoten! Zowel van het ‘madurodam’ gedeelte als van de attracties en de mogelijkheid om zelf te bouwen. Met kleinzoon van toen bijna drie heerlijk in Duploland vertoeft. We hebben echt van ieder moment genoten met elkaar.
    En ons natuurlijk enorm verlekkerd in de Legowinkel, vooral met de oogjes😁

    1. Samantha 27 september 2022at14:13

     Jaaaaa, dat Madurodam stukje was echt prachtig! En mijn nichtje van 2,5 vond Duploland ook erg leuk (ik zat half in zo’n trein gefrot, maar we hebben lol gehad, haha).