Gouwe Ouwe: Het Begint Bij Het Begin • Waarom Overal Die Ene Berg Opstaat

Omdat ik (EINDELIJK) vakantie heb even geen nieuwe blogberichten deze week. Maar wel een gouwe ouwe: Het Begint Bij Het Begin • Waarom Overal Die Ene Berg Opstaat.


Het Begint Bij Het Begin
Waarom Overal Die Ene Berg Opstaat

White Noise ;)

Waarom Overal Die Ene Berg Opstaat
Website, Flyers en Visitekaartjes

De berg die je overal tegenkomt op mijn website, flyers, sociale media en zelfs visitekaartjes is niet zomaar een berg.

Natuurlijk, hij is mooi en ik heb het gepresteerd een prachtige foto te knippen op een moment dat er géén andere toeristen voor stonden (en dat is vrij uniek, laat me je vertellen).

Maar voor mij staat hij voor meer. Voor mij staat hij voor angsten overwinnen, doorzettingsvermogen tonen en dankbaarheid voelen voor wat je zelf gepresteerd hebt. En genieten van wat de strijd je heeft opgeleverd:

Ik vond het doodeng om op vakantie te gaan naar Canada, met een groep van dertig mensen waarvan ik er niet één kende. Maar ik deed het wel.

Om daar te komen heb ik gespaard alsof mijn leven ervan afhing, want het was geen goedkope reis. Ik zette door.

Nog belangrijker zie ik deze berg als symbool voor de persoonlijke gevechten die ik heb geleverd. Mijn depressie overwinnen, bijvoorbeeld. Dat voelde aan alsof ik een mega-berg moest beklimmen. Maar met doorzettingsvermogen is het me gelukt.

 

Vol vertrouwen top image
Alleen als je in
de diepste vallei bent geweest,
kun je weten hoe magnifiek
het is om op de hoogste
berg te staan

• Richard Nixon •Vol Vertrouwen Bottom Half

White Noise ;)

Waarom Overal Die Ene Berg Opstaat
Mount Robson

Als je dan weer in een kalm dal staat, mag je best even achterom kijken en genieten van het uitzicht. Van de weg die je hebt afgelegd. Dankbaar zijn voor hoe het jou gevormd heeft als mens. In de besneeuwde toppen lees ik de levenslessen die deze berg mij heeft geleerd: je bent sterker dan je dacht.

De reis in Canada, hoe eng het me ook leek, was één van de meest fantastische reizen die ik heb gemaakt. Ik heb alleen maar genoten.

 

Deze berg is voor mij hét symbool van de weg die ik heb afgelegd om te komen waar ik nu ben. En dat ik dat zelf heb gedaan, op mijn eigen manier en dat dat goed is gekomen.

Vertrouw jezelf, zegt de berg. Want jij kunt alles aan, zolang je maar wilt.

En iedereen opgelet: als ik het kan, dan kun jij het ook.

Als jij wat hulp nodig hebt, ben ik even jou Mount Robson. Dan leer ik je je angsten te overwinnen, doorzettingsvermogen te tonen en dankbaar te zijn voor wat je geleerd hebt. En te genieten van wie je bent.

Dus daarom staat overal die ene berg op. Weet je dat ook weer 😉White Noise ;)Handtekening BlogSamantha Spijkers • Spijkers Coaching

Minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd JOUW leven leiden. Dat is waar mijn coaching op is gericht.

Over MijGratis OnzekerheidscheckPinterest


White Noise ;)


2 Comments

  1. Lalune 24 mei 2023at22:06

    Fijn dat ik af en toe kan lezen dat ik met vertrouwen ook geblinddoekt goed ga op m’n onbekende pad…😘 fijne vakantie

    1. Samantha 29 mei 2023at14:34

      Ik lees heel vaak berichten terug en dan denk ik: Echt, Sam… Alsof ik het voor mezelf schrijf, haha. Ik geloof niet meer in toeval, maar wel in soms weer jezelf verliezen en terugvinden. Al is het dan in je eigen, oude blogbericht haha.