80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 11 t/m 20

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 11 t/m 20
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 11 t/m 20

Het is weer maandag en dus tijd voor een lijstje! In het kader van Een Beter Mens Worden Doe Je Zo vind je hieronder wederom 10 manieren om dat voor elkaar te krijgen. Mocht je vorige week hebben gemist: Je Bent Nu Al Goed. En na vandaag (en deze lijst) meteen ook weer een stukje beter 😉

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 11 t/m 20

Op zoek naar een betere versie van jezelf?

Of ben jij van mening dat je een (vreselijk) slecht mens bent zoals je nu bent?

Dan is dit helemaal jouw lijst!

Lees snel manier 11 t/m 20 om een beter mens te worden:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 11 t/m 20

11: Laat Anderen In Hun Waarde…

Ieder mens is anders en dat is helemaal niet verkeerd. Hoe afwijkend die ander zijn/haar mening ook moge zijn, het betekent niet dat die van jou beter is. Iedereen leeft zijn eigen leven en ziet zijn eigen waarheid. Als we allemaal hetzelfde waren, was de wereld maar een saaie plek. Wees dankbaar voor de afwisseling en geïnteresseerd in de ander in plaats van bang voor wat anders is. Iedereen heeft zijn eigen “normaal”.

12: …En Jezelf Ook

Fijn dat je de levensinvulling van een ander respecteert, maar het doet nooit afbreuk aan hoe jij JOUW leven invult. Jouw “normaal” mag er net zo zijn als die van alle anderen. Laat jezelf dus ook altijd in jouw waarde en wring je niet in allerlei bochten om iemand anders tegemoet te komen. Als mensen jouw niet accepteren zoals jij bent, is dat hun probleem (en ben je waarschijnlijk beter af zonder hen). Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij jezelf in je waarde laat, dan doen anderen dat ook sneller.

13: Kies Altijd Voor Vriendelijkheid

“Vriendelijkheid krijgt meer voor elkaar dan boosheid, dus eindig ik mijn e-mails altijd met met vriendelijke groet, ook al ben ik nog zo boos,” biechtte een coachee eens op. Als je een keuze hebt, kies dan altijd voor vriendelijkheid (Anne Rice). Vriendelijkheid is namelijk net zo aanstekelijk als boosheid, maar minder heftig én levert eerder positieve resultaten op. Voor jou. En voor de ander, want die hoeft niet in de verdediging te schieten. If you can, kill ‘em with kindess. Dat is beter voor iedereen.

14: Ga In Gesprek Met Jezelf (Letterlijk!)

Ik praat niet alleen tegen plantjes en dieren, maar eigenlijk tegen alles. Ook tegen mezelf. Mensen die hardop tegen zichzelf praten, zijn meer gefocust en werken efficiënter. Bovendien is het een hele fijne manier om dingen die jou dwarszitten “uit te spreken” én er is altijd iemand in de buurt die naar je luistert en je van een antwoord voorziet 😉 Spreek met jezelf dingen uit, vraag naar wat je dwarszit of zet dingen hardop op een rijtje. Het werkt. En jij voelt je meteen beter. En een beter mens worden begint in je eigen hoofd.

15: Mediteer (Laat Los, Laat Los, Laat Los)

Ik was nooit zo van het mediteren tot ik het op (sterk) aanraden van een collega coach toch maar eens probeerde. Door te mediteren gaan er deuren in jezelf open die je tot dan toe afgesloten had. Je maakt het jezelf makkelijker om dingen van andere kanten te zien, frustraties los te laten, antwoorden te vinden op prangende vragen over jezelf en ontelbaar veel meer. Zoek de rust op in je hoofd en laat los, laat los, laat los alles wat je niet meer dient. Er is bijna geen betere manier om sneller een beter mens te worden dan mediteren.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 11 t/m 20

16: Stel Doelen En Gá Ervoor!

Een groot verschil tussen “goede” mensen en “betere” mensen is dat die laatste categorie niet alleen plannen maakt, maar ze ook uitvoert. Een idee zonder actie is als een boek zonder pagina’s. Leuk dat je allerlei dingen wilt, maar als je er niet ook daadwerkelijk voor werkt, er iets voor doet, ervoor gáát, dan kom je nergens. Omgekeerd ook, want plannen maken zonder te weten wat je wilt bereiken is net zo zinloos. Bedenk dus wat je doel is en maak plannen om daar te komen.

17: Vergeef Jezelf Je Fouten

Mocht je onderweg naar je doel “falen” (wat is dat voor vies woord?), wees dan mild voor jezelf. Je hoeft niet alles meteen in 1x goed te kunnen, je bent hier om te leren. En het beste leer je door fouten te maken, hoe vreselijk je dat misschien vindt. Weten hoe iets niet werkt is namelijk óók weten hoe iets wél werkt – het is alsof je door fouten te maken verkeerde opties af kunt strepen tot je bij de juiste manier uitkomt. Fouten maken hoort erbij, daardoor groei je juist. En word je beter.

18: Vier Je Successen!

Focus je minder op je falen en meer op het behalen! Niets is zo lekker als het ervaren van een succes – en dat smaakt naar meer! Sta dus altijd (en daarmee bedoel ik ALTIJD) hartgrondig stil bij je successen. Allemaal; klein, groot én middel. Als er één gevoel bestaat waar je wél lekker lang in mag zwelgen, dan is het het gevoel van trots zijn op wat je hebt bereikt. You did this! Hoe gaaf is dat!? En omdat je het hebt geflikt, weet je nu óók dat je méér kunt dan je dacht. Beter toch? 😉

19: Geef Mensen Méér Waarde Dan Waarvoor Ze Bij Jou Komen

Als geluk is waar je op uit bent, hou je dan aan deze stelregel: geef mensen altijd méér waarde dan waarvoor ze bij jou komen. Of dat nu is op je werk of privé, dit is de snelste weg naar geluk en waardering. En naar een goede reputatie. Én naar meer persoonlijk geluk, want geluk is het enige dat méér wordt als je het deelt. Dus als die ander gelukkig is door wat jij voor hen hebt gedaan, dan ben jij gelukkiger omdat jij dat hebt kunnen doen. Trust me.

20: Klaag Minder, Geniet Meer

Als de keuze is: klagen of genieten, wat kies jij dan? Toch vallen we stiekem vaker voor optie 1 dan 2. Ons brein is van nature meer ingespeeld op het negatieve. Focus je bewust meer op het positieve om hier aan te ontsnappen. Laatst werd er een feestje georganiseerd door meerdere mensen. De discussies waren niet uit het WhatsApp gesprek te denken en ik ergerde me blauw… Totdat ik opeens om de hele situatie moest lachen. Hoe debiel waren wij bezig! Lachen is altijd beter dan klagen. Altijd. Beter.

White Noise ;)

Dat waren ze alweer voor vandaag.

Hopelijk kun jij hiermee aan de slag en merk je snel verbetering – in je eigen hoofd.

Want dat is waar het meestal wringt.

Jij bent namelijk al lang en breed een goed mens, maar nu mag je het ook zelf gaan inzien!

Mocht je het daar vandaag nog niet mee eens zijn, dan geeft dat niets.

Volgende week ben ik namelijk terug met opnieuw 10 manieren om een beter mens te worden 😉 💪 💪

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact