Doorluchtig • Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Doorluchtig
Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Doorluchtig

In Doorluchtig • Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering neem ik je nogmaals mee op een wandeling. Geen kletsnatte dit keer, maar wel eentje waar de verandering niet uit de koude lucht te denken valt. Want waar herfst plaatsmaakt voor winter, maakt oud plaats voor nieuw. Alle verzet is zinloos, dus verander je beter mee.

Bergen overwonnen: 🏔️🏔️🏔️🏔️


Doorluchtig
Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering

Zie je geen video? Klik dan hier

Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering
Laatste Restjes Herfst

Ik sluit mijn ogen voor een lange seconde en adem een diepe teug frisse lucht in.

Tezamen met de kou stroomt een laatste restje herfst mijn lijf binnen.

Als ik mijn ogen open, vang ik met mijn blik een waarheid op die mijn hoofd al had verdrongen: het is helemaal geen winter, we zitten nog in de herfst.

Overal liggen blaadjes, bijeengeveegd tot flinke hopen. Als een natuurlijke versiering langs het trottoir.

Bijna als een kerstguirlande, maar dan bruin met geel en zonder lichtjes.

Stevig stap ik door en ik werp opnieuw een blik op mijn ooit blauwe wandelschoenen.

Het is duidelijk te zien dat ze ergens zijn geweest. Want ook al zijn ze schoongepoetst, hier en daar heeft Ierland blijvende sporen achter gelaten in en op het nepleer.

Zou je het aan mij ook kunnen zien? vraag ik me opeens af, wat en waar ik geweest ben in mijn leven?

Op deze koude decemberzondag ben ik opnieuw aan de wandel.

Niet om te oefenen voor een wandelvakantie, maar omdat er iets in mijn systeem is veranderd:

 

Wandelen geeft rust.

 

Opnieuw adem ik diep in en ik glimlach.

Er hangt verandering in de lucht. En niet alleen wat betreft seizoenen.

White Noise ;)

Winter is a season of
recovery and preparation

• Paul Theroux •

White Noise ;)

Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering
Tegennatuurlijk Patroon

Behalve drukte en supermarkt-frustraties hebben de decemberdagen nog iets gemeen: ze razen voorbij.

Alsof het niet 31 aparte dagen zijn, maar één of twee hele lange, die nagenoeg naadloos in elkaar overvloeien.

Mijn agenda puilt uit van de afspraken, verjaardagen, familiebijeenkomsten, werk en studie. Om over sport nog maar te zwijgen.

Of de belastingdienst, want die wil graag in 2023 een nieuwe administratie gestart zien.

 

Kortom: het einde van het jaar is in aantocht en brengt een hoop gedoe met zich mee.

 

Iets met laatste loodjes die zwaar wegen en ik voel ze ook echt!

Toch heb ik, geheel tegen mijn natuur in, besloten deze zondagmorgen mijn huiswerk te laten voor wat het is (ik heb nog nooit een boek zien weglopen, dus ik ga ervan uit dat ik ze terugvind waar ik ze gelaten heb).

Ik heb mijn dierbare, blauwe vrienden aangetrokken, de waterdichte helden die me 4 bergen en 10 Ierse dorpen over en door hebben geholpen, en laat me omhelzen door een gure decemberwind.

Met muziek in mijn oren, een zelfgebreide sjaal om mijn nek en mijn handen veilig in de zakken van mijn zelfs-in-een-nucleaire-sneeuwstorm-hou-ik-je-intens-warm-winterjas stap ik uit mijn oude patroon.

En zomaar een nieuwe in.

White Noise ;)

White Noise ;)

Over Restjes Herfst, Weerstand En Verandering
Laatste Restjes Weerstand

Overal waar ik loop merk ik het: er zit verandering in de lucht.

Het vliegt mee op de wind, weerkaatst door de kalende bomen en echoot uit de blikken van de koeien in de velden die ik voorbij loop.

De natuur is nog niet helemaal klaar voor de winter, maar toch blaast elke windvlaag meer van de herfst weg.

Tot ik mijn jas aantrok, had ik geloofd dat deze onrust alleen in mij huisde.

Ik merkte het voor het eerst op toen ik iemand aan het coachen was en voelde hoe ik steeds meer afgleed van het “reguliere” coachen naar systemisch coachen.

Een nieuw patroon is zich aan het installeren in mijn eigen, persoonlijke systeem.

Mijn eerste reactie was het tegenhouden, want kan ik die twee manieren van coachen wel combineren? Misschien hou ik ze beter apart…

Maar het was al te laat: ook op persoonlijk vlak was reeds een verandering teweeggebracht die ik te laat opmerkte om te stoppen.

En is dat eigenlijk wel zo’n ramp?

De stilte van de wereld om me heen raakt me met een intensiteit als van een blikseminslag: nee, het is niet erg.

 

Verandering is een natuurlijk proces. Je ertegen verzetten niet.

White Noise ;)

I’m following the road that’s in front of me,
I don’t care where it goes.
Wherever we end up is a mystery,
I believe in the life that we chose

• Amy Sheppard (Castaways) •

White Noise ;)

Er is verandering in aantocht.

In de wereld om mij heen, in mij als mens én in mij als coach.

Ik heb allerlei wilde plannen die ik in alle rust, stapje voor stapje, door wil – en zal – voeren.

Denk aan nieuwe content, een compleet anders ingerichte blog-volgers-lijst en, ja, ook coaching.

 

Want het is zinloos om hetzelfde te blijven doen als je niet meer dezelfde persoon bent.

 

Niet alleen de laatste restjes van de herfst verdwijnen in de wind, ook de laatste restjes van mijn weerstand laten los.

Kom maar op met die winter, denk ik tevreden.

Ik ben klaar voor verandering.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021
White Noise ;)

Hoe ervaar jij deze seizoensovergang? Zit er bij jou ook verandering aan te komen?Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

White Noise ;)

White Noise ;)

2 Comments

  1. meninggever 18 december 2022at11:24

    Elk jaareinde zorgt voor die onrust. In mijn vroegere beroepen en branches waarin ik verkeerde moest je dan letterlijk en figuurlijk een tandje bijzetten. En je wist dat op 1 januari de teller weer op nul kwam te staan en alles weer opnieuw begon. Voor even kon je denken dat de problemen (uitdagingen) die je kende in je leven weg zouden blijven, dat je verdriet en frustraties zou kunnen vergeten. Maar meestal werkte dat niet zo. En nog is dat niet zo. De bagage van het leven gaat gewoon mee Kerst vieren en trek je ook mee naar het nieuwe jaar. Dat na een paar dagen alweer gewoon en normaal is. Wat die schoenen betreft, ooit kocht ik heerlijke wandelschoenen in Duitsland. En die werkten zo prima dat ik ze aanhad bij trips naar Berlijn, Barcelona, Engeland en zo meer. En nog graag draag. Ook al zit de sleet er best in. Als ik ze goed poets zijn ze weer heel netjes. Maar de opvolgers zijn er ook en dan komt toch de druk op de ketel om die maar liever aan te doen. Maar die trouwe wandelaars hebben me zoveel plezier gebracht…. Weggooien kan altijd nog…Volgend jaar misschien…

    1. Samantha 23 december 2022at14:51

      Een nieuw jaar doet geen problemen verdwijnen. Spontaan lost niets op, inderdaad. Je zult er zelf mee aan de slag moeten. Dat wij als mensheid hebben besloten dat december de laatste maand is en daarna de tellers weer op 0 gaan, wil niet zeggen dat het leven an sich ook zo werkt (al zou het soms best fijn zijn, een werkelijk schone lei).