80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 31 t/m 40

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 31 t/m 40
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 31 t/m 40

Na vandaag zijn we alweer halverwege deze lijst met 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden. Want ja: we tikken de 40 aan op deze laatste maandag in mei. Gelukkig betekent dat ook dat je nog eens 40 manieren van me tegoed hebt. Maar voor nu: lees jezelf een beter mens met Manier 31 t/m 40.

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 31 t/m 40

Dat gaat best snel hè, zo’n lijst?

Vandaag tikken we alweer de 40 manieren aan en daarmee zitten we op 50% van de totale lijst.

Wat ook betekent dat je nog 50% van me tegoed hebt 😉

Lees snel bij met de 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 31 t/m 40:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 31 t/m 40

31: Wees Gul, Vraag Minder

De wereld bestaat niet uit tekorten, maar uit overvloed. Dat is een regel uit de Wet Van Aantrekking en een stok achter de deur om altijd gul te zijn naar anderen toe, met wat je dan ook kunt bieden. Geld, goederen, tijd of aandacht. Stop met altijd energie van anderen vragen, dit vergroot je onzekerheid alleen maar. Geef eens wat meer aandacht weg of investeer het in jezelf. Juist door dingen weg te geven, creëer je meer ruimte om ook dingen te ontvangen.

32: Maar Vergeet Niet: Ook JIJ Doet Ertoe!

Want ook JIJ doet ertoe! En ook JIJ bent jouw energie en aandacht dubbel en dwars waard! Wees gul, natuurlijk, maar vergeet jezelf niet. Jij moet immers de rest van jouw leven met jezelf doorbrengen. Het is dus van cruciaal belang dat jij goed overweg kunt met jezelf. Hoe gul je ook bent naar anderen, ben het ook zeker naar jezelf toe. Tijd, aandacht, geld en energie vanuit jou mogen ook bij jou blijven als jij dat nodig hebt.

33:  Begrijp Dat Elke Mening Telt

Elk leven is even waardevol. En nee, ik maak geen reclame voor een bekend snoepjesmerk 😉 Jouw mening is nooit méér of mínder waard dan die van een ander, net zoals jouw leven even waardevol is als het leven van een ander. Jij mag jouw wensen, voorkeuren en meningen hebben, ongeacht wat een ander ervan vindt. Die afwijkende opvattingen maken jou absoluut niet tot een slechter mens. Ze opdringen aan anderen, bijvoorbeeld, wel. Maar zolang jij weet dat iedereen recht heeft op diens eigen mening, maakt het jou alleen maar een beter mens als jij bij de jouwe blijft.

34: Ontwikkel Jezelf

Je kunt je zo klein houden als je wilt, maar daarmee wordt je nooit een betere versie van jezelf. Bovendien zitten we in de vergrotende trap met deze lijst 😉 Dus tijd om aan jezelf te werken! Want juist door te groeien word je een mooier, fijner en daarmee beter mens. Als je jezelf niet leuk vindt zoals je nu bent, kun je op elk moment van de dag het besluit nemen jezelf te ontwikkelen in een versie die je wél leuk vindt. Die keuze ligt bij jou. Tips nodig voor jouw persoonlijke groei? Je vindt er 120 in deze lijst.

35: Wees Net Zo Lief Voor Jezelf Als Je Voor Anderen Bent

Ha! Ja, hier komt de uitdaging 😉 Want hoewel wij doorgaans heel goed zijn in aardig doen tegen anderen, zijn we naar onszelf toe meestal niet zo vriendelijk… 🙈 Waarom zou je dingen tegen jezelf roepen die je NOOIT tegen een ander zou zeggen? Wat levert het je op, jezelf afkraken? Helemaal niets. Een slecht zelfbeeld en onzekerheid. Beter ga je jezelf zien als je eigen beste vriend(in). En jezelf ook zo behandelen. Want een beetje compassie voor jezelf doet wonderen – je voelt je (en bent) meteen stukken beter!

