80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 51 t/m 60

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 51 t/m 60
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 51 t/m 60

Voel jij je al een beter mens met reeds 50 tips op zak? Mooi! En zo niet, dan krijg je vandaag nog eens 10 kansen met net zoveel nieuwe tips in deze lijst met 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden. Zo blijf je het beste op weg naar een nóg betere jij.

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 51 t/m 60

Ben jij helemaal bij gelezen met manier 41 t/m 50?

Ook als je dat nog niet bent, staan hieronder weer 10 nieuwe manieren voor je klaar om een nóg beter mens te worden dan je nu al bent:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 51 t/m 60

51: Je Hebt Zwart, Je Hebt Wit En Je Hebt Grijs

Soms is het heerlijk als iets zwart of wit is. Je kunt iets leuk vinden of juist niet, bijvoorbeeld. Je keurt iets goed of iets af, etc. Maar vergeet nooit dat er tussen wit en zwart vaak een heel groot, grijs gebied zit. Aangezien de wereld vooral van meningen aan elkaar hangt, is het goed je te beseffen dat er niet maar één waarheid is. Er zijn altijd meer redenen en argumenten te bedenken dan je zou verwachten. Sta open voor discussie en zoek je antwoorden eens in het grijze gebied. Wie weet wat voor goeds je daar allemaal vindt – en hoeveel beter dat jou maakt.

52: Wees Eerlijk

Ik ben zo iemand die het zegt als ze te weinig geld terugkrijgt in de winkel. Maar ik ben óók zo iemand die het óók zegt als ze te veel geld terugkrijgt in de winkel. Mijn vroegere collega’s verklaarden mij eens voor gek; zij hadden dat tientje stilzwijgend in hun zak gestoken en het als financieel meevallertje gezien. Ik geloof daar niet in. Waar ik wél in geloof is dat eerlijkheid altijd wordt beloond. Is het niet met een “gekregen” €10,-, dan zeker met iets véél beters.

53: Ontlaad En Laad Op

Als jij aan het einde van je Latijn bent gekomen, ben je voor niemand meer een plezier in de omgang. Zeker niet voor jezelf. Beter zorg je ervoor dat je de grens van uitputting nooit bereikt. Dit doe je door regelmatig tijd voor jezelf in te plannen – wát je doet, maakt niet eens uit. Ontspan. Doe een dutje. Kijk een film of lees een boek. Als jouw telefoon leeg is, laad je hem ook op anders valt hij uit. Dit is met jouzelf net zo. Voel je niet schuldig dat je tijd voor jezelf neemt: ook jij moet af en toe gewoon even “aan de oplader”.

54: Geef Nooit Zomaar Op

Kom ik weer met mijn Bodo Schäfer aan, maar die man had gewoon gelijk! Een fout is altijd te herstellen, al is het maar in de zin dat je er wat van leert en het in de toekomst nooit meer zo zou doen. Maar als je opgeeft is het einde verhaal. Opgeven is véél erger dan fouten maken! Want je kunt er niet meer van terugkomen: voorbij is voorbij. Geef pas iets op als doorgaan schadelijker is voor jou dan opgeven. In alle andere gevallen: blijf doorzetten. Je bent zó dicht bij je doel, maar dat zul je nooit weten als je nu stopt.

55: Raffel Niets Af

Haasten is naast opgeven een van de domste dingen die je kunt doen. Als je haast, is je focus immers niet meer bij wat je aan het doen bent, maar bij hoeveel tijd het je kost. Stom, stom, stom, want daarmee gaan alle zaken die je onderneemt meteen slechter. De aandacht is er immers niet bij, dus lukken dingen direct minder goed en snel. Raffel niets af, maar neem altijd de tijd voor dingen. Helemaal als je toch al ergens te laat voor bent, want dan heeft haasten helemáál geen zin. Pak je focus, neem je tijd en je bent meteen een beter mens. Omdat je beter bezig bent.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 51 t/m 60

56: Respecteer Je Lichaam

“Je bént geen lichaam. Je bent een ziel en je hébt een lichaam” (C. S. Lewis). Jij, jouw hele persoon als het ware, “woont” in jouw lichaam. Dat is je omhulsel. Je kunt maar beter van je lichaam leren houden, want het is altijd bij je, wat je ook onderneemt in je leven en waar je ook bent. Als jij goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou. Bovendien is dit de simpelste plek om te beginnen met jezelf beter te voelen over jezelf, omdat het er altijd is. Draag er goed zorg voor, onderhoud het en wees er lief voor. 100% dat jij je meteen een beter mens voelt – en dat ook meteen uitstraalt.

57: Doe Moeite Voor Jezelf

Als jij 50% van de moeite die je voor anderen doet voor jezelf zou doen, dan zou jij je 150% beter voelen over jezelf. Dat is een globale inschatting, maar ik schat óók in dat ik daar niet heel verkeerd mee zit 😉 Hou op met anderen vóór jouzelf te zetten en doe moeite voor de dingen die jij leuk vindt. Als jij geen moeite doet om de persoon te worden die je wilt zijn, zul je die persoon ook nooit worden. Een ander doet het niet voor je, dus is het aan jou. Jij bent namelijk zeker weten je eigen moeite dubbel en dwars waard!

58: Kom In Beweging!

Je kunt van alles willen en wakker liggen van de vraag HOE je dat kunt bereiken. Alleen is het HOE helemaal niet zo belangrijk! Veel belangrijker is het dat jij stappen gaat zetten en in beweging komt! Met piekeren over het beste stappenplan ter wereld is nog niemand baas over zijn eigen leven geworden. Met de ene voet voor de andere zetten en dingen DOEN wél! Vertrouw erop dat je gaandeweg vanzelf zult merken wat wel en niet werkt in het bereiken van je doelen. Maar omdat je dan al onderweg bent, ben je sowieso dichter bij je doel dan wanneer je vastloopt op een onbenullig HOE.

59: Stel Een Piekerkwartier In

Verval je toch in piekeren? Stel een piekerkwartiertje in! Zeg tegen al je zorgen die gedurende een dag in je hoofd voorbij komen: “Vanavond, om 19.00u (bijvoorbeeld) ben jij de eerste. Dan ben je welkom. Nu ben ik met belangrijkere dingen bezig en heb ik geen tijd voor je.” ’s Avonds van 19.00u-19.15u ga je ergens rustig zitten en laat je al je piekergedachten toe. Alleen dan zijn ze welkom. De dingen waar je écht iets mee wilt, schrijf je op. En de rest moet na het kwartier zijn mond weer houden. Probeer dit eens uit en merk direct hoe het jou tot een vrolijker (en dus beter) mens maakt.

60: Het Zijn Die Kleine Dingen Die Je Voor Een Ander Doet…

…Die van jou een groots mens maken. Zo plaag ik mijn nichtjes weleens dat ik Sinterklaas ergens zie lopen (midden in juni ook 🤭) en leg dan sneaky een stuk van mijn toetje op hun bord. Heel eventjes zijn ze dan boos (want Sinterklaas is écht heilig!) en daarna zijn ze blij met hun extra stukje taart. En dat maakt mij dan ook weer gelukkig. Geluk is het enige dat meer wordt als je het deelt. Deel het dus zo vaak je kunt. Het geeft jou een beter gevoel over jezelf en anderen een beter beeld over jou.White Noise ;)

En daarmee zijn we alweer bij 60 Manieren aangekomen.

Dat gaat best hard, vind je ook niet?

Maar gelukkig zijn we er nog niet helemaal doorheen en lees je hier volgende keer gewoon nóg eens 10 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden.

Zodat jij alles uit jezelf haalt.

En je daar beter over voelt dan ooit 😉

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact