80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 41 t/m 50

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 41 t/m 50
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 41 t/m 50

Yes, we zijn terug! Met 10 nieuwe manieren om de lijst aan te vullen. Voor je het weet heb jij 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden in je zak (of op je smartphone 😉). En hoe kunnen we bij 80 komen als we niet eerst langs Manier 41 t/m 50 gaan? Die lees je hier:

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 41 t/m 50

Na een kort intermezzo vorige week, pikken we vandaag gewoon de draad weer op met 10 nieuwe manieren om een beter mens te worden.

Lees snel Manier 41 t/m 50:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 41 t/m 50

41: Oefening Baart Kunst

Ook met nieuw gedrag aanleren (om een beter mens te worden) geldt: herhalen, herhalen, herhalen. Je kunt niet van het ene op het andere moment supergoed zijn in iets wat je daarvoor nooit eerder deed. Ja, je kunt ergens aanleg voor hebben en in zo’n geval leer je sneller iets. Maar ga niet gebukt onder druk als iets niet direct lukt: overal is oefening voor nodig. Ook in een beter mens worden.

42: Fatsoen Kun Je Niet Kopen

Misschien voel jij je minderwaardig aan mensen die (heel) veel geld hebben. Of veel succes. Fatsoen is een van de dingen die je niet kunt kopen, maar wel altijd kunt hebben. Je hoeft niet iedereen te pleasen of het met jan en alleman eens te zijn. Maar je kunt wél iedereen met ten minste een béétje respect behandelen. Ook al zijn ze jonger, armer of onwetender dan jij. Laat je niet afblaffen, maar blaf zelf ook niemand af. Dat maakt jou een beter (en rijker) mens dan vele anderen.

43: Forceer Niets

Soms moet je dingen je gewoon laten overkomen, erop vertrouwend dat ze gebeuren op de momenten waarop het goed is (zie ook #47). Liefde forceren, bijvoorbeeld, haalt niets uit: 100% kans dat je met een verkeerde partner eindigt – als je al met iemand eindigt. Weten wat je wilt is super! Maar draaf er niet in door. Forceren = breken. Er gaat altijd iets kapot. Naar je doel onderweg zijn = openstaan voor mogelijkheden. En wie wat wat die je brengen… 🙂

 

44: Geef Problemen Terug Aan De Mensen Bij Wie Ze Horen

Of beter: neem ze niet eens aan! Problemen van anderen horen bij een ander, niet bij jou. Waarom zou jij jezelf daar dus extra mee belasten? Jij draagt immers óók al je eigen problemen. Bovendien, door problemen van anderen op je te nemen, neem je ook leermomenten voor die personen weg. Denk maar eens na: juist door je eigen tegenslagen te boven te komen, word je een wijzer mens. Wil jij een beter mens worden? Gun dan een ander zijn/haar eigen problemen. Daar worden jullie uiteindelijk allebei beter van 🙂

45: Luister Naar Je Gevoel

Die onderbuik hè, die zit er niet voor niets. Hoe vaak heb jij een beslissing genomen waar je een beetje een raar gevoel bij had, alleen om na afloop te concluderen dat je het beter niet had kunnen doen? Je gevoel vertelt je wat de juiste richting is voor jou. Voelt iets niet prettig? Doe het niet! Heb je ergens twijfels bij? Slaap er een nachtje over. Dan kun je een veel betere beslissing nemen. Dwingt iemand je tot een besluit? Doe het dan sowieso niet. Jouw keuzes horen vanuit jou te komen.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 41 t/m 50

46: Denk Niet In Tekorten, Maar In Overvloed

Een veelgemaakte “fout” is dat wij denken dat als wij iets weggeven (geld, tijd, een orgaan), wij het kwijt zijn. Denken in termen van “kwijt zijn” levert een negatieve bijsmaak op, waardoor we vergeten te kijken naar wat we ervoor terugkregen (goederen, leuke contacten, meer tijd met een dierbare). Positiviteit trekt positiviteit aan. Zo sta jij elke dag een stukje vrolijker in het leven, gaat die nare bijsmaak af van bijvoorbeeld geld uitgeven (en dat moeten we allemaal) en trek jij ook veel meer voorspoed aan. Dus voel jij je beter – en bén je beter! 🙂

47: Vertrouw Op Jezelf En Het Universum

Ik ben sinds een tijd fan van De Wet Van Aantrekking. Heftig experimenterend hiermee heb ik, scepticus als ik ben, moeten concluderen dat het wel degelijk helpt om te vertrouwen in jezelf en het Universum. Jij bent gemaakt van dezelfde energie die ook de aarde en alles daarop en omheen heeft gecreëerd. Hoe gaaf is dat!? Jij bént een stukje Universum! Vertrouw op jezelf dat jij het beste met jezelf voorhebt en op het Universum dat alles goed komt. Laat die zorgen los en ga genieten!

48: Kom Op Je Strepen Staan

Leuk dat jij een beter mens wilt worden, maar helaas is niet iedereen zo. Dus zul je ook mensen tegen blijven komen die… niet zo leuk zijn in de omgang. Of met wie het simpelweg minder klikt. Gaan mensen over jouw grenzen heen? Kom op je strepen staan! Jij bent kapitein van JOUW leven – en een kapitein is altijd de baas! Jij bepaalt. Ja, nee of misschien: de keuze is aan jou. Een kapitein heeft 4 strepen, hoeveel heb jij er? 😉 Laat jouw gezag gelden als het nodig is.

49: Huil…

Aan het einde van de dag is de conclusie altijd: ik ben ook maar een mens. Mensen hebben emoties – gelukkig maar! Anders hadden we net zo goed robots kunnen zijn… Wees niet bang om je kwetsbaarheid te tonen als je emotioneel bent. Het maakt je niet zwak als je huilt, maar juist heel sterk! Want jij durft jouw emoties de vrije loop te laten en daar is moed voor nodig.

50: …En Lach!

Tussen alle drama, drukke dagen en stress door, vergeet niet te lachen! Want in elke dag zit wel een genietmoment verscholen, hoe klein ook. En als je daarnaar zoekt, zul je ze – elke dag – vinden. Bovendien is iedereen mooi als hij lacht, jij dus 100% zeker weten ook! Wil je je bijvoorbeeld mooier voelen? Lach dan wat meer! Ook lachen is aanstekelijk. Zo creëer je op een mooie, luchtige manier meer geluk, vriendschap en genietmomenten. Kortom: wil je een beter mens worden, vergeet dan zeker niet te lachen (zeker als het om eigen blunders gaat 😉)

White Noise ;)

Met nog 30 manieren te gaan zie ik je volgende week graag terug 😉

Zodat jij bezig kunt blijven om het beste uit jezelf te halen.

En zo elke week weer een beter mens te worden.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

2 Comments

 1. meninggever 15 juni 2022at10:34

  Het zijn veel constateringen en (nuttige) tips in een keer maar ik snap de gedachte er achter. Toch is het wel zo dat het leven vraagt om een sterke rug, slimme geest, kameleon-eigenschappen en een zeker teflonlaag op de huid. Want je hebt te maken met zoveel andere mensen en omstandigheden. Maar geloof in jezelf zonder egocentrisch te worden of te zijn, kijk in de spiegel als je denkt dat anderen (..) jou niet leuk of lelijk kunnen vinden. Die spiegel laat je ware aard zien, jouw glans, je gulle lach. Ontdek je eigen pluspunten, schaam je daar niet voor en weet dan dat je anderen heel veel te bieden hebt. Ook in de liefde. Dus laat je veroveren…. Al zullen mannen dan liever betoverd worden….:)

  1. Samantha 16 juni 2022at19:55

   Ik ben het zowaar een keer niet helemaal met je eens. Sowieso die spiegel. Dat is echt een dingetje voor veel mensen! Ook al weet iedereen wel dat je jezelf leuk moet (<– “moet”) vinden, het is in de praktijk vaak verre van dat. Die spiegel mag van mijn part dus het raam uit, want je ware ik zul je er niet snel in zien, die zit van binnen. Natuurlijk kun je bijvoorbeeld zelfvertrouwen uitstralen en zul je ook in je houding/uiterlijk veranderingen zien naarmate je meer zelfvertrouwen ontwikkelt, maar die ontwikkeling gebeurt in eerste instantie niet in reflecterende oppervlakken, maar diep binnenin jezelf.
   En verder, maar misschien ben ik simplistisch hierin, begin ik steeds meer te vermoeden dat het leven maar om één ding vraagt en dat is dat mensen zichzelf zijn. En durven zijn. Wat de een uit het leven wil halen kan 180 graden verschillen van wat een ander wil – het is tijd dat we erkennen dat dat allemaal oké is (mits je niet opzettelijk anderen gaat kwetsen).
   Alles wat je opsomt… Ik schaar het onder zelfvertrouwen. En ook dat is voor iedereen anders. De een wil voor zichzelf opkomen, de ander wil relativeren. Zoveel mensen, zoveel wensen.
   Dus in grote lijnen snap ik je helemaal, maar ik denk dat het wat genuanceerder ligt, omdat het per persoon verschilt.
   En egoïstisch worden… Daar heb je járenlange training voor nodig 😉 Dat wordt een mens niet zomaar. Zeker niet de mensen voor wie deze lijst (en al mijn andere lijsten) is bedoeld.