80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 21 t/m 30

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 21 t/m 30
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 21 t/m 30

Het is maandag en dan weet je het: Lijstjes-tijd! Met deze week alweer deel 3 in de lijst met 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden. Voel jij je nog niet “beter” genoeg? Dan kun je met manier 21 t/m 30 weer lekker aan de slag. Op naar een betere versie van jezelf!

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 21 t/m 30

Iedereen heeft het in zich om een beter mens te worden dan hij/zij nu is.

Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is het geloof dat ook jij dit kunt.

En ook jij kunt dit!

Om je op weg te helpen vind je hier vandaag weer 10 nieuwe manieren:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 21 t/m 30

21: Pas Jezelf Minder Aan

Dit is jouw dilemma: hoe kun je jezelf worden als je jezelf constant aanpast aan wat een ander wil? Nee, je bent daardoor niet makkelijker in de omgang. Of leuker, liever, spontaner of flexibeler. Je bent daardoor juist het compleet tegenovergestelde van al die dingen! Je bent een mens, geen kameleon. Hou op met kleur bekennen en speel eens een ezel. Die doen altijd wat ze zelf willen – en dat is precies waarom we ze zo leuk vinden.

22: Neem Afstand Van Je Problemen (Maar Loop Er Niet Voor Weg!)

Eén probleem heeft altijd meerdere oplossingen. Soms zie je die alleen niet. Maar als je jezelf “uit” je probleem haalt door spreekwoordelijk een stapje terug te zetten, overzie je de situatie veel beter. Problemen zijn er om opgelost te worden en het is aan jou dat op een manier te doen die werkt. Door als het ware van een afstandje ernaar te kijken, kun je meer oplossingen bedenken, je problemen sneller oplossen en daardoor een beter mens worden.

23: Wees Attent

Een béétje interesse brengt je héél ver. Vraag naar hoe iemands dag was. Hou verjaardagen bij en verstuur kaartjes. Het doet vaak veel meer voor iemand dan je zou denken en het maakt jou een leuker mens. Want jij toont interesse. Jij bent attent. Attent zijn is dingen onthouden en daarop inspelen, met wat voor klein gebaar dan ook. Niet aan dingen voorbij gaan, maar er juist eventjes bij stilstaan. Een kleine stap voor jou, een grote stap voor je zelfbeeld.

24: Erken Dat Wat Je Niet Kunt Veranderen Aan Jezelf…

We hebben allemaal dingen aan onszelf die we nou niet bepaald waarderen. Misschien kun jij heel kattig doen, ben je ongeduldig of heb je een kort lontje. Alles aan jou mag er zijn, want het maakt jou compleet. Het gaat er in het leven niet om dat jij altijd beter bent dan iemand anders. Het gaat erom dat jij compleet bent. Dát maakt jou een beter mens! Erken dus alle aspecten van jezelf die je misschien niet zo leuk vindt, maar die er wel zijn. Ze maken jou mede tot jou. En dus horen ze erbij.

25: …En Omarm Het Dan!

Vechten tegen jezelf is het meest onzinnige wat je kunt doen. Ik kan het weten, want ik heb dat 9 jaar lang gedaan 😉 Het omarmen van je “slechte” eigenschappen maakt van jou een beter persoon. Loop nergens voor weg, maar geef het de ruimte. Ook jouw mindere kanten hebben namelijk hetzelfde doel als je goede eigenschappen: goed voor jou zorgen. Kattig zijn is bijvoorbeeld handig om je grenzen te bewaken, ongeduld om focus te creëren en een kort lontje om voor jezelf op te komen. Zie je wat je mist als je dit ontkent?

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 21 t/m 30

26: Doe Af En Toe Eens Lekker Gek

Niet alles is serieus in het leven. En dat is maar goed ook! Het beste wat je kunt doen in je leven om het waarde te geven, is zoveel mogelijk genieten. Het onderscheid tussen “goede” mensen en “betere” mensen is dat die laatsten ook lekker los kunnen gaan. Gekke ideeën bedenken, ludieke acties uitvoeren en op andere manieren prettig gestoord hun energie uiten. Geniet, geniet, geniet! Het maakt het leven zoveel leuker – en jou zoveel beter.

27: Stop Met “Jamaren”

Mensen die in elke zin zowat een “Ja, maar…” stoppen, houden niet van zichzelf. Dat is mijn theorie. Mensen die dat doen, die willen niks veranderen, ervaren of worden. Die willen nergens moeite voor doen en zwemmen rond in angst. “Ja, maar…” levert niets op behalve hoofdpijn. Je kunt een beter mens worden. Je kunt alles bereiken wat je wilt. Maar nooit met een “ja, maar”. Maak van je “ja, maar…” eens een “ja, dus…”! Wil jij een beter mens worden? Ja, dus daar begin ik vandaag mee!

28: Ga (Meer) Sporten

Ik roep het vaker, omdat het waar is: door sporten maak je endorfine aan. Dat stofje zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt. Wie zich snel een beter mens wil voelen, begint bij zijn/haar/diens lichaam. Want als je je lichaam opdracht geeft, volgt je geest vanzelf (Sylvia Mullaart). En er is altijd iets wat je wilt en kunt doen, al is het maar een blokje om lopen of een kwartiertje Nederland In Beweging. Bijkomend pluspunt is dat je lichaam óók mee verandert in een betere versie van zichzelf. Ik zeg win-win!

29: Stop Met Streven Naar Perfectie

Perfect bestaat niet! Volgens mij roep ik dat in elk lijstje wel een keer of tien, want het is waar. Perfectie is een illusie, niemand is perfect, want niemand is zonder fouten. We doen allemaal weleens wat verkeerd en dat is prima want dat hoort bij het mens-zijn. We leren juist het beste en het meeste van onze fouten! Dus doe alles eens lekker fout en kijk hoeveel beter je daaruit komt 😉

30: Doe Wat Voor Een Ander Zonder Iets Terug Te Willen

Een beter mens zijn begint bij jezelf en eindigt bij een ander. Want wat jij voor een ander kunt betekenen is soms niet in woorden samen te vatten. Een klein gebaar kan iemands hele dag verbeteren. Iemand uit de brand helpen, gewoon omdat je het kunt, niet omdat je er iets voor terug wilt, maakt van jou een beter mens. Voor wat hoort wat is verleden tijd. Wees gewoon jezelf, wees blij dat je dit kunt doen voor een ander. En laat je uitbetalen in meer waardering – voor jezelf.

White Noise ;)

Dat waren ze voor deze week!

Welke manier sprak jou het meeste aan? Waar ga jij je aankomende tijd mee bezig houden?

Meer tips volgen snel.

Want voor je het weet is het weer maandag 😉

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact