Gratis Onzekerheids Check

Doe De Gratis Onzekerheidscheck! • Header groot

Ben Jij Té Onzeker? Doe De Gratis Check!

Iedereen is weleens onzeker, zelfs de meest zelfverzekerde persoon die je kent. Dat hoort bij het mens-zijn en is dus helemaal niet gek of verkeerd.

Wanneer je je echter constant onzeker voelt en dit gevoel je dagelijkse leven beïnvloedt, ben je té onzeker.

Maar hoe kom je erachter of jouw onzekerheid “normaal” is of “té”?

Door de gratis (en supersnelle) check op deze pagina te doen!

⬇⬇⬇

Spelregels

  • Hieronder vind je 7 omschrijvingen van onzekerheid.
  • Onder elke omschrijving kun je een vakje aanvinken – doe dit als je jezelf erin herkent. Onderaan dit bericht kun je vervolgens direct checken of je té onzeker bent of niet.

Zo weet jij binnen enkele minuten of je “normaal onzeker” bent of dat het tijd is om er wat aan te doen.

Veel succes!


De Onzekerheidscheck

White Noise ;)

Omschrijving 1 • Jij Twijfelt – Over Álles

Koffie of thee? Of toch liever iets fris? En wat wil je eten vanavond? Je vindt het moeilijk om keuzes te maken, ook hele kleine, omdat je bang bent dat het de verkeerde is. Dat de optie die je laat liggen beter was geweest. Of dat je met jouw keuze een ander benadeelt – en dat wil je niet! Je weegt voor- en nadelen eindeloos tegen elkaar af en stelt alles zo lang mogelijk uit in de hoop dat je uiteindelijk helemaal niets hoeft te beslissen. Want, oef, die onzekerheid of je wel het juiste kiest weegt zwaarder dan de keuze zelf.

Bij twijfel vink ik deze aan

White Noise ;)
Uncertainty always creates doubt and doubt creates fear - OSCAR MUNOZWhite Noise ;)

Omschrijving 2 • De Mening Van Een Ander Houdt Jou Bezig

Jij houdt jouw hoofd bezig met wat er al dan niet mogelijk misschien per ongeluk toevallig omgaat in het hoofd van een ander – met betrekking tot jou. Opmerkingen aan jouw adres gericht hebben geen postzegel nodig om ontvangen te worden, want ze komen keihard binnen bij je. En met keihard bedoel ik ook echt KEIHARD, want niet alleen vrees je dat alles en iedereen een mening heeft over jou, je gaat er ook vanuit dat die mening altijd negatief is. Niet weten wat een ander écht over je denkt, maakt jou onzeker. Want het kan dus zomaar iets negatiefs zijn…

Ik hoop dat je het goedvindt dat ik deze aanvink

White Noise ;)
White Noise ;)

Omschrijving 3 • Jij Maakt Van Piekeren Een Kunstvorm

Je analyseert en over-analyseert ALLES wat je meemaakt. En als dat klaar is analyseer je die analyses ook. Want wat bedoelde die ene persoon precies met die opmerking? En toen je collega “ja” zei, bedoelde ze daarmee niet eigenlijk “nee”? Dat je partner zo reageerde, dat kwam vást omdat jij iets fout deed. Ja, nu je eraan terugdenkt weet je dat opeens zeker. Of toch niet? Het kan namelijk ook nog zo zijn dat… Situaties laten jou niet los, omdat je een reden wilt hebben voor alles. En als die reden ontbreekt, vult jouw onzekerheid de gaatjes op – met gepieker.

Ik denk pieker, dus ik besta

White Noise ;)
Piekeren neemt de zorgen van morgen niet weg, maar wel de kracht van vandaag - LEO BUSCAGLIA
White Noise ;)

Omschrijving 4 • Jij Ziet Overal Beren

Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer. Jij ziet door de beren het pad niet meer. Overal waar je kijkt, zie je potentiële problemen. Het liefste kon je in de toekomst kijken zodat je wist:
  1. hoe iets gaat verlopen, en
  2. hoe je alle problemen kunt omzeilen
“Ja maar, wat nou als…” is een standaard zin van je. Bij jou is het geen kwestie van of, maar een kwestie van hoeveel beren je tegenkomt. Want wat als je die niet aankunt?? De angst voor een worst case scenario maakt jou onzeker – en dus onderneem je vaak maar gewoon helemaal niets.

Ik zou een berenbos kunnen beginnen, alleen zie ik dan vast door die beren de bomen, en door die bomen het hele bos niet meer! Wat nou als ik deze toch maar aanvink…

White Noise ;)You're either part of the solution or you're part of the problem - ELRIDGE CLEAVER
White Noise ;)

Omschrijving 5 • Aanpassen Is Jouw Tweede Natuur

Jij bent een echte people pleaser: je zet een ander altijd op één en jezelf daarmee op twee. Of drie, of vier. Of nou ja, net wat de laatste plek is. Ergens onderaan, in ieder geval. Want jouw behoeften zijn niet zo belangrijk als die van een ander en jouw mening niet zo boeiend. Denk je. Daarom pas jij jezelf razendsnel en constant aan, ook als jij je daar eigenlijk niet goed onder voelt. Je voelt je onzeker omdat je bang bent dat de ander jou niet zou accepteren als je hen niet tegemoet zou komen. Dus please je erop los.

Vink deze aan als je wilt, please

White Noise ;)
White Noise ;)

Omschrijving 6 • Je Licht Mensen Op

Op je werk of opleiding heb je het idee dat jou taken zijn toebedeeld die je eigenlijk niet aankunt. Want jij voelt je daar stiekem niet slim of goed genoeg voor. Omdat je bang bent dat mensen hierachter komen, werk je jezelf een slag in de rondte. Je wilt niemand laten merken dat je ze voor jouw gevoel oplicht. Maar op een dag… Dan val je vast keihard door de mand! Je bent bang dat je per ongeluk al die verantwoordelijkheden hebt gekregen en voelt je onzeker omdat je niet weet of je die wel écht aankunt. Bovendien vrees je dat anderen op een dag ook zullen inzien dat jij ongeschikt bent…

Ik vrees dat je me doorhebt

White Noise ;)It's not what you are that holds you back, it's what you think you are not - DENIS WAITLEY
White Noise ;)

Omschrijving 7 • Je Bent Niet Goed Genoeg

Fouten maken is je allergrootste nachtmerrie en alles, maar dan ook echt ALLES wat je doet, doe je voor de volle 100%. Omdat fouten maken onvermijdelijk is, word je steeds strenger voor jezelf bij elke fout die je maakt. Je legt de spreekwoordelijke lat continu hoger, totdat die zó hoog ligt dat hij onbereikbaar is geworden. Of je verliest jezelf in details. Ook kun je vermijden ergens aan te beginnen, omdat je bang bent dat je het niet perfect zult doen. De druk die je op je eigen schouders legt is heel erg zwaar. Jouw onzekerheid zit hem in het gevoel dat je niet goed genoeg bent: alles minder dan perfect is immers fout.

Ik herken mij perfect in deze omschrijving

White Noise ;)Have no fear of perfection: you'll never reach it - SALVADOR DALÍWhite Noise ;)
Heb jij alle omschrijvingen goed doorgelezen? En aangevinkt in welke van de 7 jij je herkent? Check dan hieronder je uitslag, dan weet je meteen of of je té onzeker bent of niet. White Noise ;)

Check Je Resultaten:

 

0 – 2 vinkjes: Gezond Onzeker

Niets aan de hand. Af en toe kun je wat onzeker zijn, maar je bent het vaker niet dan wel.

3 – 5 vinkjes: Te Onzeker

Je onzekerheid speelt je regelmatig parten en beïnvloedt je in je dagelijks leven. Maar je bent nog lang niet verloren! Wat kleine aanpassingen in je doen, denken en laten en je bent in no time “gezond onzeker”. Lees bijvoorbeeld mijn blog voor gratis tips en inspiratie.

6 – 7 vinkjes: Extreem Onzeker

Jij bent vaker onzeker dan zeker; je onzekerheid beheerst praktisch je hele leven. Maar, goed nieuws: ook extreme onzekerheid is te verhelpen! JA ECHT! Je eerste stap is geloven dat je het waard bent om te veranderen – want dat ben je! En je tweede stap is een manier vinden om je onzekerheid te verkleinen en je zelfvertrouwen te vergroten. Zoals een goede coach vinden, bijvoorbeeld 😉

Alles wat je kunt, geloof je zelf - SAMANTHA SPIJKERS
White Noise ;)

Ben jij toe aan meer zelfvertrouwen?

Dan ben je hier aan het juiste (web)adres!

Als Zelfvertrouwen Coach help ik vrouwen die helemaal KLAAR zijn met zich onzeker voelen over zichzelf en wat ze kunnen, meer zelfvertrouwen op te bouwen. Zodat zij eindelijk het leven kunnen gaan leiden dat zij willen, zonder schaamte of angst voor wat een ander daarvan vindt.

Ben jij klaar voor een nieuwe, zelfverzekerde versie van jezelf? Vraag dan een gratis intakegesprek aan, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou daarbij kan helpen.

No worries: dit gesprek is 100% gratis en vrijblijvend. Je zit dus niet meteen ergens aan vast 😉
Het enige risico dat je loopt door op de knop te drukken, is dat je er uiteindelijk meer zelfvertrouwen aan overhoudt 💪

Weet je, ieder mens heeft zelfvertrouwen. Sommigen van ons hebben het alleen heel goed verstopt.

En nu is het tijd om het jouwe terug te vinden!