Als coach zijn ervaringen van coachees heel belangrijk voor me, want het liefst help ik iedereen zo goed mogelijk. En dus ben ik pas tevreden over hoe ik iemand heb geholpen als die persoon in kwestie dat zelf ook is.

Voor jou, als mijn misschien-wel-toekomstige-coachee, zijn testimonials wellicht nóg belangrijker, want jij wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste coach kiest.

En dan zijn ervaringen van mensen die je voor gingen een goed uitgangspunt.

Maar hoe weet je nou dat de ervaringen die je leest op mijn website écht zijn? Dat vertel ik je hieronder.


Hoe komt Spijkers Coaching aan haar klantervaringen?

Wanneer iemand bij mij een coachtraject volgt, voor het eerst een privégesprek boekt of een familieopstelling laat doen, vraag ik na afloop altijd om een evaluatie.

Hoe hebben zij het traject/het gesprek/de opstelling ervaren? En mij als coach?

Een voorbeeld van zo’n evaluatieformulier kun je bekijken door op onderstaande screenshot te klikken:

White Noise ;)Voorbeeld EvaluatieformulierWhite Noise ;)

Aan het einde van dit formulier stel ik altijd de vraag of ik de evaluatie mag gebruiken op mijn website als testimonial. Hier geldt: nee is nee en ja is ja.

 

Hoe weet ik zeker dat de ervaringen oprecht zijn?

Wegens privacyredenen mag (en wil) ik geen gegevens delen op mijn website die leiden naar de mensen achter de evaluaties.

Omdat ik echter wél graag wil dat jij weet dat je kunt vertrouwen dat de ervaringen echt zijn, plaats ik op de pagina met reviews altijd een screenshot van het ingevulde evaluatieformulier.

Op deze manier hoop ik, zonder iemands privacygevoelige informatie te hoeven delen, toch aan te kunnen tonen dat de testimonials op mijn website authentiek zijn en afkomstig van mensen die ik écht heb gecoacht.

Bovendien nemen 1-op-1 coachtrajecten aardig wat tijd in beslag. Dat is helemaal niet erg, want ik vind dat leuk (anders was ik geen coach geworden!).

Maar het betekent ook dat je niet opeens heel veel méér coachee-ervaringen op mijn website erbij zult vinden, want elk traject dat ik start neemt minstens enkele maanden in beslag voor het wordt afgerond.

Nu je weet hoe ik aan mijn klantervaringen kom en waaraan je kunt zien dat ze echt zijn, hoop ik dat je ze met een fijn gevoel allemaal leest!