Doen & Laten • Successen Van Maart

Persoonlijke groei is onzichtbaar. Of toch niet? Door stil te staan bij je successen, zie je hoever je al bent gekomen. Dat is precies wat ik doe in deze Doen & Laten • Successen Van Maart


Doen & Laten
Successen Van Maart

Doen & Laten Op Donderdag | Successen Van Maart
Doen & Laten Op Donderdag • Successen Van Maart

White Noise ;)

Het goede voorbeeld geven als coach helpt anderen om in te zien dat wat jij predikt, ook daadwerkelijk werkt.

Bij dezen, dus, deel ik met jou zowel mijn persoonlijke als coaching successen van afgelopen maand:

White Noise ;)Doen en Laten Top image

Persoonlijke Successen Van Maart

Cum Laude Mijn Diploma Systeemdenken Gehaald

Ja, wat dacht jij 😉 Deze moet bovenaan, natuurlijk! Met een dikke 8 voor mijn theorie en een 9 voor zowel mijn praktijkexamen als mijn eindrapportage, heb ik voor het eerst in mijn studerende leven iets cum laude gehaald. Hier ben ik echt (en ik vind met recht) apetrots op! 🥇💪

Weggelopen Uit Een Toxische Omgeving

Leuk, een online chatgroep voor introverte mensen. Zeker als je wat eenzaam kunt worden. Maar wat absoluut niet oké was, was dat iedereen mijn tijd begon op te slokken. Meer, meer, meer werd er geëist. De druppel kwam toen iemand mij probeerde te manipuleren op een hele toxische manier: “Als jij niet elk moment van elke dag met mij praat, pleeg ik zelfmoord.” Nope. Niet oké.

Loop je met zelfmoordgedachten? Zoek dan hulp via bijvoorbeeld je huisarts.

Deze persoon was echter niet serieus: hij wilde enkel mij claimen. Dus liep ik weg. En dat voelde ZO goed 🙂

Eindelijk De Hormonen Op De Rit!

Het is een wonder! Na 24 jaar ruziën met mijn lijf, was er na 3 maanden acupunctuur (en hele gore kruidendrankjes) dan ein-de-lijk resultaat: minder pijn, minder heftig, minder lang. Halleluja! 🙌

Automatisch Voor Mezelf Opgekomen

Ja, die mevrouw dacht even voor te schieten bij de Primera. Niet bij mij – en dat ging geheel automatisch! Want voor ik het wist hoorde ik mezelf zeggen: “Sorry, mevrouw, maar dan ben ik vóór u, want ik stond hier al.” Zo blijkt maar weer: de aanhouder wint. Blijf je nieuwe gedrag oefenen, dan wordt het vanzelf een automatisme.

Met Zangles Begonnen

Ik weet niet of mijn buren het waarderen, daarom doe ik het als ze niet thuis zijn. Denk ik. Middels een gratis app hoop ik een beetje aardiger toon te kunnen houden. Niet omdat ik zangeres wil worden, maar omdat ik iets nieuws wil leren en dit lekker ver uit mijn comfortzone is 😉
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)

White Noise ;)Doen en Laten Top image

Coaching Successen Van Maart

Website Afgemaakt!

Oké, mijn innerlijke perfectionist begint meteen over “puntjes op de i”, maar feit is feit: mijn website is compleet. Hij is “af” (eigenlijk nooit echt, want het is een dynamisch iets en er veranderen continu dingen). Wat er op moet staan, staat er op en alles werkt. Eindelijk, want wat een project was me dat, zeg!

Blog Afgemaakt!

Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, al is een blog nóg dynamischer dan een website, natuurlijk. Zo verschijnen er 3 nieuwe blogberichten per week, heb ik nieuwe categorieën toegevoegd en nieuwe artwork gemaakt. Een hoop werk, maar zo’n afgestoft blog glimt gewoon zo mooi… En het was nodig.

VIP Maillijst Groeit Gestaag

Ook mijn maillijst is volledig afgestoft, opgefrist en stukken interessanter geworden, al zeg ik het zelf. Natuurlijk blijf ik ook hierin groeien, net zoals de lijst zelf. Want in maart zag ik een verdubbeling van inschrijvingen ten opzichte van het gemiddelde van andere maanden. Ik zou bijna zeggen dat ik goed bezig ben 😉 (Pssst: nog geen VIP? Meld je hierboven aan en ontvang meteen een leuk cadeautje 🎁)

Meteen Boekingen Na Toevoegen Nieuw Aanbod

Als je het Universum (of waar je dan ook in gelooft) vraagt om een teken dat je goed bezig bent, schrik dan niet als je dat teken krijgt 😉 Zo ontving ik binnen 24 uur na het toevoegen van losse coachgesprekken én later familieopstellingen voor allebei afzonderlijk een boeking. Lekker bezig? Dacht het wel!

Gevraagd Een Workshop Te Organiseren

“Geeft u ook workshops?” Nee, eigenlijk niet. Of eigenlijk… “nog” niet. Want in maart werd ik benaderd om een workshop faalangst te geven bij een opleidingsinstituut. Of het er ook echt van komt, moet nog blijken uit ons ingeplande overleg. De interesse is er, in ieder geval. De kennis en het enthousiasme ook. Dus wie weet komt deze eind april nogmaals langs op mijn successenlijst 😉
Doen en Laten bottom imageWhite Noise ;)“Count your blessings”, zo luidt een Engels gezegde. Tel je zegeningen.

Ik zeg: tel je successen. Want die zijn er niet voor niets.

 

Je hebt moeite gedaan om te komen waar je nu bent en daar mag je trots op zijn.

 

Dus kijk eens achterom om jezelf eraan te herinneren hoeveel stappen jij, laten we zeggen, de afgelopen maand hebt gezet om te groeien.

Want alleen zo wordt persoonlijke groei zichtbaar ❤

White Noise ;)Handtekening Blog

 

Wat heb jij allemaal bereikt afgelopen maand? Deel het in een reactie!Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


5 Comments

 1. Lalune 31 maart 2023at10:31

  Wat een heerlijk positief blog wat mij enige kracht geeft in een tijd van ongezien moedeloosheid. Daarover vandaag een gedicht hoor. Gefeliciteerd met al die mooie stappen die je gezet hebt!!!!! 🥳🥳

  1. Samantha 31 maart 2023at17:29

   Dankjewel 🙂 En fijn om te horen dat ik iemand raak. Jij wordt ook gezien. Alleen zie je dat zelf waarschijnlijk niet. Zorg goed voor jezelf, dat heb je nu extra nodig <3

   1. Lalune 1 april 2023at09:11

    Sinds mei 2022 zorg ik voor mijn man die kampt met een opvlamming van Crohn. Hij is afgelopen maandag geopereerd en sinds eergisteren weer thuis. Een enkeling vraagt hoe het met mij is. Juist diegenen hebben in gelijksoortige fases gezeten. Het lijden is pijnlijk en moeilijk. Het meelijden net zo en dat wordt door velen niet gezien. Mijn poliep is het gevolg van een veel te hoge spanningsboog. M’n hormonen zijn van slag. Dus terwijl de geopereerde geniet van aandacht en herstel, mag ik in stilte mijzelf helen.

    1. Samantha 4 april 2023at15:53

     Wat je schrijft is heel herkenbaar en ik vrees ergens ook menselijk. Want wie in stilte lijdt wordt vaak vergeten. Toen mijn moeder kanker had vroeg iedereen de hele dag door aan me hoe het met haar was. Op een avond ging ik naar Zumba (wat ik altijd samen met mijn moeder deed) en ook daar was het raak. Maar opeens kwam er iemand naar me toe en die vroeg hoe het met MIJ was. Ik schrok er gewoon van! Zij vertelde dat ze iets soortgelijks had meegemaakt toen ze voor haar vader zorgde; mensen vergeten dat de verzorgende ook meelijdt. En dat dat ook zwaar is. Op de een of andere manier zie je dat niet, totdat jij zelf die persoon bent. Omdat zij dat bij mij deed, deed ik het een tijdje terug bij iemand die voor zijn dementerende vrouw zorgt. Ook hij schrok van de vraag en gaf aan dat eigenlijk niemand die ooit stelt. We zien het pas als we erop gewezen worden of als we het zelf ervaren hebben. Maar je mag altijd om aandacht vragen, hoe lastig dat soms misschien ook is. Want jij telt net zo goed mee. En ik durf te wedden dat mensen dan ook snel en massaal bereid zijn jou de compassie te geven die ze nu alleen aan je man schenken.

     1. Lalune 5 april 2023at13:34

      Mooi hoe die processen gaan. Inmiddels zit hij weer hard te werken en verwacht van mij hetzelfde. Nou, rustig aan even….😄