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 31 t/m 40

36: Leer ‘Nee’ Zeggen

Als je altijd alles laat gebeuren, je constant aanpast aan anderen en continu over jouw eigen grenzen stapt, hoe kun je dan respect en liefde verwachten van anderen? Mensen vinden jou niet leuker omdat je alles voor ze doet. Ze vinden je wél leuker als jij duidelijk laat zien tot waar ze bij jou kunnen gaan. Grenzen = liefde. Voor jezelf. En respect voor jezelf. En als jij dat gaat uitstralen naar anderen, dan volgt hun liefde en respect ook. Heb je kinderen? Dan is grenzen aangeven ook nog eens een goed voorbeeld voor hen. Dus doe iedereen een plezier en zeg eens vaker ‘nee’ 😉

37: Hak Knopen Door

Het gênante voorval van ik met twee vriendinnen die 20 minuten lang een zinloze discussie voeren over het wel/niet naar een Duits taartrestaurantje gaan, waarin de conclusie was dat we alle drie alles prima vonden en hiermee concreet gezien geen zak opschoten, schiet me weer te binnen 🙈 (Ik bedoel: het ging over taart, mensen! Taart!). Wees duidelijk in wat je wilt, neem kordate besluiten. Vaak durven we geen beslissing te nemen uit angst een ander te kwetsen. Als die ander net zo is als wij, gebeurt er niets. Letterlijk. Is die ander niet zoals wij, dan doen wij uiteindelijk iets dat we niet leuk vinden. Ik zeg #33: je hebt een gelijkwaardige mening. Uit hem. En maak dan een keuze.

38: Vervang Je Angst Door Moed

Alle heilige yogamatjes op een rij: dit is een van de beste lessen die ik het afgelopen halfjaar heb geleerd. Volgens de Taoïsten bevindt je angst zich in je bijnieren. Door te visualiseren dat je die angst daar weg haalt en vervangt door moed, durf je meer. Moed hebben is niet nooit-bang zijn, moed hebben is (hartstikke) bang zijn voor iets – en het dan tóch doen. (Zo ongeveer van Nelson Mandela). Angst is een emotie. En moed is een middel om met die emotie om te gaan. Leg de leiding niet meer bij je angst, maar bij je moed. Daarvan heb je genoeg, alleen vergeet je dat vaak…

39: Wees Flexibel…

Voor alle mensen die na 38 manieren denken: ik mag me nooit meer aanpassen: goed nieuws! Jouw manier van leven is niet dé manier van leven. (Dit geldt overigens voor iedereen, dus ook voor mensen die jou hun manier proberen op te leggen – gaat niet werken.) Maar goed, wat ik wil zeggen is: wees flexibel in je omgang met anderen. Dingen gaan nu eenmaal niet altijd op de manier die het beste bij jou past en dat is oké. Een beetje aanpassingsvermogen mag je dus zeker aanhouden 😉 Het maakt je immers tot een beter mens, al…

40: …En Realistisch

…Moet je er wel voor waken dat je niet doorschiet in je aanpassen. Wat er van je gevraagd wordt, moet ook te doen zijn. Sowieso in het algemeen, maar in het bijzonder voor jou. 10 extra dossiers afwerken per dag? Hetzelfde werk doen in minder tijd? Je ziekenhuis spoedbezoek uitstellen zodat je kunt oppassen bij je kleinkinderen? In zulke gevallen doe je een #36-je en stel je je grens: “Wat je nu van mij vraagt, is onrealistisch.” Bam! Kort, scherp en duidelijk. Je aanpassen is leuk, maar het moet ook kunnen. En soms is nee gewoon beter 😉

White Noise ;)

Welke van bovenstaande manieren ga jij zo snel mogelijk uitproberen?

Laat het me weten in een reactie!

Volgende keer vind je hier opnieuw 10 manieren om een beter mens te worden.

Of eigenlijk: een nóg beter mens.

Want je bent al heel goed bezig! ❤ 💪

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact