Wekelijkse Opsteker • Verhalenverteller

Ontdek hoe geweldig je écht bent

Wekelijkse Opsteker • Header 16
Wekelijkse Opsteker • Sta Stevig In Je Schoenen (Of Op Je Pootjes)

Wekelijkse Opsteker
Verhalenverteller

Deze Wekelijkse Opsteker gaat over een belangrijk verhaal. Namelijk het jouwe. Want als het over verhalen gaat, ben jij de Verhalenverteller van jouw leven. En wat vind jij het belangrijkst: verleden, heden of toekomst? Daarom deel ik vandaag een dansje van jaren geleden, waarmee jij ook morgen aan de slag kunt. Jaja 😉


Wekelijkse Opsteker
Verhalenverteller

Een van de redenen dat je je ontevreden voelt met je leven, is omdat je gehoord hebt in het hier en nu te leven.

En in het hier en nu heb je nog niet alles wat je graag zou willen hebben.

Ben je nog niet alles wat je graag zou willen zijn.

En lijken alle dingen die je ooit nog wilt bereiken, mijlenver weg.

Hoewel het je op dit moment, deze seconde van deze minuut, op deze dag van je leven wellicht goed gaat, is je hoofd toch vast komen te zitten in de toekomst.

Je geniet niet meer van NU, maar maakt je enkel nog zorgen over LATER.

Herken jij jezelf hierin? Dan heb ik weer eens goed nieuws! 😉

Want deze Wekelijkse Opsteker is namelijk speciaal voor iedereen die hard zijn of haar best doet in het hier en nu te leven, maar door allerlei twijfels, zorgen of ontevredenheden vastzit in de toekomst.

Er is namelijk nóg een periode die belangrijk is in je leven en dat is je verleden.

Ons verleden vertelt ons verhaal: hoe we zijn gekomen waar we nu zijn.

En vandaag mag jij, als je eigen Verhalenverteller, jouw verhaal eren – met een dansje:

White Noise ;)

Zie je geen video? Klik dan hier

Quote Div Quotations Geel
You brought the pieces together
Made me this storyteller
Now I know it is well, it is well
That’s the story I’ll tell

• Morgan Harper Nichols •

04 Quote Div Sluiter Geel 2White Noise ;)

Hoewel het ongezond is om in je verleden te blijven hangen, heeft jouw persoonlijke historie wél een belangrijke functie:

 

Als jij niet had doorgemaakt wat je hebt beleefd, was je niet de persoon geworden die je nu bent.

 

Jouw verleden dient het hier en nu. Het vertelt het verhaal van hoe je tot hier kwam.

Je toekomst is een verhaal in ontwikkeling. Het dient als leidraad voor waar je heen wilt.

Het heden is waar oude verhalen samenkomen en nieuwe ontstaan.

En jij bent de Verhalenverteller van jouw leven.

 

Focus je niet op wat er (nog) niet is en kijk eerst naar hoeveel je al te vertellen hebt ❤

White Noise ;)Liefs Samantha 2021White Noise ;)

White Noise ;)Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

2 Comments

  1. meninggever 23 november 2022at08:47

    Wie zijn/haar verleden niet kent of verwerkt heeft tot iets bruikbaars heeft in de toekomst helemaal niks te zoeken. Iedereen krijgt iets mee uit dat verleden. Al waren het maar genen. En die zijn veelal een mengelmoes van vaders, moeders, grootouders en zo meer. Het zal je verbazen als je daar onderzoek naar doet hoeveel je vaak mee kreeg aan gevoelens en talenten van die voorouders. Soms zie je ook dat een en ander verdeeld is over broers en zussen. Tel daarbij op de kansen die mensen vroeger kregen als kind om iets meer te bereiken dan hun (voor)ouders. Zo bepaalden leerkrachten in welke vorm ook in die jaren welke vervolgopleidingen voor ‘jou’ geschikt zouden zijn. Wat veel invloed had op het verdere leven van die mensen. Ouders stimuleerden soms ook de verkeerde kant op. De zonen van (tand)artsen moesten ook vaak die kant op, kinderen van automonteurs moesten ook maar techniek gaan oppikken als vakgebied. Op een of andere manier maken we dat allemaal mee. De sterken en getalenteerde types zoeken hun eigen weg en vinden die vaak ook. De mensen met minder kracht in lijf of geest gaan mee in de flow en worden wellicht even gelukkig. En dat laatste woord is de kern van alles. Want echt niet elke richting op gebied van carriere, liefde, kennis is de juiste voor iedereen. Pas als je echt het gevoel hebt dat jij je senang voelt in het leven dat je leeft is het echt goed. Ambitie is leuk, maar soms ook vermoeiend…..

    1. Samantha 23 november 2022at15:05

      Veel mensen hebben het gevoel dat hun verleden hen achtervolgt. En op zich is dat ook zo, natuurlijk, want het hangt nu eenmaal onlosmakelijk vast aan jou als mens. Het punt is dat alles wat je meegemaakt hebt, nu meemaakt en in de toekomst mee zult maken, even belangrijk is. Alleen niet voor je focus, haha. Het verleden vertelt enkel hoe je tot hier bent gekomen en heeft je, als het goed is, veel dingen geleerd. Die je vandaag weer kunt gebruiken om morgen nóg meer te leren en te groeien. Onze verledens zijn voorbij, dat mogen we omarmen. Ze hebben ons gemaakt tot wie we zijn en dat verhaal, daar mogen we trots op zijn.