Wikken & Wegen • Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven?

Ontdek hoe geweldig je écht bent
 

Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Wikken & Wegen
Vol Vertrouwen • Persoonlijke Verhalen Over Persoonlijke Groei • Wikken & Wegen

Als het leven bestaat uit keuzes maken en wij de vrijheid hebben om zelf te bepalen WAAR we in geloven, wat geloof jij dan over jezelf? Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven? In dit artikel wik en weeg ik wat af, daartoe gedwongen door een absurd raadsel, een achterlijk mysterie, opgelegd door een weegschaal of twee.

Bergen overwonnen: 🏔️🏔️🏔️


Wikken & Wegen
Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven?

Zie je geen video? Klik dan hier

Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven?
Achterlijk Mysterie

Van tijd tot tijd gebeuren er achterlijke dingen in mijn leven. Dit is er één van.

(Overigens: wie het mysterie oplost ben ik eeuwig dankbaar. Of misschien ook niet 😛)

• • • • • • • • • • •

Zacht streel ik over de glimmende, zwarte stof en ik bedenk me dat ik dit jurkje in geen 10 jaar meer heb gedragen.

Ik ben mijn kast aan het opruimen – de Grote Opruimbeurt die ik 1x in de (blijkbaar) 10 jaar uitvoer – en stuit op mijn ondertussen te klein geworden jurkje.

Een maatje 36, normaalgesproken al veel te klein. Toch paste dit kledingstuk altijd perfect.

Zou het niet leuk zijn als ik hem op een dag weer zou passen? zingt mijn ondertussen hergeprogrammeerde brein.

Glimlachend beslis ik dat ik ervoor ga: op mijn verjaardag pas ik erin! 💪

Ik hang mijn jurkje op waar ik hem elke dag zie en maak me klaar voor “de strijd”.

Die, uiteraard, aanvangt met wat meten en wegen.

 

En dan geschiedt het achterlijke:

 

Mijn nieuwe weegschaal beweert dat ik binnen 2 dagen 2,5kg ben aangekomen 🤷🏼‍♀️

Mijn oude weegschaal beweert dat ik bijna 3kg lichter ben…

Beide weegschalen meten een 5kg gewicht (dat ik gebruik bij het thuissporten) als, jawel, 5kg.

 

Hoe kan dit??

White Noise ;)

Je moet keuzes maken.
Je hebt geen keus

• Onbekend •


White Noise ;)

Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven?
Meten = Niet Altijd Weten

 

Het voornaamste wat we doen in het leven, is keuzes maken.

 

Wikken, wegen en een beslissing nemen.

Of niet, want geen keuze maken is óók kiezen – om niets te doen.

Aan de ene kant is dit goed nieuws voor mensen die graag de controle (denken te) hebben en willen houden: wat wij kiezen heeft invloed op ons leven. Yes!

Aan de andere kant is dit wat minder fraai om te weten, omdat wij nogal eens last kunnen hebben van keuzestress.

We willen het té graag té goed doen, bang als we zijn om fouten te maken, wat 9/10 keer resulteert in niks.

Waar wij, perfectionisten pur sang, óók een godsgruwelijke hekel aan hebben, is onduidelijkheid.

Fijn, een keuze moeten maken. Dat kunnen we best.

Maar we moeten wél eerst weten waar we aan toe zijn voordat we een weloverwogen besluit kunnen nemen (duh)!

Afwijkingen van en tussen weegschalen als voorbeeld nemend: dat vinden wij hoogst irritant.

Want als onze weegschalen al niet weten wat ze willen, hoe moeten wij het dan weten??

 

Waar moeten we beginnen als onze meetinstrumenten, gebruiksvoorwerpen of andere uitgangspunten niet betrouwbaar zijn?

 

Het antwoord ligt zó voor de hand dat het bijna pijn doet:

Bij onszelf.

White Noise ;)

White Noise ;)

Waar Kies Jij Voor Om In Te Geloven?
Kiezen Om Te Geloven

Je wilt graag een doordachte keuze maken gebaseerd op feiten.

Dus zoek je naar houvast in cijfers, letters, metingen, reeds bestaande kennis, tips en advies van anderen.

En weet-ik-wat-nog-meer.

Je denkt namelijk dat bepaalde dingen op bepaalde manieren moeten omdat het dan “goed” is.

Alleen…

 

Je hele leven lang zul je keuzes moeten maken.

