80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 61 t/m 70

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 61 t/m 70
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 61 t/m 70

Het einde van deze lijst nadert, maar natuurlijk niet voordat we eerst de 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 61 t/m 70 aantikken. Voel jij je nog niet helemaal de beste versie van jezelf? Lees dan snel hoe jij het beste uit jezelf haalt – en een nóg beter mens wordt dan je al bent!

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 61 t/m 70

We zijn er bijna! Maar nog niet helemaal.

Daarom lees je hieronder de 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 61 t/m 70:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 61 t/m 70

61: Kies Voor Jezelf

Zonder jou is er geen jou (ik blijf het zeggen). Dus als je een keuze moet maken die óf goed is voor iemand anders, maar niet zo best voor jou óf goed is voor jou, maar niet zo best voor de ander: kies voor jezelf. Natuurlijk is het leuk iemand soms een plezier te doen en uiteraard mag dat gewoon. Maar maak klaarstaan voor anderen geen chronische aandoening. Jij bent er ook nog en het is te allen tijde jouw plicht om éérst goed voor jezelf te zorgen. Want zonder jou is er geen jou 🙂

62: Spreek Geen Kwaad

Ik heb zo’n hekel aan roddelen! De mensen over wie het gaat zijn er nooit bij om zichzelf te verdedigen, verhalen worden uit verbanden gerukt en aannames liggen massaal op de loer. Van kwaadspreken is nog nooit iemand beter geworden, laat staan een beter mens. Ook niet als iemand over jou heeft geroddeld. Laat het los, praat het met diegene uit of zoek andere vrienden. Kwade dingen kunnen nu eenmaal nooit tot iets goeds leiden en al helemaal nooit tot iets beters.

63: Maak Gezonde Keuzes

Schot in de roos? Dat dacht je 😉 Soms is het namelijk gezonder om die reep chocolade te pakken dan om een banaan af te pellen. Omdat jij je op dat moment beter zou voelen met die reep chocolade. Met gezonde keuzes maken bedoel ik vooral: maak keuzes waar jij blij van wordt én die goed zijn voor jou.Willen vrienden er toch een wijntje in persen, maar jij wilt niet? Niet doen dus! Toch een wijntje te veel op en je moet eigenlijk nog rijden? Bel een taxi of blijf logeren. Wees gewoon “goed wijs”, dan ben je altijd beter af 😉

64: Blijf Dicht Bij Jezelf

Het minst jezelf ben je als je klakkeloos achter een ander aan loopt, meningen over neemt en nooit zelf ergens over nadenkt. En jij hebt genoeg gedachten, hoor, geloof mij! Er is niet maar één manier om je leven te leiden. De manier die het beste bij jou past, zul je dan ook nooit bij een ander vinden. Doe dus vooral de dingen die jij leuk vindt, denk en voel wat jij werkelijk denkt en voelt en geef je grenzen aan. Daarmee blijf je altijd het dichtst bij jezelf – en ben je op je best.

65: Je Hoeft Niet Overal Een Mening Over Te Hebben

“Ik weet eigenlijk helemaal niet waar die discussie over gaat,” zei een kennis eens over de boeren die ruzie maakten met de overheid (doen ze nu nog, maar goed). Zij vond dat ze niet alle feiten goed genoeg kende, niet alle verhalen had gehoord en er dus, naar eigen zeggen, geen mening over had. Als mijn neefje mij vraagt wie mijn favoriete voetballer is, haal ik mijn schouders op. Geen mening hebben en dat durven uiten is bevrijdend. Je hoeft je immers niet te verdedigen, op informatie af te gaan die je maar half kent of te mengen in discussies die je niets opleveren.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 61 t/m 70

66: Maak Schoon / Ruim Op

Een opgeruimd huis leidt vaak tot een opgeruimd hoofd. Geen grapje, het is waar. Ten eerste zie je direct wat je gedaan hebt en dat triggert het beloningssysteem in je hersenen. Ten tweede creëer je letterlijk meer overzicht en krijg je het idee meer controle te hebben over in ieder geval dat gedeelte van je leven. En ten derde ben je nooit meer zomaar iets kwijt 😉 Bovendien kun je ook de wereld om je heen letterlijk mooier maken door bijvoorbeeld eens wat afval weg te prikken. Voel jij je meteen een beter mens en de wereld is het met je eens 😉

67: Beloon Jezelf

We zijn vaak heel goed in kritiek uiten op onszelf, maar als het op belonen aankomt zijn we maar karig aangelegd. Het hele punt van je doelen bereiken is dat je daarvan groeit. Door jezelf een beloning te geven als je een mijlpaal hebt behaald (hoe groot of klein dan ook), maak je zo’n moment groter voor jezelf. Omdat het meer impact krijgt, voel jij je meteen 10x beter en gelukkiger. En een gelukkig mens… bereikt veel meer.

68: Denk Minder, DOE Meer

Het HOE is niet belangrijk! (Ook dit blijf ik herhalen). HOE iets werkt, HOE je ergens komt, HOE het eindresultaat eruit zal zien is bij lange na niet zo boeiend als het daadwerkelijk ervaren ervan. Natuurlijk, op een nieuwe baan word je ingewerkt door iemand met meer ervaring. Maar wat doe je als je een compleet nieuwe functie krijgt die eerst niet bestond? Dan zoek je het lekker zelf uit. Door te kijken naar wat werkt en wat niet, kom je vanzelf bij je doel uit. HOE je daar komt is niet boeiend. DAT je er komt, daar gaat het om.

69: Trek Jezelf Minder Snel Dingen Aan

Eén van mijn guilty pleasures is de realityserie Below Deck, waarin werknemers van een superjacht worden gevolgd. Iedereen krijgt standaard ruzie met iedereen, vooral omdat ze alle kritiek altijd persoonlijk opvatten. Door alles met een extra korrel zout te nemen, kun je veel meer dingen langs je neerleggen. En alles wat je niet bij je hoeft te dragen kan ook niet zwaar op je wegen. Trek je de dingen eens wat minder persoonlijk aan en laat ze los. So what als iemand naar je toetert in het verkeer. Dat doen ze niet omdat jij een naar mens bent, maar eerder omgekeerd, moet je maar denken 😉

70: Zoek Naar Genietmomenten, Niet Naar Problemen

Mijn vader is goed in het bedenken van problemen (zoals je ook hier al eens kon lezen). Maar met problemen los je geen problemen op! En net zoals problemen altijd wel te bedenken zijn, zijn genietmomenten dat ook. Spendeer eens wat meer energie in een genietmoment vinden dan in een probleem zoeken. Beide zijn er in overvloed en beide kun je altijd, overal, elke dag vinden. Focus je je echter meer op het één, dan zal het ander je ontgaan. Kijk dus naar genietmomenten en je problemen worden direct minder. Waardoor jij juist beter wordt 🙂

White Noise ;)

Dat waren ze alweer voor deze week.

Volgende week krijg je eerst nog een lekker Recept LINK van me, de week erna ronden we deze goede lijst af op de enige manier die ik ken:

Beter dan ooit 😉

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact