Doen & Laten • 7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen

Speciaal in het kader van Doen & Laten een provocerend artikel. Want met deze 7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen weet jij wat je te doen hebt – of juist niet.


Doen & Laten
7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen

Doen & Laten • 7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen
Doen & Laten • 7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen

White Noise ;)

Iemand teleurstellen, wie doet het graag?

(Serieus: ik kan zo enkele mensen opnoemen, maar dat even geheel terzijde 🙈)

Wil je andere mensen koste wat kost niet teleurstellen?

Vermijd dan de onderstaande 7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen.

Zo weet je zeker dat je anderen blijft pleasen en mensen jou aardig blijven vinden.

White Noise ;)Doen en Laten Top image

7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen

1: Nee, Nee, En Nog Eens Nee!

Eén woord, drie letters, gegarandeerd succes in teleurstelling: Nee. Oh mijn hemel, kun je het je voorstellen!? Dat iemand jou iets vraagt en je gewoon eens nee zegt? Stel je voor! Hoe zou die ander daarop reageren? Vindt ‘ie vast niet leuk… Wil jij iemand echt goed teleurstellen? Dan is dit de gulden weg om te bewandelen. Works. Every. Time.

2: Eet Dat Laatste Koekje Zelf Op!

Uit beleefdheid vragen of iemand dat laatste koekje wil, hopende dat ze allemaal nee zeggen zodat jij hem kunt opeten? Ja, dag! Als je al iets vraagt, is het een: “Vindt iemand het erg als ik hem opeet?” Geen hond die daar bezwaar tegenmaakt (tenzij het een teleurstellende of onopgevoede hond is). Niks aan anderen laten, gewoon lekker zelf opeten als jij dat wilt.

3: Sluit De Eerste Hulppost

Vreselijk toch, mensen die zinspelen op hun problemen in de hoop dat jij uit jezelf hulp biedt. Maar dat doe jij natuurlijk niet, want jij bent erop uit die ander teleur te stellen. Bovendien heb je helemaal geen tijd of zin in die ander zijn problemen oplossen – voor nop ook nog. Wat ze van jou kunnen krijgen is een stoïcijns: “Goh, wat vervelend dat je het zo ervaart.” En weer door met je eigen leven!

4: Retourneer Verantwoordelijkheden

Mensen die geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben, stel je het beste teleur door geen enkele verantwoordelijkheid uit handen te nemen. Kat in het bakkie! Geen problemen oplossen die niet van jou zijn, geen werk doen dat niet op jouw takenlijst staat en bovenal: weigeren schuld te dragen voor wat een ander heeft uitgevreten. Als het niet van jou is, hoef je er niets mee. Dan valt die ander maar door de mand… so what? Niet jouw probleem, niet jouw teleurstelling.
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

White Noise ;)Doen en Laten Top image

7 Snelste Manieren Om Anderen Teleur Te Stellen

5: Verklaar Jezelf Niet Nader

Pleasers doen dit standaard: uitleggen waarom ze iets een keertje niet kunnen. Pffft! Daar doe jij niet aan! Bij jou is het ja of nee. En wil iemand uitleg, dan hou je het kort. Een: “Ik kan niet” of : “Ik heb dan al wat anders” volstaat. Waarom zou je er een hele uitleg bijgeven als het antwoord er niet door verandert? Totaal niet van belang. Dus: kort houden en duidelijk zijn.

6: Trek Je Eigen Plannen

Erger nog dan mensen die plannen stelen zijn mensen die plannen veranderen. Kom jij met een goed idee, wordt daar opeens een hele andere draai aangegeven. Ja, da’s pech. Voor die ander, want jouw plannen zijn te gek en die voer je gewoon uit. Jammer dat de rest niet meewil naar IJsland, bijvoorbeeld, dan heb jij toch gewoon lekker zelf een onvergetelijke vakantie met jaloersmakende foto’s? Dat zij dan teleurgesteld zijn in hun verbrande avontuur in Spanje, tja…

7: Wees Een Ezel

Waar “nee” een makkelijke teleurstelling geeft, deel je met deze de zwaarste klap ui: weiger jezelf aan te passen. Ook als mensen boos worden omdat jij een andere mening hebt of van jou verlangen (lees: eisen) dat je je aanpast aan hun gedrag, doe het niet. Wees jezelf. Blijf bij jezelf. Hou van jezelf. Niets zo teleurstellend als iemand die onbreekbaar of onbeïnvloedbaar is.
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)Iemand teleurstellen…

We willen er niet eens aan dénken, de emotionele schade die we iemand aandoen.

Want teleurstelling is niet oké – voor een ander.

Daarom dragen wij het iedere dag gewoon maar zelf.

Maar… hoe kun je gelukkig worden als je nooit eens voor jezelf kiest?

De bovenstaande 7 manieren om teleur te stellen, zijn eigenlijk de 7 snelste manieren om jezelf op één te zetten.

En in de race naar de eerste plaats zullen er altijd teleurgestelde afvallers zijn 🤷🏼‍♀️

Pech voor hen.

Want er is maar één jij en die verdient dus ook plek één 🥇

Stop met pleasen en begin met voor jezelf te kiezen (dat rijmt bijna, toch? 😉).

Tenslotte geldt: als jij je goed voelt, ben je ook een beter mens voor anderen.White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


3 Comments

 1. Lalune 12 mei 2023at09:25

  Een nee tegen de ander, is een ja voor jezelf! En even, wie is er nou belangrijker dan jezelf? Niemand toch? Ik ben denk ik halfway, ik ga de goede kant op! Fijn weekend.

  1. Samantha 12 mei 2023at10:22

   Ik schiet als een stuiterballetje heen en weer de laatste tijd… Maar mei is niet mijn maand (daarover volgende week meer). Lekker dat je de goede kant op gaat! 🙂 En jij ook een goed weekend.

   1. Lalune 12 mei 2023at10:29

    Het is niet van de ene op de andere dag gegaan hoor, ik denk dat ik er zeker 5 jaar mee bezig ben geweest….en nog steeds halfway. Het is een mooi proces met ups en downs.