 

Sommige zullen simpel zijn: Wat eet je vanavond? Wat trek je morgen aan naar je werk?

Andere lastiger: Wat wil je doen met je leven? Wie kies je als partner?

Onder al die keuzes en al dat denken, wikken en overwegen, ligt de échte vraag:

 

Waar kies jij voor om in te geloven?

 

Hoe jij jezelf ziet beïnvloedt ALLE keuzes die je ooit zult maken!

Als jij in jezelf gelooft, bijvoorbeeld, dan zul je andere keuzes maken dan wanneer je dat niet doet – en andere dingen bereiken.

Wat een ander (of iets anders) jou vertelt, is slechts een verhaal.

Of jij in dat verhaal wilt geloven is een keuze.

Je kunt ervoor kiezen om te geloven dat je écht “niet goed genoeg bent”, bijvoorbeeld.

Of je kunt ervoor kiezen om te geloven dat je dat wél bent.

Alles is een keuze.

Maak de juiste keuzes voor jou.

White Noise ;)

Wees aardig.
Altijd als je een keuze
hebt: wees aardig

• Anne Rice •

White Noise ;)

Als bij een tenniswedstrijd kijk ik van mijn nieuwe weegschaal, blinkend en modern, naar mijn oude, wit en analoog.

Dan kijk ik naar mijn jurkje: prachtig, glanzend zwart.

Mijn blik eindigt in de spiegel.

“Weet je,” zeg ik tegen mijn spiegelbeeld, “Ik voel me helemaal geen 78,5kg. Ik voel me veel meer 76kg!”

Als de oplossing van het “achterlijke mysterie” is: beide weegschalen spreken de waarheid, dan is het geen kwestie meer van wie het juist heeft.

Maar van waar ik voor kies om in te geloven: harde taal of zachte?

Ik beslis.

En schuif mijn nieuwe weegschaal onder de kast.

White Noise ;)Liefs Samantha 2021

White Noise ;)

Wat kies jij vandaag om in te geloven?Samantha Spijkers • Spijkers Coaching

“Ik coach vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen naar meer zelfvertrouwen. Zodat zij EINDELIJK in zichzelf gaan geloven en het leven gaan leiden dat zij écht willen!”

HomeGratis OnzekerheidscheckOver MijPinterestContact

2 Comments

  1. meninggever 16 mei 2022at09:35

    Ga eens zonder kleding voor de spiegel staan. Kijk eens goed. Wat zie je? Sommige (met name dames, mannen kijken anders..) mensen zien een dik lichaam met allerlei zaken die niet deugen. Anderen zien een strak lijf met de nodige pluspunten. Hoe komt dat? Omdat de een accepteert en de ander zich meet met een soort ‘ideaalbeeld’ als we dagelijks voorbij zien komen in de media. Voor mij als man was representatie ooit van het grootste belang. Dus goed in het pak, de schoenen glimmend, het lijf verzorgd en geen halve kippen voor de lunch. Later, in andere vakgebieden bleef de verzorgen maar meer casual. Die ene kilo er bij of er weer af…? Het zal wel. Ik ben wie ik ben. En zo zie ik vrouwen ook. Zijn ze leuk? aantrekkelijk? Verzorgd? Ach..dan mag een strak zittend jurkje hoor….Het gaat vooral om wat er in zit….als dat voor mekaar is past zelfs een joggingbroek…..

    1. Samantha 16 mei 2022at16:18

      Het komt altijd neer op het verhaal wat je jezelf vertelt he. Of je je mooi, goed, prima, oké, gewenst, gewaardeerd etc voelt, ligt aan jezelf en waar jij in gelooft. Ik heb dit keer een voorbeeld gepakt van mijn weegschaal (omdat het gewoon écht bizar is en de ene écht 2,5 meer weegt dan de ander, maar alleen bij mensen en dus niet bij sportgewichten…?) omdat veel vrouwen zichzelf vertellen dat ze te zwaar zijn. Maar je mag altijd kiezen waar je in gelooft. Ik heb besloten te kiezen in wat mijn oude weegschaal zegt, omdat dat liever is. We zijn vaak toch al veel te hard voor onszelf, kies dan eens de lieve optie om in te geloven. Als je die keuze hebt, waarom zou je dan iets anders willen geloven waardoor je je slecht voelt? Geluk is voor een heel groot deel keuzes maken waar je blij van wordt.