Wekelijkse Opsteker • Lekker Raar

Normaal zijn is maar saai. Niet alleen is Lekker Raar zijn veel leuker, het is ook nog eens een groter genot voor anderen. Hoe dat zit, lees je in deze Wekelijkse Opsteker.


Wekelijkse Opsteker
Lekker Raar

Wekelijkse Opsteker • Header 17
Wekelijkse Opsteker • Lekker Raar

White Noise ;)

Lekker Raar

Vaak heb ik het idee dat ik iets op mijn voorhoofd heb zitten of dat mijn haar weer eens zijn eigen leven leidt zonder mijn nadrukkelijke toestemming daarvoor.

Dit gevoel bekruipt me vooral op momenten wanneer mensen mij… aanstaren.

Alsof ik raar ben!

Alleen… Stiekem ben ik dat natuurlijk ook. Want normaal als in een huisje-boompje-beestje leven leiden, dat ben ik niet. Of als in eruit zien als alle andere mensen en me ook keurig zoals alle anderen gedragen.

Zo wil ik ook niet zijn, eerlijk gezegd.

We streven er zo hard naar om geaccepteerd te worden, dat we onszelf niet als raar willen neerzetten. Want dat trekt bekijks, maar niet op een goede manier. Denken we.

Om jou uit die denkwijze te halen dat er iets mis met jou zou zijn als je niet normaal was zoals je denkt dat alle andere mensen zijn, deze week een bizarre Opsteker uit een van de meest rare TV series die ik de afgelopen jaren heb gezien.

En daarmee ook met stip een van de leukste!

Lachen, gieren, meespeuren naar een moordenaar…

Ja, Only Murders In The Building heeft het allemaal en zegt doodleuk:

Doe niet zo normaal. Wees gewoon Lekker Raar:White Noise ;)Wekelijkse Opsteker Top Image

Zie je geen video? Klik dan hierQuotation marks (groen)

Be weird in the way all your
favourite people are weird

• Oliver Putnam | Martin Short •

Opsteker Bottom ImageWhite Noise ;)

In normaal zijn ligt een heleboel aanpassing verscholen.

Want wil je net zo zijn als al die “normale” anderen, dan zul je moeite moeten doen om op hen te lijken. En zij op jou.

Voor écht genieten van je leven blijft daarmee een belachelijk beperkte tijd over. Bovendien… Kun je nog wel genieten als je je altijd zorgen maakt of dat wel normaal is?

Laat die zorgen los en wees dus Lekker Raar.

Mocht je nog twijfelen of dat oké is: Steve Martin en Martin Short hebben daar ieder een hele carrière op gebouwd.

En daar genieten niet alleen zijzelf van 😉

 

PS: Ik kon niet het juiste fragment vinden (SHOCKER!), dus heb ik bewust de meest rare scène gekozen van seizoen 2 😉 White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


White Noise ;)


2 Comments

  1. meninggever 15 juni 2023at09:32

    Raar is als het gespeeld is natuurlijk geweldig grappig vaak. Juist die uitzonderingen maken het normale sleurleven van toeschouwers dragelijk. Maar het gros wil een normaal leven leiden. Huisje-boompje-beestje. Men wil niet afwijken van de norm en als men mensen ontdekt die dat wel doen worden die snel gecancelled… Raar is tegenwoordig dat je bloot rondloopt….dat kan echt niet. En wie vol piercings zit komt niet aan de bak bij veel bedrijven of overheidsinstellingen. Kortom…raar is niet altijd handig. Geldt ook voor gespeelde dronkenschap. Altijd grappig in films of series, zelden in het echte leven..

    1. Samantha 16 juni 2023at11:24

      Ik vind: je hebt raar als in “anders dan anderen” en je hebt onverantwoordelijk, als in constant te veel drinken en helemaal los gaan. Naaktlopen, tja, weet je, dat kan onverantwoordelijkheid, provocerend of omdat er een steek los is. En raar is niet hetzelfde als een psychische aandoening. Raar is gewoon lekker jezelf zijn, ook als dat betekent dat je niet op de voet volgt wat de rest doet en je daarnaar schikt. En je moet wel een héle goede acteur zijn wil je op film raar kunnen zijn en daarbuiten “compleet normaal”. Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik schat in dat Steve Martin ook buiten de set niet altijd even “normaal” is 😉