Wekelijkse Opsteker • Jouw Verwachting

In deze Wekelijkse Opsteker wil ik het hebben over Jouw Verwachting over jezelf. En niet wat een ander je oplegt of van je verlangt.


Wekelijkse Opsteker
Jouw Verwachting

Wekelijkse Opstekers Header 18
Wekelijkse Opsteker • Laat Je Innerlijke Pelikaan Vrij

White Noise ;)

Jouw Verwachting

Normaal gesproken ben ik niet zo van Oud & Nieuw.

Eigenlijk ben ik gewoon niet zo van december en al die feestdagen.

Maar het afgelopen jaar zat ik de eindejaarsconference van Guido Weijers te kijken.

Behalve dat ik me af en toe de stuipen lachte (al vond ik Claudia de Breij toch leuker – sorry Guido!), vond ik dat hij enkele hele rake dingen zei.

En omdat mooie woorden de ziel kunnen raken, besloot ik toen al dat ik die van Guido zou verwerken in een Wekelijkse Opsteker.

Want nog te vaak laat jij je oren hangen naar wat anderen van je willen. En je bent nog te gretig jezelf aan het aanpassen aan die anderen.

Maar jij bent er ook nog!

En jouw meningen, ideeën en verwachtingen doen er ook toe.

Jij mag jezelf zijn en jouw grenzen bepalen – en respecteren.

Zo laat je zien dat anderen dat ook moeten. En op die manier kun jij veilig jezelf blijven.

Als reminder dat Jouw Verwachting over jou de énige is die écht telt, een paar mooie woorden uit laat 2022.

Dus laat los wat anderen van je verwachten (tenzij het professioneel en voor je opleiding is 😉) en blijf bij jezelf:White Noise ;)Wekelijkse Opsteker Top Image

Zie je geen video? Klik dan hierQuotation marks (groen)

Maak niet van jouw verwachting
mijn verplichting

• Guido Weijers •

Opsteker Bottom ImageWhite Noise ;)De f*ck you mag je weglaten (of erin houden als dat beter bij je past), net zoals wat anderen van je verwachten.

Want dat is geen eis waaraan jij hoeft te voldoen. Het is een verzoek en daarop mag jij te allen tijde nee zeggen als dat jou uitkomt.

Jouw grenzen, zelfrespect, zelfwaardering en zelfvertrouwen zijn van JOU.

Bepaal dus wat belangrijk is in jouw leven, zet die grenspalen maar neer en blijf daarbij.

Word niemands verplichting, wat het draait niet om wat een ander van jou wil.

Het gaat om Jouw Verwachting. En wat jij wilt geven.

Of niet.White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


White Noise ;)


6 Comments

 1. meninggever 22 maart 2023at13:55

  Binnen relaties moet je altijd zoeken naar de balans. Wat ben je bereid te geven als je ook mag nemen. Je aanpassen aan het verwachtingspatroon van anderen, zonder jezelf te kunnen blijven is fnuikend. Maar ik vrees dat het niet iedereen gegeven is om rechtop in de wind te blijven staan. Ik ken voldoende mensen die vrijwel alles doen wat anderen van ze verlangen of verwachten en daaraan emotioneel toch kapot gaan..

  1. Samantha 23 maart 2023at15:55

   Die mensen ken ik helaas ook. Alhoewel “helaas”… Die mag ik namelijk vaak helpen om rechtop te gaan staan 🙂 En dat is het mooiste uitzicht ooit. We krijgen het vaak verkeerd mee. Ik pleit al heel lang voor meer focus op persoonlijke groei op bv al basisscholen. Hoe eerder je ermee begint, des te langer heb je er plezier van.

 2. Lalune 21 maart 2023at10:14

  KEUZE

  In sommige dingen in je leven heb je geen keuze, namelijk de dingen de je overkomen. Voor de meeste dingen geldt wel dat je de keuze hebt hoe je daarmee om gaat.
  Op een gegeven moment merk je dat je meer geeft dan je ervoor terug krijgt, als dat maar lang genoeg doorgaat ervaar je innerlijke onrust, een disbalans in je lijf.

  Wordt het dan geen tijd voor jezelf te gaan kiezen?

  En natuurlijk is het makkelijk denken dat je geen verwachtingen mag hebben, dat leeft in ieder geval een heel stuk makkelijker. maar wanneer de ander niet (meer) resoneert met je, of het nu wel of geen verwachtingen zijn die je hebt, dan is voor jezelf kiezen een wijs besluit.

  Want het is jouw kijk op het leven, hoe jij met mensen omgaat. Resoneert die van een ander niet met jou, dan zal het je uiteindelijk niets meer bieden, zul je die disbalans in vele situaties blijven ervaren.

  Misschien denk je in het begin dat het je nooit gaat lukken, dat je niet uit een situatie kunt stappen dat het je pijn op gaat leveren.
  Dat mag… laat die pijn er maar zijn.

  Uiteindelijk zul je er jezelf door terugvinden, want constant over je grens heen gaan, constant meer geven dan ontvangen, al ziet de ander dat misschien helemaal niet zo, maar deze persoon is niet (meer) de persoon die bij jou past, jullie wegen zijn te ver uit elkaar gegroeid en je mag zeker verwachtingen hebben hoe er met jou omgegaan wordt. Kom je hierin niet meer tot elkaar dan is er altijd een keuze.

  Dat wat voor jouw geldt is jouw waarheid, jouw gevoel en uiteindelijk ook jouw leven waar jij mee verder moet.

  1. Samantha 23 maart 2023at15:54

   Mooi. En sluit inderdaad perfect aan ❤

 3. Lalune 21 maart 2023at10:14

  Nou ja, is dit nou toevallig? Ik las vanmorgen de dagkaart van Zielsgelukkig en die had het over precies hetzelfde waarop ik dacht ‘daar ga ik eens over schrijven’. Dank voor jouw bericht! Bijzonder. Misschien kan je er iets mee.

  1. Samantha 23 maart 2023at15:52

   Er bestaat geen toeval 😉 Ik kwam hem laatst ook weer ergens anders tegen. Totaal random. Toen dacht ik nog: “AHA! Ik weet van wie jij die uitspraak hebt – want ik ga hem ook gebruiken.” Guido kreeg ook veel applaus, ik vermoed dat hij de vinger perfect op een pijnlijke plek legde en het fenomenaal vertaalde.