Wekelijkse Opsteker • Recht Op Problemen

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

Wekelijkse Opsteker • Header 9
Wekelijkse Opsteker • Vergeet niet Hoe Bijzonder Je Bent!

Wekelijkse Opsteker
Recht Op Problemen

Als mens heb je aardig wat rechten (gelukkig!). Zo ook het Recht Op Problemen, wat ik in deze Wekelijkse Opsteker uitleg. Want wat me voor vandaag inspireerde was een af en toe de kop opstekende guilty pleasure: ruziënde buren op TV. Waarvan soms één partij toch wijzer blijkt te zijn dan je dacht… 😉


Wekelijkse Opsteker
Recht Op Problemen

Oké, oké ik beken: soms is het een guilty pleasure van me…

Meester Frank Visser Doet Uitspraak.

(Of, zoals ik het vaak noem: “De Rijdende Rechter, ja, je weet wel, die oude”.)

Mijn ouders, met name mijn vader, kijken dit programma altijd. Af en toe pik ik een aflevering mee.

Hoewel de mensen die hieraan meedoen meestal alle stations van beleefdheid en begrip ruimschoots zijn gepasseerd, heb je er soms partijen tussen zitten die dodelijk kalm blijven.

Vandaag, als Wekelijkse Opsteker, deel ik met jou zo’n partij.

Want hoewel hij in een (sorry) debiele, onzinnige ruzie verwikkeld was (ik hoop echt “was”) met zijn buren over een onafgewerkte dakkapel, bleef René uit Groningen de kalmheid zelve.

En dat niet alleen, hij knalde er ook nog een prachtige, diepzinnige wijsheid uit die ik vandaag héél graag met jou deel.

Zodat jij op kunt houden met je schuldig voelen voor anderen, het altijd op willen lossen van iedereens problemen of het constant alles op jezelf betrekken.

We hebben allemaal weleens problemen en dat hoort bij het mens zijn.

Het is niet aan jou om alle problemen van iedereen altijd en overal op te lossen.

Want iedereen heeft Recht Op Problemen:

White Noise ;)

Zie je geen video? Klik dan hier

Quote Div Quotations Geel
Iedereen heeft recht
op zijn eigen problemen

• René •

04 Quote Div Sluiter Geel 2White Noise ;)

Wat me raakte in Rene’s woorden (die helaas niet in dit fragment zaten… zucht) was de boodschap die erachter schuilde:

Problemen van een ander horen niet bij jou.

Be- of veroordeel anderen dus niet, omdat zij een strijd voeren waar jij buiten staat.

Meng je ook niet ongevraagd in die strijd, want het zal ten koste gaan van je eigen geluk.

 

Gun een ander zijn problemen en laat los wat niet van jou is.

 

Door bij een ander te laten wat bij hen hoort, krijg jij ruimte om je eigen zaken op orde te krijgen.

Want ook jij hebt Recht Op Problemen.

Maar niet die van anderen.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

2 Comments

  1. meninggever 6 oktober 2022at15:03

    Problemen zijn in mijn wereld vooral uitdagingen. En die kwam ik voldoende tegen in mijn werkende leven. Als adviseur op gebied van communicatie, PR, tekst, verkoop etc kwam ik bij heel wat bedrijven die altijd wel een probleem hadden (dus een uitdaging) met overheden of wat ook. Dan was het de bedoeling van mijn aanpak om wat negatief leek positief te benaderen. Uitdagingen ook echt als zodanig te zien. In 90% van de gevallen kreeg ik de boel dan weer in beweging. In 10% was het ook echt een probleem en kwamen we niet voorbij het dode punt van ingegraven standpunten of zoiets. Burenruzies ken ik de afgelopen 30 jaar niet meer. Alles gaat in overleg. Heb ik de rijdende rechter gelukkig niet bij nodig…

    1. Samantha 7 oktober 2022at14:40

      Het klinkt heel gek misschien, maar heel veel mensen kunnen problemen op hun werk prima en heel professioneel tackelen, maar dan gaat er één ding mis in hun privéleven en dan is het fout. Maar goed. Iedereen vecht een eigen strijd, ieder mens loopt tegen dingen aan. Het is niet aan een ander om daar iets van te vinden of het op te lossen, tenzij daarom wordt gevraagd of je er zelf bij betrokken bent. Vind ik. In de privésfeer dan he. En die rijdende rechter… arme man, het gaat nog steeds altijd over misplaatste bomen, erfafscheidingen en nadrukkelijk aanwezige vogelgeluiden, haha.