80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 71 t/m 80

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 71 t/m 80
80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 71 t/m 80

Aan alles komt een einde, dus ook aan deze lijst. Met de 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 71 t/m 80 sluiten we een fijn hoofdstuk af, met fenomenale tips (😉) en een liefdevol duwtje in de rug voor jou om het beste uit jezelf te halen. Want ook jij hebt het in je!

➡️ Lees Alle Manieren


80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 71 t/m 80

Ja, het is echt waar: vandaag sluiten we deze lijst af!

Middenin de maand.

Gewoon, omdat het kan.

Ik weet niet of je van die info beter wordt, maar van de 80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden • Manier 71 t/m 80 hopelijk wel:

White Noise ;)

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 71 t/m 80

71: Gooi Balletjes Op

Als jij wilt verbeteren, zul je er iets voor moeten doen. Gooi eens wat balletjes op, wees proactief! Laat links en rechts eens vallen dat je ergens mee bezig bent of bijvoorbeeld wat hulp ergens bij kunt gebruiken. Als je gaat zitten wachten tot jouw gewenste levenssituatie aan komt bellen, kun je wachten tot je een ons weegt. Beter kom je dus zelf in actie en neem je de leiding over je eigen leven. Niets is onmogelijk om te bereiken, maar in 99% van de gevallen zul je er zelf een begin mee moeten maken.

72: Sta Open Voor Feedback

Van feedback kun je groeien. Dat is het idee. Want hoe kun je verbeteren als je niet weet wat je verkeerd doet? Neem advies en feedback dus ter harte en gebruik het niet om jezelf de grond in te stampen, maar om beter te worden. Nee, het is niet leuk om te horen dat je nog niet alles helemaal goed doet. Maar het is wél leuk om de keer erna te horen hoeveel je gegroeid bent. De feedback komt van een ander, wat je ermee doet is aan jou.

73: Laat Los Wat Je Niet Meer Dient (Bijvoorbeeld Feedback 😉)

Kijk, soms krijg je feedback waar je geen zak aan hebt. Of ongevraagd (en nutteloos) advies. Ook als de feedback die je krijgt kak is, kun je hem gebruiken als groeimest. Neem eruit mee wat je wél herkent en laat de rest los. Niet iedereen heeft goede mensenkennis (of degelijke manieren) en je hoeft ook niet iedereen naar de pijpen te dansen. Met andere woorden: iemand anders kan wel eisen dat jij hun advies opvolgt, maar de keuze is aan jou of dat advies überhaupt wel ergens op slaat. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Maar wel altijd jezelf.

74: Vraag Minder Van Jezelf

Als je nog nooit van de 70%-regel hebt gehoord, klik dan hier. Hoewel deze regel met name goed werkt bij mensen die lijden (jaja) aan perfectionisme, werkt hij ook goed als je merkt dat je jezelf voorbij rent. Geef eens een tandje minder van jouw energie en zie hoeveel méér dat je oplevert in geluk. Een beter mens worden begint altijd bij jezelf beter voelen. Vraag eens wat minder van jezelf, geef eens wat minder van jezelf weg aan anderen. Roep je energie terug, laad op en word zo een energieker en beter mens.

75: Leer Switchen

Als je nog nooit van switchen hebt gehoord, klik dan hier (Ja, ik ga lekker 😉). Als jij je nu nog steeds een slecht mens voelt omdat je ooit iemand onrecht hebt aangedaan zo’n 100 jaar geleden (even een ruime schatting), keer dan eens terug naar dat moment en wissel van perspectief. Als jij die ander was, zou je dan net zo boos zijn op jezelf als je nu bent? Zou jij dan, ook 100 jaar later, blijven hangen in die wegvretende emotie? Nee? Waarom doe je het dan wel bij jezelf, terwijl je een ander ervoor zou vergeven? Switch, vind compassie en gun jezelf vrede. Je bent geen slecht mens omdat je ooit een keer een fout maakte in je leven. Maar je wordt wel een beter mens als je die fout leert loslaten.

80 Manieren Om Een Beter Mens Te Worden
Manier 71 t/m 80

76: Zoek Grenzen Op

Wat jou van mensen onderscheidt die “beter” zijn, is dat die ander niet snel opgeeft en altijd manieren vindt om zijn/haar/diens doelen te bereiken. Je hoeft geen wet te overtreden om je doel te behalen, maar je mag zeker de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Vaak is er namelijk veel meer mogelijk dan je denkt! Laat je dus nooit tegenhouden door een nee, een rare regel of een deur die voor je neus dichtgegooid wordt. Ga in plaats daarvan eens op zoek naar bijvoorbeeld een raam dat open staat… 😉

77: Laat Je Minder (Mis)Leiden

Een wilde schatting, maar ik gok dat 99% van wat je op sociale media leest nep is (en dan rond ik af naar beneden). Iedereen heeft ogenschijnlijk een leuker leven dan jij, weet alles over succesvol zijn en heeft het allemaal beter voor elkaar dan jij ooit zou kunnen. FOUT! Mensen delen namelijk wel graag hun successen, maar niet zo snel de lange, slopende weg daarnaartoe. Die leveren geen likes op. Laat je minder misleiden door wat je op sociale media leest en trek je eigen plan. Jouw succes ligt op je te wachten, maar het komt echt niet uit de lucht vallen – hoe hard al die influencers dat ook beloven. Gelukkig weet jij nu beter!

78: Ga “Niet Doen”

Wu wei is een leer uit het taoïsme en stelt zoveel voor als de “handeling om niet te handelen.” Niet doen, dus. Beweeg mee met de stroom van het leven in plaats van er constant tegenin te gaan, dat levert je veel meer op. Hier zit ook een stukje relativeren in: is dit probleem belangrijk genoeg om me zorgen over te maken? Nee? Nou, guess what: niet doen dan 😉 Soms lopen dingen nu eenmaal niet zoals je had voorzien. Dat is niet erg. Beweeg mee met de richting die je spreekwoordelijk wordt opgeduwd en laat los. Vecht niet tegen jezelf of tegen het leven, dat maakt van jou een veel sterker en beter mens.

79: Ga Op Zoek Naar JOUW Geluk

Je leeft niet voor een ander. Ook niet als je kinderen hebt, al heb je dan wel degelijk een verantwoordelijkheid naar hen toe. Er is maar één iemand de hoofdpersoon in jouw levensverhaal en dat ben jij. Stel dat dit je enige leven is, dan wil je dat toch zo plezierig mogelijk doormaken? Zodat je aan het einde ervan kunt zeggen: ik heb genoten. Vergooi de kansen op jouw geluk niet door altijd iemand anders op 1 te zetten. Dat maakt je absoluut geen beter mens. Schep in plaats daarvan geluksmomenten voor jezelf en deel die met anderen. Zodat niet alleen jij beter wordt, maar iedereen er profijt van heeft. Dan ben je pas écht goed bezig!

80: Erken Je Groei

The best for last: je bent niet slecht. Je bent niet goed. Je bent nu al beter dan je gisteren was. Elke dag leer je bij en groei je verder. Door daar niet bij stil te staan hou je jezelf onnodig klein. Pak eens een vel papier of kruip achter je laptop en schrijf alles op wat jij het afgelopen jaar hebt ontdekt, meegemaakt, geleerd, gepresteerd, gedaan, gevoeld en hebt uitgeprobeerd. Dat is hoe goed jij al bent. En door er bij stil te staan, geef je jezelf alle ruimte om nóg beter te worden ❤

White Noise ;)

Geen glitter cijfers vandaag. Gewoon netjes, bescheiden en beheerst.

Dat leek me beter 😉

Vandaag sluiten we deze lijst af.

En voorlopig komt er eventjes geen nieuwe… (boe! ☹).

Er komt vakantie aan en ik moet ook even terug naar mijn 70% 💪

Hoe het daarna gaat met mijn lijstjes weet ik nu nog niet.

Maar als jij een leuk idee hebt of graag tig redenen/manieren/tips over iets zou lezen, laat het me weten!

Voor het eerst in de geschiedenis van Spijkers Coaching doe ik er dus een verzoeknummertje uit:

 

Wat voor lijst zou jij graag uitgewerkt zien op mijn blog?

 

Laat een reactie achter of stuur een mailtje naar info@spijkerscoaching.nl

Ik wens iedereen een fijne vakantie en wie weet tot straks bij een nieuwe lijst 😉White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact